Reklama

Reklama

Code Geass: Hangjaku no Lelouch

(seriál)
  • Japonsko コードギアス 反逆のルルーシュ (více)
Trailer 3
Animovaný / Akční / Drama / Fantasy / Psychologický / Sci-Fi
Japonsko, (2006–2008), 20 h (Minutáž: 24 min)

Série(2) / Epizody(50)

  • Season 1 (2006) - 25 epizod

  • R2 (2008) - 25 epizod

Středoškolák se schopností okamžitě všechny přinutit, aby ho poslouchali, si nasadí masku a postaví se do čela povstání Japonců proti vetřelcům z Británie. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (78)

Hromino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Při sledování Geassu mám vždycky neuvěřitelnou chuť zahrát si s někým šachy, i když jsem na ně jinak totální lempl. To víte, některý japonský anime s vámi zkrátka dokážou až nechutně manipulovat. Třeba kvůli Death Note se snad do smrti nenažeru v klidu jablka, protože při tom pokaždé vidím v hlavě Ryukův vysmátej ksicht a to pak v sobě někdy ten smích zkrátka nedokážu zadržet. Právě Death Note mi občas Geass trochu připomínal - relativně podobný námět, hlavní hrdinové jsou takovým tím typem sympatického, mazaného a chytrého antihrdiny a samozřejmě mají oba nějakou nadpřirozenou schopnost, pomocí níž se snaží změnit svět (resp. Japonsko) po svém, navíc byly oba seriály vytvořeny stejného roku, zajímavé... Lelouch mě ale se svým Geassem bavil o něco více, narozdíl od svého "kolegy" Lighta si přece jen seriál udržel svou vysokou úroveň do konce (ba dokonce ji ještě zlepšil!), takže pro mě v tomhle pomyslném souboji zvítězil Lelouch. :) Jdu se co nejdřív mrknout na R2 a jsem zvědav, zda překoná dle komentářů ostatních i u mě tuhle řadu. P.S. Já, Lelouch vi Britannia, vám přikazuji mrknout se taky na tenhle seriál! ()

July 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně anime, které má po většinu času celkem hlavu a patu, kde roztomilé scény zabírají jen nutné minimum a kde se intrikaří, bojuje, odhalují dávná tajemství... Občas až příliš teatrální a překombinované, místy lehce skřípající logika děje, ale nic, co by spokojený divák rád neodpustil - možná kromě uspěchaného, přespříliš melodramatického a novými informacemi nepřehledně nahuštěného konce (který však pořád dává o hodně více smyslu než třeba závěr NGE nebo Ergo Proxy). P.S.: Padouch nebo hrdina, musí mít masku a vlající plášť (jak už nám sdělili třeba Úžasňákovi)! ()

Reklama

balone 

všechny recenze uživatele

Podmanivý seriál, nemohl jsem se odtrhnout, kdybych nemusel spát (kdy vlastně oni spali? Lelouch spal při hodinách, ale tam pak ani nechodil), tak bych to viděl v jeden den. Charismatické hlavní postavy mě vtáhli do děje a příběh pro mě neměl žádné místo, kde bych si řekl, že tenhle díl je zbytečný. Těšim se na druhou sérii, ale zároveň se jí hrozně obávám, jestli to nemělo skončit, tak jak to skončilo. Uvidíme. 90% ()

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Študent dostane obrovskú moc zmeniť všetkých a všetko len tým, že sa mu pozrú do očí. Dokáže ovládať to čo urobia. Lelouch sa učí používať svoju silu a je v tomto anime vidieť, ako počty ľudí pôjdu za svojím vizionárom. Za niekým v koho veria, za niekým v koho silu veria. Lelouch sa cíti ponížený a chce získať moc, aby zmenil nie len svoj osud, ale osud všetkých Japoncov. Japonci už nežijú v Japonsku, ale v oblasti Area 11. Výborná hudba (v Code Geass druhej sérii je ešte lepšia) a výborný príbeh. Dôležitá je aj taktika a anime pripomína rozohranú partiu šachu, kde občas nejaká figúrka odrazu urobí nepredvídateľný pohyb (napríklad kráľ sa pohne o dve políčka nie o jedno). Je to mech anime čiže boje sa odohrávajú v robotoch, v ktorých sú piloti. Nie vždy je presne jasné čo sa kde odohráva a to je taký minimálny mínus čo treba prekusnúť a ostatné je potom super. Postavy sú výborné a veľmi sa vyvíjajú počas celého anime. Každá postava má svoj vlastný údel a bojuje pre niečo iné. Aj najväčší protivník Leloucha a to jeho kamarát z detstva Suzaku sa bude musieť rozhodnúť čo je pre neho dôležitejšie. Druhá sezóna : http://www.csfd.cz/film/270586-code-geass-hangyaku-no-lelouch-r2/ ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Po první sérii chápu, proč se to srovnává s Death Note - a mě osobně to i přes mechy vychází z toho srovnání líp. Po druhé sérii je to určitě lepší než dn, zvlášť konec. A to i přes to, že pro dějové zvraty to občas obětuje přehlednost, logičnost i konzistenci některých postav. Stačí prostě obsadit Noria Wakamota do role, která se v seriálu objeví víc než jednou, a je vymalováno. ()

Galerie (985)

Zajímavosti (7)

  • Je možné zaznamenat, že hrdinové často jedí pizzu od společnosti Pizza Hut, která seriál sponzorovala. (Hromino)
  • Slovo Geass pochází z Irska a znamená "dohoda". (fallanga)
  • Lelouch měl původně mít bílé vlasy. (fallanga)

Reklama

Reklama