Reklama

Reklama

Vexille 2077

  • Japonsko Vexille: 2077 Nihon sakoku (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 2077. Uběhlo 10 let od doby, kdy se Japonsko rozhodlo opustit řady OSN. Celý ostrov je nyní obklopen ultramagnetickým polem, které brání vstupu do země. Špionážní služba USA náhle získává znepokojivou informaci, že Japonsko pracuje na ultimátní zbrani, jenž může představovat smrtelnou hrozbu pro celý svět. Je rozhodnuto vyslat k průzkumu zvláštní vojenskou jednotku SWORD, které velí dívka jménem VEXILLE a její milenec LEON. Členové SWORDu se vydávají za splněním úkolu na nebezpečnou misi do neznáma... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (122)

kadles 

všechny recenze uživatele

Úvod plný akce, ale to je v důsledku skoro všechno, pak se příběh vleče. Hlavní hrdinka mě také moc nepřesvědčila. Škoda, že mě to více nevtáhlo do děje, takhle slabší 3*. ()

muti 

všechny recenze uživatele

pred pozeranim som nemal velke ocakavania, takze som bol v mnohych smeroch prijemne prekvapeny. velmi sa mi pacili panoramy miest, take mesta buducnost by nemuseli byt zle :) asi nikdy som nemohol viac suhlasit s niektorym uzivatelom ako tentokrat - so sniper18. ()

chrustie 

všechny recenze uživatele

Nemastné, neslané, vizuálně na úrovni game videí z PSX. Jediné, co tomu dává určitý bonus, je myšlenka. Ta je bohužel následkem ubohého a trestuhodného zpracování, ubitá (zdejší milovníci anime v 21 století objevili ameriku - blahopřeju chlapci). ()

pursuer 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv v některých aspektech je to film velmi naivní, skutečně nese jakýsi zárodek hluboké myšlenky, který člověka nutí zamyslet se nad závislostí na technologii (a znovu rozebírat konspirační teorie o pravém účelu vakcín :D). Jako správné sci-fi nabízí a předvádí pár skvělých nápadů z budoucí společnosti, které mě jako diváka vždy nadchnou. Technické, grafické zpracování bych nepřeceňoval. Přeci jen manga je manga, CGI je fajn, ale počítačem generovaný šedesátisnímkový CellShaded pohled prostě ručně kreslenou grafiku nedokáže nahradit. Zvláště když se jedná o japonský animovaný snímek. Když pak navíc motioncapture soustředí jen na pár postav a zbytek nechají rozpohybovat strojově, vypadá to k zblití (např. hned na začátku přijíždějící auto, ruce na klávesnici apod.). Co je v tomto filmu jasným ternem, pak soundtrack od Paula Oakenfolda (More Than Human je prostě kus mistrovství) a Boom Boom Satellites. Sori je vizionář. Je to jasně vidět i při produkci Appleseedu. Člověk tuhle skvadru japonských scifkařů pozná na prvích pár sekundách filmu a rozhodně mají pánové Sori, Aramaki, Oshii a Shirow co nabídnout. ()

Ironhead 

všechny recenze uživatele

Muluju scenare Japonskejch filmu... protoze nezejedou podle par zabehnutych sablon jako americani... nebojej se nechat umirat hlavni hrdiny, obycejny lidi, deti, napsat sceny kde hrdina musi udelat kontroverni az obcas velmi drsne amoralni veci... proste to ma koule a neni to jenom o cerne a bile... ()

Jensy 

všechny recenze uživatele

Pěkné 3D animace a slibný kyberpunkový námět. Příběh a chování postav se však postupně ukážou jako poměrně hloupé. Dobrá hudba, ale někdy mi neseděla k tomu, co se děje na obrazovce. Taky bych uvítal kratší stopáž. Pokud chcete vidět dobrý kyberpunkový film, raději sáhněte někam jinam. ()

