Reklama

Reklama

Oblečen na zabíjení

Trailer

Obsahy(1)

Každý zlý sen má začátek, tenhle ale nechce skončit. Michael Caine v sugestivním americkém dramatu o psychopatickém vrahovi. Žijící klasik americké kinematografie Brian De Palma během své kariéry natočil řadu filmů, které svým kontroverzním námětem způsobily jistý rozruch, zároveň však vynikaly brilantním a do detailu promyšleným filmovým zpracováním. Nejinak je tomu i v případě snímku Oblečen na zabíjení, v němž De Palma v hitchcockovském stylu rozehrává nervy drásající thriller o tajemném zabijákovi atraktivních žen. O jeho identitě by mohl něco vědět psychiatr Robert Elliott, k němuž v souvislosti s problémy v manželství pravidelně dochází Kate Millerová. Její osud se zase protne s příběhem protřelé Liz, které v té chvíli začne jít doslova o život. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

Strašlivě špatná režie, děsivě hloupý scénář, příšerně tupé postavy, hrozivě vyřvávající hudba, odporně debilní konec. Ty psychedelické scény, ty softcore scény, ty pseudogore scény. Tak špatný film jsem už dlouho neviděl. A to jsem se tak těšil na Michaela Cainea. Ten je zbytečný. Mohl to být třeba kačer Donald. Nic by to na tomhle tupém filmu neměnilo. Jediná scéna, která mě jakž takž dostala, byl závěr v koupelně. Jinak je to ztráta času. Tenhle film měl úspěch jen proto, že na tehdejší dobu tam je přeci jen dost nahotinek. To už dnes dobrý film neudělá. Hudba vyloženě v některých chvílích ruší. Hrátky s vnímáním postav jsou zdlouhavé a nudné. Jo a nemylte se. Angie Dickinson měla na nahé scény modelku. Jde to poznat z toho, že není vidět zároveň tělo a hlava. ()

amirgal 

všechny recenze uživatele

Velmi nevyvážený, což mne ostatně dost zamrzelo. Od skvělých snových scén a scén pronásledování se propadá do nepříliš důvěryhodných druhořadých konverzačních vystoupení. De Palmovi protagonisté by se neměli pouštět do větších rozhovorů, možná by nemuseli mluvit vůbec ... síla filmu je všech scénách beze slov. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Normálne som niekedy nevedel, či to má byť pocta alebo fraška...OK,určite pocta - v "hitchovosti" je De Palma výborný a má napozerané. Vtip je v tom, že pointu odhadne nadpriemerne znalý divák už podľa spoilerového nešťastného názvu a keď nie vtedy, tak minimálne v polovici je jasné snáď všetko a už sa len čaká na potvrdenie. Dressed to Kill má svoje svetlé momenty, ale pôsobí tak neskutočne naivne, až to bolí. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

PRE DOMÝŠĽAVÝCH MOŽNO NEPRIAMY SPOILER !!!!! DePalma sa snaží byť o krok pred divákom ale je bohužiaľ 20 rokov za Hitchcockom. Priznaná variácia na istý maestrov film , tak snaživá a dôsledná až si zničí moment prekvapenia ohľadom závečného twistu a navyše sa kvalite originálu nevyrovná. Ale inak veľmi pekná prácička a povinnosť pre každého filmového fanúšika. Len by ma zaujímalo kto na úvod filmu pristrihol 5 minút nemeckého 70´s porna :) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

První dějství s A.Dickinson je díky excelentní naraci obrazem (galerie, sen) naprosto úchvatné, nicméně po výtahovém mordu (režisérem mimochodem považovaným za jeho nejlépe natočenou vraždu) nastupuje kriminálně-thrillerová zápletka, která má šanci u diváka uspět jedině v módu emočním, neb v tom logickém jeví známky nezanedbatelné prostoduchosti. Když na tohle přistoupíte, báječně si De Palmovo pukrle směrem k Hitchovi užijete.. Spoiler: Příště bych si přál vraha, co tak často neciví na své druhé já do zrcadla a taky o něco zapeklitější název. Pojmenoval snad třeba Singer svůj majstrštyk „Předstírané ochrnutí“..? ()

Galerie (58)

Zajímavosti (21)

  • Průměrná délka záběru je 6,5 vteřin. (Chatterer)
  • Režisér si vysloužil kritiku za napodobování tzv. slasher movie. (Zetwenka)
  • Snímku původně hrozil rating X. Poté, co režisér film sestříhal, obdržel rating R. (Zetwenka)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama