Reklama

Reklama

Ex Drummer

(festivalový název)
  • Belgie Ex Drummer (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Každá díra ve Flandrech má svou provinční rockovou kapelu, která hraje, kde se dá, a marně sní o slávě. Tři postižení muzikanti, kteří se podobně jako jejich idoly obrátili k drogám, hledají bubeníka pro svou skupinu The Feminists. Známý spisovatel Dries by byl ten pravý, ale má to háček – neumí totiž bubnovat. Přesto se tento arogantní manipulátor za skupinou vypraví, a odstartuje tak osobní šarvátky a rodinné sváry, jež dávají všanc křehkou budoucnost kapely. Násilí narůstá a Dries posléze dokáže muzikanty přimět, aby vzájemně pili svou krev. Ex Drummer rozhodně není konvenčním filmovým přepisem literární předlohy známého vlámského spisovatele Hermana Brusselmanse. Je drsný, vzdorný, hrůzný a příležitostně i komický a podobně jako Mortierovy krátké filmy je to především expresivně natočený hudební snímek. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (151)

DeLaMorte 

všechny recenze uživatele

Velmi kontraverzní hudebně psychologický snímek o společnosti a každodeních rutinách okolo nás ovšem z pohledu jaký asi nikdo z nás vlastně vidět nechce.Film má několik podob a to hudební,komediální,dramatickou a brutální ...právě onem zajímavý mix a myšlenka filmu jsou tak hluboké,že jsem se od filmu nemohl odtrhnout!Pro náročnější diváky opravdová lahůdka! ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tomuhle říkám vyjímečnej film. Absolutně svůj film. Něco tak drsnýho, hnusnýho, zvrhlýho a ujetýho jsem ještě neviděl. A rád se na to podívám zas. Všechno je tam naopak, nic tam není normální. Hej to se nedá okecávat, to se musí vidět. Já su z toho úplně nadšenej a jsem rád, že se ještě točí takovýhle filmy. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojatý zpátečnický začátek filmu z vtipně vloženýma titulkama. Pokud film zaujme na začátku, znamená to, že buď bude pokračovat ve stejném rytmu nebo půjde totálně do kopru. Tady naštěstí pokračuje ve stejném rytmu a po celou dobu nabývá na otáčkách. Poznáme hlavní aktéry, jejich úchylky a slasti a postižení a život a sny. Citát z filmu: Postižený nebo mongol, to je stejný... Perfektní humor, dobrý příběh ze kterého se pomalu stává brutální živí koncert všech aktérů. Bando kreténů, přestaňte házet kelímky !!! The Feminist... A ještě otázka pro vás : Kde jste byly, když byl Boudewijn zavražděn? ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Zatraceně kvalitní ujeťárna o třech muzikantech, kteří žijí na samotném dně společnosti. Aby mohli založit rockovou kapelu, potřebují bubeníka. Vybraný chlápek, spisovatel, tvoří zpočátku pro diváka jedinou normální postavu dílka. Ovšem jeho skryté zájmy při vstupu do kapely ho postupně degradují na roveň ostatních účinkujících individuí v tomto bizarním divadle. Režisér se s tím vskutku nesere a valí do diváka jednu šílenost za druhou. Plešatou nadrženou matkou jednoho hudebníka počínaje a půl metrovým dickem konče. Během sestavování kapely a její přípravy na veřejné vystoupení tvůrci postupně odhalují osudy jednotlivých postav a věřte, že i tohle je síla. Kvalitní hudba, kamera, vystavění příběhu, uvěřitelní herci, salva výše zmíněných bizarností a násilnosti tvoří dokonalou špinavou směsku ve stylu drogy, sex a rock´n´roll, která optimálně naladěného, značně otrlého diváka posadí doslova na prdel a koncem, který režisér předvedl, zamáčkne hluboko do toho, na co si divák sedl. Velmi zvláštní, ale velmi dobré. Za mě jasný plný počet. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu hrozně moc záleží na tom, jak jej osobně uchopíte a kolik let vám je... Jsou lidé, na které zapůsobí díky pro někoho výborné hudbě a celém tom "okolo toho", jsou lidé, kteří film asi vůbec nepochopí a zůstane pro ně jen hnusnou oplzlostí, jsou lidé, kteří se v něm najdou a některým to neřekne nic ... Jsou lidé, kteří se možná zasmějou černému humoru, ovšem tento film mi přišel tak "černohumorný", že nahlas jsem se zasmál asi jej jednou ... jinak jsem se smál v duchu a hodně často mi bylo "smutno" ... Já se v tom filmu našel ... Neříkám, že jsem něco jako ti chudáci ve filmu ani hlavní frajerský hrdina, ale bylo v životě prostě období řady let, kdy jsem se pohyboval v podobné společnosti plné šílených, ujetých, postižených chudáků, alkoholiků a feťáků ... ale naštěstí jsem nikdy nepřepadl na jejich stranu a zachoval si normální rozum a všechno tak nějak prožil a přežil s nedocenitelnými zkušenostmi ... Tohle je život, takhle to funguje ... život většiny lidí není plný "zlatých táců a stříbrných podnosů", ale špíny, hnusu a smutku pramenícího z nikdy nesplnitelné touhy vymanit se z reality, kam je osud uvrhl ... Tak to vnímám já, i když uznávám, že film jde vnímat z mnoha úhlů... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Film měl původně natočit režisér Jan Bucquoy. Pro nedostatek peněz bylo však natáčení odloženo a započato až s desetiletým zpožděním. (Terva)
  • Sexuální scény byly točeny za účasti profesionálních pornoherců. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu (1994) Hermana Brusselmanse. (Terva)

Související novinky

Seminář britského filmu

Seminář britského filmu

10.11.2009

aneb „Zimní filmová škola“ je tradiční filmová přehlídka, která chce letos divákům přiblížit, jak se v kinematografii zrcadlily projevy subkultury punku a undergroundu. Tyto fenomény v 70. letech… (více)

Reklama

Reklama