Reklama

Reklama

Vexille 2077

  • Japonsko Vexille: 2077 Nihon sakoku (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 2077. Uběhlo 10 let od doby, kdy se Japonsko rozhodlo opustit řady OSN. Celý ostrov je nyní obklopen ultramagnetickým polem, které brání vstupu do země. Špionážní služba USA náhle získává znepokojivou informaci, že Japonsko pracuje na ultimátní zbrani, jenž může představovat smrtelnou hrozbu pro celý svět. Je rozhodnuto vyslat k průzkumu zvláštní vojenskou jednotku SWORD, které velí dívka jménem VEXILLE a její milenec LEON. Členové SWORDu se vydávají za splněním úkolu na nebezpečnou misi do neznáma... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (122)

klerik 

všechny recenze uživatele

Zapamätatelnejšia zápletka ako pri APPLESEED ale má to rovnakú schopnosť vyšumieť z hlavy. Akcie sú nadupané a hudba je super, ale práve soundtrack podkopáva akcii nohy - je tak vypeckovaný, že údery, pády, výstrely sú príliš v úzadí a celé to pôsobí plytko. Pozeral som to z originálneho DVD, takže predpokladám, že to takto spackali tvorcovia. Riedky scenár nedovoľuje dať štvrtú hviezdu... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jako každý japonský animák i tento je vizuálně nápaditý (ne však ohromující) avšak příběhově poněkud chudý a neoriginální s minimem akčních, nezajímavých scén a navíc podbarvený absolutně nepadnoucí hudbou. Slabota. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Oproti obsahově plytkému Appleseedu je Vexille 2077 skvostné dílo, ale i tak tu příběh není nic světobornýho. Je opravdu hodně jednoduchej, plnej klišé, plochých postav a nevěrohodných motivací. Navíc mi jako ostatním jedna postava připomínala Laru Croft, neoriginální vykrádačka Duny mě taky nepotěšila a tím výčet inspirací zdaleka nekončí. Tenhle film je jako puzzle. Tam kde byl Appleseed svižnej a zábavnej to tu pěkně drhne. Film postrádá pořádnou atmosféru. Tu mají jen akční scény a výsledek pak působí strašně nevyrovnaně a ve výsledku emočně prázdně. Akční scény (a animace vůbec) jsou ale jak z jiného světa a skvělá hudba tomu nasadila korunu. Digitální Appleseed se ještě držel prvků typických pro anime, Vexille 2077 se snaží vypadat hyperrealisticky a postavy působí, jako kdyby je hráli živí herci a pro zanimování byla použita rotoskopie. Co se opravdu povedlo byly kulisy, ve kterých se vše odehrává. Propracovaná vize budoucnosti i původní nápad si zaslouží hodně velkou pochvalu. Ve výsledku na mě film působil lépe než Appleseed, ze kterého jsem byl hodně rozčarovanej. ()

prome 

všechny recenze uživatele

Škoda, podle toho co jsem o tom četl to mohlo být mnohem lepší. Audio stránka dobra, ale vizuální jenom jak kdy ... Závěr: Čekal jsem od toho mnohem více, ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Vizuální stránka je úchvatná.A to by bylo ke kladům všechno.Čekal jsem akci.Té tu bylo málo.Čekal jsem oddychovou zábavu.Byla to spíš nuda.Čekal jsem dobré sci-fi.Dostal jsem podprůměrnou báchorku.Zklamání.45 % ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný. Silný tři hvězdičky dávám především za perfektní animaci, za to že příběh měl dobrou myšlenku a když došlo na akci, tak zaujala bezchybně. Mezi kultovní Japonská anime se Vexille 2077 nejspíš nezařadí a za pár dní mi z hlavy asi vyprchá, ale doporučit bych se ho určitě nebál, přinejmenším se jedná o zajímavou a povedenou sci-fi věc s nápadem hlubším, než by člověk na první pohled možná čekal. [6.5/10 březen 2010] ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pre mňa je tento film takým malý veľkým potešením. Rozhodne spĺňa všetko čo od kvalitného sci-fi očakávam, to jest pekné baby, slušná dávka napätia, postapokalyptický svet a hlavne nejaké to posolstvo ale podané epickejšou formou než napríklad u den keď sa zastavila zem. Sori nápadite vytvoril charaktery postáv a krásne ich zasadil do roku 2077, ktorý predstavuje pre svet aboslútne oddelenie sa od Japonska a zo strachu z novej zbrane ktorú údajne Japonci vyrábajú vyšlú tým , ktorého úlohou je zistiť o čo ide. lenže ako to býva nič nie je ako sa na prvý pohľad zdá. Krásna animácia, ktorá je už viac menej 3D tvoria s tohoto filmu doslova fajnšmekerský zážitok, ktorý pri všetkých tých bulletimoch a Jáhoch a pompéznej hudbe, ktorá mi rozohrala zimomriavky tvoria doslova masterpeace na poli animovaného filmu aj keď hlavná dejová línia nechŕli nejakou svetobornou myšlienkou. vedľajšie sú omnoho lepšie a sú plné nápaditých scén a aj sú rovnako nápadito spracované. neviem čo by som mal tomuto filmu vytknúť. dokonca aj ten sluha ktorý ale totálne vyzeral ako number 47 bol dokonalý a doslova sem pasoval. jediné čo ma mrzí je že som sa k tomuto filmu dostal až teraz.. vždy ma totiž odrádzajú na filmoch názvy a aj keď priznajme si názov je naozaj zvláštny a má predzvesť hlúpeho béčka nepozrieť si tento film by bolo veľkou chybou. ()

