Reklama

Reklama

Horší než smrt

  • Velká Británie Death at a Funeral (více)
Trailer

Smrt čeká na každého z nás. Má ale jednu obrovskou výhodu. Když člověk leží nastrojený v rakvi a okolo ho oplákávají pozůstalí, zapomene se na vše, v čem nebožtík za života hřešil. V rakvi je už zkrátka každý za dobráka.  V jedné britské rodině právě zemřela velká hlava rodiny a jeden z příbuzných se rozhodne, že nebude za pokrytce a vyjeví všem o zesnulém pravdu. A to nepříliš hezkou. Brzy na povrch vyplouvají temná rodinná tajemství, dávné zášti a křivdy, a každému konečně dochází, že členové rodiny k sobě nemají zdaleka tak blízko, jak se snaží předstírat… (Forum Film CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (812)

lola3121 

všechny recenze uživatele

Vtipná komedie, která si dělá legraci úplně ze všeho, smrt, drogy a homosexuály nevyjímaje. Snůšku absurdních situací od záměny nebožtíků přes exkrementy strejdy Alfieho završuje trpasličí gay v rakvi a tabletky omylem považované za uklidňující. Ne každý zřejmě tento druh humoru chápe, mně osobně vyhovuje nadmíru. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem dostal doporučení a výborně jsem se u toho pobavil. Rozjezd je sice trochu pomalejší, ale zhruba od chvíle odhalení identity trpaslíka to nabere na obrátkách a druhá polovina filmu je fakt nářez a já se skoro nepřestal smát. Hodně zajímavá černá komedie s neznámejma hercema (já poznal snad akorát Spuda z Trainspottingu). 80% ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Videl som dno britského humoru. Film, ktorého kvalitu najlepšie vystihuje jeho český distribučný názov. Tie vysoké hodnotenia, čo tu vidím, nedokážem pochopiť, pretože ja som videl znôšku až bolestivo nevtipných pokusov o humor, väčšinou trápneho prehrávania (Alana Tudyka by som za tie "sfetované" grimasy okamžite utratil) a celkovej otrepanosti a predvídateľnosti. Po polhodine som si myslel, že horšie to už byť nemôže - lenže potom ešte prišli teplý trpaslík a exkrementy strýka Alfieho. Nebyť záverečnej hlášky, tak som sa ani raz nezasmial. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velice povedená komedie, která v sobě mísí prvky absurdního, černého a situačního humoru. Je až neuvěřitelné co dokázal režisér a a scénaristé vecpat do příběhu o jednom pohřbu. Film naplnili řadou zajímavých a zábavných postav od hypochondra přes omylem zdrogovaného až po homosexuálního liliputa. Film utíká rychle a má v sobě spoustu vtipných situací. Nenápadná ale o to kvalitnější komedie. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Takýto typ humoru mám rada. Film mal 90 min, čo bolo veľmi príjemné. Dej sa odohrával v jeden deň, takže tam neboli prestrihy. Každá scéna mala zmysel a humor. Režírované to bolo tiež veľmi dobre. Výber hercov chválim, každý zvládol svoju úlohu. Scenár tiež veľmi dobrý. Soundtrack nevtieravý a len prehlboval dojem z filmu. Už veľmi dávno som sa tak dobre a schuti zasmiala. 100% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Herci, kteří hráli manželský pár Daniel (Matthew MacFadyen) a Jane (Keeley Hawes) byli v době natáčení manželi i ve skutečném životě. (Chatterer)
  • Když měl Alan Tudyk dělat, že je zfetovaný, inspiroval se vzpomínkami na své mládí, kdy viděl opilého teenagera vylézt na stůl. Ve scéně na střeše napodoboval jeho podivné pózy. (HappySmile)
  • Natočené za 7 týždňov. (fishki)

Reklama

Reklama