Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychiatr František Soukenický nevypadá na první pohled jako nenapravitelný sukničkář, přesto ho zálety připraví o všechno. O zavedenou praxi, když se rozejde s milenkou Ivetou a ona ho udá lékařské komisi, která mu vzápětí odebere licenci. A následně o tolerantní manželku Elišku, která se rozhodne vyměnit ho za advokáta Viktora, jenž je mimochodem Františkův kamarád a rovněž bývalý pacient. Muž je nucen nastěhovat se k laskavé, ale poněkud dotěrné matce a po řadě neúspěšných pokusů získat zaměstnání přijme práci, kterou mu dá nerudný bratr Miloš, majitel autoškoly. Tu ovšem ve skutečnosti vede jeho atraktivní manželka Peggy, věčně flirtující s automechanikem Jardou. Začne flirtovat také s ním, stejně jako žačka autoškoly Natalie, a František, přestože se netají snahou získat zpět těhotnou Elišku, nedokáže svodům žen odolat. Vymlouvá se sice na hormonální poruchu, jenže se kvůli ženám a nedostatku sebekontroly dostává do stále dalších potíží a nakonec za každou chybu zaplatí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (379)

daEmoNickY odpad!

všechny recenze uživatele

Film je dobrý, ale není pro každého. Je to jenom jeden z dalších filmu co když neuvidíš nic se nestane. ________ (+) "Jo, Tomáš Falus?", " Mám". ________ Hegerová aspoň na chvíli držela hubu a tak jsem ji mohl pouslouchat. ________ STRIH ________ Na několika místech je divný stříh 1) skoro v 1 hodine u "Ty tady budes bydlet?" a dalsi zaber ... jeden zaber je z boku a Franta mluvi do pokoje, druhy je v pokoji 2) střih byl i někde vtipný. ________ CESKA PRISLOVI ________ Tak dlouho se chodí s vědrem pro vodu ... Jaký otec takový syn. Dvakrát nevstoupíš do stejné řeky. Přísloví si přímo říkají o to aby je někdo použil - jsou krátká (nápad-jednohubka pro spisovatele), lehce pochopitelná (pro spisovatele i čtenáře) a je jich hodně (jen tak je někdo neodhalí). ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna slibuje vtipnou podívanou, jak se ale dost rychle dozvíme, šlo jenom o "reklamní tahák" a zbytek filmu se táhne v úplně jiném duchu. František je děvkař je průměrnou, celkem nudnou podívanou. Otázkou taky zůstává, jak zrovna tenhle chlap může dostat každou, kterou si zamane... (Nic proti Jozefu Poláškovi, ale jako Don Juan zrovna nevypadá.) ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Čas zjevně mění můj náhled na filmovou tvorbu, takže když jsem teď film viděl po patnáctileté odmlce, třetí hvězdičku už jsem mu ponechat nemohl. Snímek má celkem slušný start, který mě bavil i po letech, pak jsem měl ale dojem, že tempo postupně upadá, František se měnil ze zábavného psychiatra s problémem v ukňouranou, otravnou bytost s mnoha problémy a humor se stydlivě ukryl kdesi ve stínu. Nakonec jsem byl vděčný za tichou ale výraznou postavu Miloše, kterou mě pobavil Leoš Noha, ale celkově to fakt nebyla žádná sláva. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Sice to nezpůsobí komediální revoluci, ale mě to holt bavilo. Polášek je moje parketa, děvkařa mu žeru, Pechlát je kromě Ulice taky dycky dobrej, Leoš Noha už od dob Gynekologie 2 moje kultovní postavička. Režisér Prušinovský má holt čuch na moje oblíbené herce. Je to taková dobrá oddychovka a když se budu chtět zasmát, tak tohle je docela dobrá volba... ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Josef Polasek zde naplno uplatnuje svuj talent, coby naprosto perfektni ztvarneni debila. Jeho herecky projev zcela inkliminuje do prazdna a naplno tak vynikne maximalne na festivalu Mezi ploty. Samotny film je prazdny a nema co nabidnout. Humor ani dramaticke sceny proste nic. Tento film je presnym dukazem nedostatku fantazie, kreativniho mysleni a jakehokoliv napadu ceskych tvurcu. Presny obraz ceskeho filmu poslednich 20 let, ktery smeruje do mist, do kterych se odvazi podivat jenom celnik. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Debutující scenárista a režisér Jan Prušinovský předtím natočil s Poláškem úspěšný krátký studentský film Nejlepší je pěnivá (2005), také o poněkud dětinském muži, žijícím s matkou. (Cheeker)
  • V 11. minúte filmu má Františkov brat oblečené tričko NO MA´AM, fiktívnej organizácie zo seriálu Ženatý se závazky (od r. 1987). (javlapippi)

Reklama

Reklama