Reklama

Reklama

Vexille 2077

  • Japonsko Vexille: 2077 Nihon sakoku (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 2077. Uběhlo 10 let od doby, kdy se Japonsko rozhodlo opustit řady OSN. Celý ostrov je nyní obklopen ultramagnetickým polem, které brání vstupu do země. Špionážní služba USA náhle získává znepokojivou informaci, že Japonsko pracuje na ultimátní zbrani, jenž může představovat smrtelnou hrozbu pro celý svět. Je rozhodnuto vyslat k průzkumu zvláštní vojenskou jednotku SWORD, které velí dívka jménem VEXILLE a její milenec LEON. Členové SWORDu se vydávají za splněním úkolu na nebezpečnou misi do neznáma... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (122)

tom88 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo dobré sci-fi so zaujímavým spracovaním. Vizuál je super, obraz, hudba a zvuk taktiež. Je to vydarená japonská sci-fi lahôdka. Akcie bolo dosť, nápady skvelé sem tam niečo prehnané, ale veľmi pozitívne to na mňa všetko zapôsobilo. Vedel by som si tento film predstaviť aj ako hraný film, no je mi jasné, že by sa rozpočet pohyboval niekde okolo 200 miliónov dolárov, no keby sa toho ujal nejaký americký ,,Boh,, ako je Cameron, Bay či Spielberg dalo by sa to zvládnuť. Pekná akčná podívaná. 78% ()

Pája=) 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná oddychovka. Co mě velice potěšilo, a to možná někoho překvapí, byla grafická stránka filmu. Grafici se tedy předvedli. Cartoonově laděné postavy oku nevadili a za pár minut jste si na ně zvykli. Co mě naprosto dostalo byla simulace látky a velice pěkná práce ze světly. Překvapilo mě i to, že autoři vytvořili velice uvěřitelné prostředí a nikde to tzv. "neodflákli". Celé "Tokio" bylo opravdu detailně zpracované, vytvořili žijící město třeba jen kvůli jednomu jedinému záběru. Bravo :)... Na druhé straně opomněli sem tam udělat detailnější texturu. Viditelné to bylo hlavně na obloze. Zase jednou velice nápaditá sci-fi myšlenka a k tomu skvělá japonština. No jako fanoušek Japonského anime a jako fanoušek sci-fi jsem velice spokojen, proto 4 * :) ()

markuc 

všechny recenze uživatele

Rozhodoval jsem se mezi tremi a ctyrmi hvezdickami - film to neni spatny, krasna animace, moderni hudba. Scenar trosku pokulhava a tim padem ma film slabsi mista a obcas lehce drhne. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Obstojný příběh o zbrojení z dob budoucích, zabalený do úžasného audiovizuálního hávu, za ten tleskám... bohužel zůstalo jen u toho. ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Pravda, je to jen další "bububu" o tom, jak technologie jednou přivede lidstvo k vyhynutí a skupinka odvážných dokazuje, že co lidé stvořili, to mohou zase zničit, ale stejně je to neskutečně zábavné. Vexille boduje hlavně skvělou akcí okořeněnou o pár stylových nápadů a také chytlavým soundtrackem. Ten je celkově hodně pestrý a s takovým "nostalgickým" feelingem, včetně úžasných Boom Boom Satellites. Graficky to není typické anime, ale spíš takový slabší Appleseed ze stejného roku. Líbivé, ale nic vyloženě "wow". Příběh je sice předvídatelný, ale rozhodně ne nějak upozadněný. Sem tam i vcelu originální nápady... ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Na film som sa dlho tešil. Trailer aj fakt, že je to od tvorcov apleseedu vo mne vyvolávalo veľké očakávania. K filmu. Zaznela kritika, že dej je ošúchaný, jednoduchý a slabý. Neviem či som taký neskúsený v sci fi, alebo anime, ktoré som začal pozerať len pomerne nedávno, ale dej mi prišiel zaujímavý, s nápadom škojúci. Nechýba akcia, napätie ani emócie. Grafika je výborná, hudba tiež na jednotku. Niektoré zábery vyrážajú chych. Napriek tomu priznávam, že film mohol byť lepší. Akcie mohlo byť o trochu viac. A aj v príbehu mohli byť niektoré prvky viac rozobrané. Niektoré veci si proste zaslúžili väčšiu pozornosť. Takto ale 4 a pol hviezdičky. A zaokrúhlim hore. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Nářez, který chytne a nepustí až do konce. Příběh a zpracování je úchvatné a je celkem jedno, jestli je to docela komerční záležitost, prostě se na to dost dobře dívá. O hodně lepší záležitost než třeba podobně komerční Appleseed. Já se bavil luxusně, dokonce jsem i uvažoval o plném počtu, ale přeci jen se budu trochu krotit, celkově dávám 85% ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé anime, ktoré má výbornú hudbu a úžasné CGI efekty, ktoré ma dostali. S príbehom to už bolo horšie, ale páčilo sa mi to, pretože takéto sci-fi animované japonské kúsky mám rád už od čias Akiry. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