StrixCZ 

všechny recenze uživatele

Vexille je béčko a jako takové rozhodně není bez chyby. Kombinace kreslené a 3D grafiky působí občas poněkud nesourodě a některé (rádoby silné) momenty působí úsměvně/lacině/okoukaně. Jenže jsou naštěstí vyváženy mnoha momenty skutečně působivými. Film má navíc solidní spád (mj. díky podařené hudbě), a ty skoro dvě hodiny mi tak utekly překvapivě rychle. To vše by u mě "stačilo" na lepší 3 hvězdičky, v tomto případě ale musím ještě jednu přidat za rýpnutí do vosího hnízda v podobě (*SPOILER!*) způsobu, jakým byli Japonci přeměněni na androidy - NĚCO mi to totiž náramně připomíná - také si vzpomínáte na účelově šířenou paniku okolo ptačí/prasečí chřipky a následné pokusy o povinné očkování nejlépe celého světa...? =/ Mimochodem, zajímalo by mě, co na tento film říká společnost AIWA =D 80% ()

pan_ponozka 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře zpracovaný příběh o nespoutanosti ducha, lidské jedinečnosti a jeho neuniformitě. Dějová linka asi opravdu nepřináší nic nového. Ale například v porovnání s Equilibriem tu alespoň není nouze o parádní podívanou doplněnou skvělou hudbou. Jakožto nefanda japonského filmu jsem nadšený. 8/10 ()

aronofsky 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem od toho nic - nedostal jsem od toho nic. Neuvěřitelně kýčovitá slátanina plná trapných okamžiků. Může se to líbit tak maximálně 12-ti, 14-ti letým puboškám. ()

Berseg 

všechny recenze uživatele

Poněkud „komiksová“ animace mě nijak nenadchla a v podstatě to stejné se dá říct i o příběhu. Tento námět by šel určitě zpracovat lépe a záživněji. Z mého pohledu jde o zklamání, čekal jsem něco lepšího. ()

J. K. Lister 

všechny recenze uživatele

Ano, pravda. Na filmu je sice poznat, že je to na počítači vytvořený amimovaný film a stejně jako Beowulf perfektně vykresluje okolní atmosféru a celý děj. Myslím, že není až tak důležité technické zpracování filmu, zda poznáte, že je to vytvořené počítačovou animací, ale děj. Líbili se mi jak dialogy a psychologie postav a celá coby vymírající japonská kybernetick á společnost. Film nám ukazuje, kam až můžeme zajít, překročíme-li své krajní meze a Japonci jsou si sami sebe vědomi. Myslím, že je to spíš film, který varuje nejen okolní svět před zničením ale samu zemi vycházejícího slunce. ()

Raziel811 

všechny recenze uživatele

Vizuálně i příběhově velmi pěkné. Jako jeden z mála animovaných filmů má emoce a co se týče akčních scén, tak i slušný drive. ()

terordemon 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptických akčných sci-fi z Japonska nie je nikdy dosť. Hlavne keď sú hlavnými postavami krásne a nebezpečné ženy. Prepracovaná akcia, dobrý príbeh a skvelá hudba sú už samozrejmosťou. ()

jeden_vlk 

všechny recenze uživatele

Místy skvostná animace a libová akční pokoukaná, která však brzy vyčichne a zvolní. Příběh, který měl šanci být víc než jen sterilní rutinkou, ke konci notně vyvatovanou a zakončenou dvěma zbytečnými, blboheroickými akcemi. ()

Mat5 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý príbeh, avšak len dovtedy kým neodhalíme čo sa skrýva v Japonsku. Priznávam toto som nečakal. Ale v celku sa to nieslo dobre. A miestami som bol možno trochu cinický keď som si v duchu pri Vexilliných dojemných chvíľach vravel aj tak im už niet pomoci tak to toľko neprežívaj. Na záver bola zlá korporácia porazená a príbeh o japoncoch bude žiť ďalej. Proste mi to nesadlo :/ ()

Tomasson 

všechny recenze uživatele

...ale jo! Beru to...Pravda dialogy i scénář je prostinký, nicméně vizuálně se mi to moc líbilo. K tomu všemu je tam prostě pár věcí, které se zcela vymykají běžné produkci. Za prvé:Je vidět, že Japonci si tak nějak nelámou hlavy s nějakou tou korektností a to jim rozhodně jde k duhu... A za druhé: ty jejich zvláštní poetické vsuvky, které tak často vídám v jejich filmech, se mi prostě líbí... 3* ()

Sandai 

všechny recenze uživatele

Hodně efektů, ale slaboučký scénář. Chtělo to míň kecat a víc akce. Navíc mi tahle počítačová grafika moc nesedí. ()

Reklama

Reklama