Reklama

Reklama

Epizody(13)

Sitcomy tvoří páteř každého komerčního televizního vysílání, ale takový, jako je tento, jste ještě neviděli. Komediálním seriálem Lucky Louie dobyla HBO nové území. Je svěží, zábavný, opravdu dospělácký a vypráví o mladém páru, který se pere s problémy v manželství i rodičovství.
Držitel ceny Emmy Louis C.K. hraje Louie, který pracuje na zkrácený úvazek jako mechanik, ale většinu času tráví doma a stará se o čtyřletou dcerku Lucy. Skutečnou živitelkou rodiny je jeho žena Kim, která pracuje na plný úvazek jako ošetřovatelka. Toto netradiční uspořádání může být občas ožehavé, ale manželé je vždycky ustojí, protože se pořád milují - a také nemají na vybranou.
Nejlepšími přáteli Louie a Kim jsou manželé Mike a Tina, kteří vedou záviděníhodný prostý život s kupou dětí ze současného i předchozích manželství. Naproti bydlí afro-americký pár Walter a Ellen s dcerou Lisou, s nimiž se Louie snaží pěstovat přátelské vztahy. A dále v domě žije i Kimin excentrický bratr Jerry s utajovanou minulostí, který si vydělává na živobytí pochybným způsobem.
Seriál, který je prvním sitcomem HBO realizovaným vícekamerovým systémem, se natáčel před živým publikem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (279)

Masrii 

všechny recenze uživatele

Tento třináctidílný seriál komika Louise C.K. se bez smíchu nejspíš zhlédnout nedá. Všechny postavy jsou sice naprosto divné a pošahané, ale pasuje to dohromady a to velmi dobře. Ať už líný a nevrlý Louie, nevychovaná dcera Lucy, hyperaktivní Jerry nebo Louieho kámoši spolu vytváří mix úplně všech možných povah a osobností. Některé scénky jsou podle mě opravdu legendární, třeba o koupi pizzy nebo diskuze na téma Bůh. 95% ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Zaráža ma, že komik Louieho formátu, ktorému v stand-upoch ide vymýšľanie a rozprávanie vtipných situácií bezchybne, nedokázal svoj um plnohodnotne previesť do seriálovej podoby. Má to geniálne momenty, ktoré dali mojej bránici zabrať, ale tie sú veľmi zriedkavé a človek sa väčšinou dozvedá len z extrémne rušivého štúdiového smiechu, že sa stalo niečo "vtipné". Zrušili to z pochopiteľných dôvodov. (5/10) ()

Reklama

Aelita 

všechny recenze uživatele

Lucky Louie je typický dnešní Al Bunda alias ženatý se závazky. Narozdíl od 80. let minulého století se takový chlap žení později, má manželku vzdělanější, výdělečně úspěšnější a pracovitější a navíc poučenou o zdravém způsobu života, ale vše ostatní včetně drzých dětí má nachlup stejné. Tyto dva seriály ve vší kráse ukazují, jak se v partnerském životě skloubí v jeden rozporuplný vztah připoutanost a otrávenost až nesnášenlivost. Lidé dlouho žijící spolu vždy připomínají dikobrazy z bajky Arthura Schopenhauera o nástrahách blízkosti: „Skupina dikobrazů se potuluje chladným zimním dnem. Aby nezmrzla, seskupují se zvířata blíž k sobě. Avšak jakmile jsou dostatečně blízko, aby se mohla přitulit, začínají se navzájem píchat bodlinami. Rozprchnou se, aby unikla bolesti, tím ale přicházejí o výhody blízkosti a znovu se začnou třást chladem. Dikobrazi se tedy opět seskupují a celý cyklus se opakuje, jak se snaží najít pohodlnou vzdálenost, kompromis mezi bolestivým propletencem a zmrznutím.“ ___ Některé scény tohoto seriálu jsou nad hranicí filosofické, psychologické a sociologické geniality. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Som strašne rád, že som objavil tento seriál. Ako fanúšik Priateľov môžem napísať, že aj tí sa môžu ísť schovať. A to už nehovorím o debilinách typu Ako som spoznal vašu mamu alebo Teória veľkého tresku. Tento seriál je neuveriteľne vtipný, má úžasné postavy a skvelé príbehy. Nemôžem uveriť, že sa nepokračovalo v natáčaní. Seriál vznikol na jednej z najúspešnejších TV staniciach - HBO. Musím pochváliť aj vynikajúci český dabing na vysokej úrovni. Ani nemôžem uveriť, že som sa o ňom dozvedel náhodne, po viac ako 10 rokoch od jeho ukončenia. O jeho kvalitách svedčí tu prítomný fanclub (900+ ľudí). Veľmi som sa pri pozeraní bavil a vrátim sa k nemu kedykoľvek. Odporúčam vám ako ukážku túto scénku. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Absolutní masakr, čistá realita.Louis C.K. ví, jak to v životě chodí a nemá potřebu sobě nebo divákovi lhát.Asi nejúpřímější a zároveň nejdrsnější komediální seriál všech dob.Jen přemejšlim, jestli je to dobré, nebo děsivé, jelikož co díl, to něco ze života nás obyčejných lidí....."ó, to je ale krásnej vobrázek, ty budeš malířka....žádná malířka z ní kurva nebude!Tady máš kytku ty píííčo.Miluju tohodle borce.100%. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (7)

  • Keď sa Louie (Louis C.K.) v siedmej epizóde seriálu dostáva do bytu cez okno, Lucy (Kelly Gould) uteká do komory so zmrzlinou v ruke. Keď ju Louie zachytí, zmrzlina je už položená no stole. (Gerdomila)
  • Louis C.K. po škole pracoval jako automechanik, stejně jako jeho postava v seriálu. (boul)
  • V 8. díle, kdy si Louie (Louis C.K.) prohlíží album a vstupuje do šatny, aby mohl masturbovat, visí na dveřích růžová bunda. Když však poté přichází Shannon a Kim (Pamela Adlon) klepe na dveře od šatny, visí na nich bunda modrá. (ČSFD)

Reklama

Reklama