S takovýmto animákem nemůžu být nespokojen. Dobrý příběh (v mnoha ohledech nemilosrdný a dokonale fatalistický), pěkné zpracování (jen, hlavní hrdinka v některých pasážích nešťastně připomíná střapatého kluka, což asi tvůrci neměli zrovna v úmyslu) a přiléhavé vizuální nápady ("opeřená" helikoptéra týmu SWORD, netradičně tvarované hledí bojových kombinéz týmu SWORD, Jagové, připomínající písečné červy Duny). Toto CGI animé mi sedlo opravdu hodně. 85% ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Příběh docela ujde, ač logika si dala v některých místech oraz, je to přeci jen animované sci-fi takže se to dá odpustit. Hlavní výhodou je jednoznačně visuální zpracování, které je pastva pro oči. Akčních scén není moc, ale zase nemají střih deset snímků za mikro sekundu, což je rozhodně plus a jinak jsou docela zajímavé. No za ty Dead Can Dance hrajících na pohřbu to na ty čtyři vyjde. ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Na začátku chci podotknout, že jsem velmi rád protože u nás konečně někdo (MIDO) začal vydávat anime. Zatím jen kapky, ale déšť přijde ! Jako první nám naservíroval velmi moderní animák Vexille 2o77. Počítačově animace je na vysoké úrovni, film však sráží míra klišé, která je obsažena v míře větší než malé. Akční sekvence jsou nadprůměrné a zpomalování je užito citlivě. Příběh je silný a nebýt těch klišé (film je zjevně určen mladšímu publiku) šlo by o pecku. Postavy se pohybují přirozeně a musím konstatovat, že Marie mi silně připomínala Laru Croft (tu počítačovou, ne tu se rty jako pračkou na č....y) a Jagové zase písečné červy z Duny. Souhrnem musím říct , že spokojenost je přítomna a hodnotím na silnější ***. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Podtitul "Izolace Japonska 2077" (parafráze na cca dvě staletí Japonské izolace až do roku 1854), kterou nese v názvu Japonský originální název filmu, naznačuje o ději filmu překvapivě mnohem víc nežli distribuční CZ název (co to?). Japonsko je v izolaci (ne protože by na něj bylo uvaleno embargo, ale protože se samo rozhodlo - stejně jako v roce 1633 - že na okolní svět kašle) a obrázky ze satelitu na Japonskem ukazují jen černý flek. Nikdo neví nic a to samozřejmě západní mocnosti pěkně štve a proto stačí jeden malý "drb" a je na světě průzkumná mise... Celkem zajímavé zahájení (dle mého pohledu) vynikající Sci-Fi, kdy prakticky každé další odhalení má za následek menší čí větší "ty-vole" efekt. Tomu pomáhá echt povedená hudba, která provází celý film (2CD soundtrack opravdu stojí za to) a samozřejmě i samotný závěr. Docela by mě zajímalo na koho měl být cílen "vzkaz" tohoto filmu. Jestli Japoncům nebo nám všem ostatním... ()

Herráček 

všechny recenze uživatele

Pohádky z plechu a s chamradí? Plechovej Olgoj Chorchoj? Plechová živá tkáň? Co to sakra je? Uznávám, mimika nebyla tak moc dotažená a občas to i bilo do očí, ale vizuální nářez neuvěřitelnej... Apokalypsa začíná v Japonsku a z popudu jedné jediné osoby. Ale což... Lidi vždycky budou myslet v první řadě na sebe... ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

Po filmu Casshern jsem se bál skouknou další japonské sci-fi,ale byl jsem příjemně překvapen.Děj je ucelený,ikdyž jednoduchý,ale žádný guláš jako u již zmíněného Casshern.Akce je cool a animace je okouzlující.Není to sice realistická animace ala Final Fantasy(spíše to připomíná evropskou Renesanci),ale i tak jsem nemohl od obrazovky odtrhnout oči. ()

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Slibně načrtnutá vize budoucnosti je žánrově (opět) degradována klišé slabý hrdina versus šílenec, který hrozí zničit svět. Výtvarná stránka filmu je úžasná, trochu skřípe prkenná animace postav, ale střih, úhly pohledu a vůbec režie především akčních scén je parádní. Vše podtrhuje hudba Paula Oakenfolda (škoda že těch Dead Can Dance není víc...). Palec nahoru. ()

Mantis 

všechny recenze uživatele

To podstatné tu už asi je. Technicky dobře zpracovaný film s poněkud podrůměrnou zápletkou. Jediným milým překvapením byly dvě skladby od uskupení Death can dance. ()

Reklama

Reklama