amirgal 

všechny recenze uživatele

USA-friendly anime. Připomíná vůbec japonskou provenienci? Těžkopádnost, patetický patriotismus. Dlouhé nic neříkající akční scény. Střih a záběry a lá hraný film. Ale hlavně logické chyby, plochá psychologie postav, nedostatečně fundovaný příběh na způsob amerického katastrofického filmu. Ten film mne dost zklamal. Škoda toho fikčního světa. Japonci dobývají americký kontinent ... je to tak "hezky" animovaný až to zavání pixarovinou a američani spasili svět ... Jediným světlým bodem po mne byly jagy, které mi připomněly nápaditý svět japonských duchů. Základním principem plánu sice bylo to, že mohly žrát jen malé kovové kusy (lana) a dovršením je to, že mohou rozežírat i kompaktní stavby (obě varianty v daném fikčním světě nemohou koexistovat), ale co už ... ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ta digitálně kontrastní animace kupodivu funguje více než dobře a celkově je to dost slušný scífíčkový akčňák s prřesněsedícím soundtrackem.. Jen se u toho nesmí moc přemýšlet. ()

depony 

všechny recenze uživatele

Animace podobná jako u Appleseedu. Tak trochu kyberpunkový snímek, který má i morální podtext na závěr. Není to klasické anime, ale má to své zajímavé postavení, nepříliš snadno specifikovatelné. Můj zájem a obdiv sklidila skvěle vybraná hudba a existence bytostí "Jagů". Sice to vypadalo jako píseční červy z Duny, ale nevidím v tom nic proti ničemu. Líbilo se. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Priemerný japonský animák, ktorý je ale výborný v hudbe (Prodigy, Paul Oakenfold) a v parádnych akčných scénach, a trochu ukazuje protiamerickú politiku Japonska... ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Hodnotit film v penězích, kolik bych za něj byl ochoten utratit, tak by se určitě dostal podstatně výš, než nad pořizovacích 37 korun. Nic jsem o něm dopředu nevěděl, což mi přijde jako výhoda. Trailer je totiž nemálo spoilerující a navíc se snaží vzbudit dojem, že půjde o takové Ghost in The Shell v akčnější podobě. Na druhou stranu, ač spoileroidní, tak by mě do kina určitě přitáhl. To ale budeme mít dřív kybermozky, než se anime dostane do českých kin. Na filmu se mi líbilo extrémně přehledné převyprávění příběhu, což by mnoho režisérů absolutně nezvládlo, a taky mnoho úchvatných záběrů. Dokonce se mi i párkrát zatajil dech, takže hodnotím pozitivně. Na druhou stranu bylo celkem obtížné zvyknout si na tento druh animace, ale věřím, že čím víc takových filmů uvidím, tím půjde víc nahoru i jejich hodnocení. To, že film postrádá nějaké rozumné motivace většiny postav, a zákon o zachování energie je mu zcela ukradený, asi u filmů tohoto žánru nikoho nerozhází. Vtipné je, že kdyby byl film vytvořen jako hraný, stejně by bylo tak 90% děláno animací. ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Mám raději klasičtější "ruční" animaci se všemi nedokonalostmi, co k tomu patří, ale na příběh či jeho gradaci si nemůžu stěžovat. Dostatečně zajímavé téma není podáno sice nijak netradičně, přesto je srozumitelné a má pár scén, které mě velmi, velmi potěšily. Když se k tomu přičte pěkná hudba a klasické velkolepé akční finále, je tu povedený animák pro dospělé a uvědomělé publikum. Škoda jen, že to hlavní, z čeho by nás mělo mrazit v zádech, na nás v závěru nedolehne plnou silou. (SPOILER: Přeci jen film o genocidě nemalého národa by neměl končit pohledem na motýlí křídla ve vlně optimismu. Měli bychom sedět úplně rozsekaní v údivu nad tím, jak to mohl svět 10 let přehlížet...) ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Po příběhové stránce klišovité a v mnohých ohledech velmi hloupé. A ani vizuálně to taky až taková pecka není, obzvláště lidé vypadají tradičně uměle. Píseční techno červi jsou nicméně zatraceně cool. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Animace vcelku dobrá, ale samotný příběh byl hodně slabý, takže je z toho spíš průměrná sci-fi, v níž se kdosi místy pokoušel o něco jako filozofický přesah, což se mu moc nedařilo. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní sci-fi, prvotřídní anime. Nemůže zklamat snad nikoho. K dokonalosti ale něco schází, a tím něčím bude nějaký přesah. V tomto žánru očekávám trochu mystiky. Vexille je mírně sterilní. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré počítačové animé, ve kterém sledujeme speciální akci vojenské jednotky Sword vůči japonské korporaci Daiwa. Po technické stránce je tento počin velmi kvalitní, bojové scény jsou dechberoucí a celková animace je výborná. Příběh je také parádní, ale prostřední sekvence jsou trochu utahané, takže zde filmík ztrácí šťávu. Ovšem začátek a konec Vexille je mistrovské dílko podkreslené vkusně vybranou muzikou. Dočkáme se i pořádných emocí, jak je u anime zvykem. Podtrženo sečteno, zasloužené čtyři hvězdy. ()

Reklama

Reklama