Reklama

Reklama

Chcete, aby z vaší dcery nevyrostla fňukna, která se při sebemenším problému sesype? Pošlete ji do školy St. Trinian’s! Tam vládne anarchie a mladé slečny musí mít pořádně ostré lokty, aby přežily svérázné metody svých profesorů a ulítlé nápady spolužaček. Jenže škola je právě před krachem, protože ředitelka tohoto podivného institutu si s ničím moc neláme hlavu, a to ani s upomínkami od banky, kterých už má pěknou hromádku. Takže je třeba vymyslet plán. Velmi chytrý plán, který škole vynese pořádný balík peněz. Co takhle ukrást obraz? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (129)

Sammya 

všechny recenze uživatele

Takhle pošahanou britskou komedii jsem zase dlouho neviděla. Je to vtipné, je to geniální, je to divné, je to střelené. V podstatě je to úplná blbost a člověk nad tím nesmí moc přemýšlet, jen se tomu poddat a bavit se. Někdy jsem až žasa, jak neuvěřitelně je to narvané odkazy na různá odvětví briské popkultury, a možná díky tomu mi to přišlo mnohem vtipnější,než když tam někdoty referene nevidí. Pro lidi, co nemají smysl pro blbý britský humor, tenhle film asi není, ale já jsem se opravdu pobavila. A musím ještě zmínit excelentní herecké obsazení. Jak se Colin Firth a Rupert Everett sejdou v jednom filmu, tak to stojí za to (a vždycky spolu zpívají :D). ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Tento film hodnotím z pohledu komedie - proto ty 4 hvězdičky, jelikož jsem se u něj příjemně pobavila a hlavně úplně jiným způsobem než u jiných podobných komedií. Zajímavostí zde hlavně bylo, že to vypadalo rozhodně autentičtěji než u jiných podobných snímků, kde jsou hlavně zamilované školačky a nějací nádherní studenti, do kterých se dříve či později zamilují. To zde ani nečekejte. Neobvykle skvěle podané prostředí školy a přišlo mi, že si režisér a kolektiv dělali srandu opravdu ze všeho :D Příjemně jsem se pobavila :D ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se podíval, protože jsem si myslel, že bude podobný celkem dobrému filmu ze stejného prostředí "Puberťačka". Nebyl. Šlo o internát podobně situovaný, ale s jinými metodami a jiným příběhem. Zde to bylo více do komedie, nešlo však tak moc o vzájemné vztahy. Pro mě toto nebyl tak moc kvalitní film, i když chápu, že adolescentům se to líbit může. Už jen pro netradiční způsob filozofie této školy. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně jednoduchá, místy až trochu hloupá, ale za to velmi svěže a zábavně natočená britská komedie s množstvím známých tváří, ve které mě nejvíce zaujal Colin Firth, a zejména Rupert Everett ve své dvojroli. Divák už od počátku tuší, jak to všechno dopadne, ale i tak jsem film nesledoval s nudou, nýbrž se zájmem. Celkově mi to přišlo jako mix filmů Bláznivá škola (1996) a Divoška (2008), to vše řízlé typicky britským humorem, akcentem a prostředím. Zkrátka milá a sympatická jednohubka, která neohromí, ani neurazí - volnočasová oddychovka. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Být naše školství takhle anarchistické, chodil bych do školy i rád. Hodně oddechová vynikající komedie, v níž se sice objevují i laciné fórky, ale převažuje hodně dobrý ujetý a nadnesený humor, který mám rád. Holky z týhle školy jsou pěkně vychytralé mršky, které si však umí poradit a mají řešení na takřka každý problém. K tomu Rupert Everett ve famózní (dvoj)roli. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (10)

  • Postava Camilly Fritton (Rupert Everett) je parodií na Camillu, vévodkyni z Cornwallu, a to jak v rámci oblečení, tak manýrismu. (Stanislaus)
  • Když se spolu Geoffrey (Colin Firth) a Camilla (Rupert Everett) znovu setkají, tak "ona" říká "Another time!" a on odpoví "Another country!", což je název filmu, ve kterém si spolu oba herci poprvé zahráli - Jiná země (1984). (Stanislaus)
  • Colin Firth, Anna Chancellor, Talulah Riley a Gemma Arterton si již někdy dříve zahráli v některé z filmových, resp. seriálových adaptací románu "Pýcha a předsudek". (Stanislaus)

Reklama

Reklama