Reklama

Reklama

Ex Drummer

(festivalový název)
  • Belgie Ex Drummer (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Každá díra ve Flandrech má svou provinční rockovou kapelu, která hraje, kde se dá, a marně sní o slávě. Tři postižení muzikanti, kteří se podobně jako jejich idoly obrátili k drogám, hledají bubeníka pro svou skupinu The Feminists. Známý spisovatel Dries by byl ten pravý, ale má to háček – neumí totiž bubnovat. Přesto se tento arogantní manipulátor za skupinou vypraví, a odstartuje tak osobní šarvátky a rodinné sváry, jež dávají všanc křehkou budoucnost kapely. Násilí narůstá a Dries posléze dokáže muzikanty přimět, aby vzájemně pili svou krev. Ex Drummer rozhodně není konvenčním filmovým přepisem literární předlohy známého vlámského spisovatele Hermana Brusselmanse. Je drsný, vzdorný, hrůzný a příležitostně i komický a podobně jako Mortierovy krátké filmy je to především expresivně natočený hudební snímek. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (151)

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Krváky mě neberou, ale když se oprostím od zaujatosti a na film se dívám s nadhledem, tak vidím zvláštní a zcela nekonformní dílko plné drogového humusu, oplzlosti, šílenosti, špíny fyzické i duševní a na druhé straně dobrá hudba, černý humor, úlet, nadlehčenost vyprávění těch nejdivočejších scén (včetně toho obrovského ptáčka, či spíše megaptáka), skoro všechno naopak včetně závěrečných titulků … 5565 ()

topi 

všechny recenze uživatele

No do prdele! To je zase jednou šílenost! Tři handicapovaní hudebníci, (kytarista, kterej je hluchej, další kytarista/zpěvák nemůže pořádně mluvit, protože šišlá a basák, kterej má postiženou ruku) hledají do své kapely bubeníka, musí být ovšem taky postiženej, tak si najdou bicmena, kterej ale neumí hrát na bicí. Když jsou komplet, tak si dají název The Feminists a jejich hit Mongoloid je fakt "uchylně postiženej". To jen něco málo k ději. Ve filmu uvidíte tu nejhorší lůzu, okraj společnosti, plný fet´áků, buzerantů, násilníků a neskutečně ujetých postav, jaké si jen vůbec můžete představit. Dialogy typu - "Smrdí mě kunda jak shnilá ryba", nebo - "Už bys neměla ukazovat návštěvám tu svoji vykotlanou krysu (rozuměj vagínu) jsou zde na dením pořádku. Nebo zpěvák šoustá basákovu matku a další další olpzlosti, to se hned jen tak nevidí! Zvláštní je kamera, nebo nějaké záběry jdoucí pozpátku, nebo když se bubeník Dries s Big dickem ocitnou uvnitř "vykotlané krysy", no zkrátka hodně haluzovej film! No a jestli chcete vidět padesáticentimetrový péro v klidu, tak neváhejte a Big dicka (tak se jmenuje jedna z postav) si nenechte ujít. Posledních 20 minut je jak utržených ze řetězu! ()

Reklama

billyador 

všechny recenze uživatele

huh... kazdy anarchista a punker non plus ultra must see... kazdopadne naloz tohohle kalibru jsem necekal. Mate proed sebou tenhle film? dobre si rozmyslete, jestli snesete naloz velmi husteho opovrhovani svetem, spolecnosti, jedincem bo proste systemem jako takovym..pokud vahate, odlozte radeji na jiny moment. A kdo normalne vychovany mel kdy choutky poznat absolut freelife zeme tulipanu,tak mozna vrati letenky ;o).... ja to zvladnul prave jen diky presvedceni, ze tahle sonda do recist holandskeho hudebniho (a spolecenskeho) undergroundu pridava nekolik stovek procent k realu... ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Festivalovej bizár, kterej však oplývá dostatečnou dávkou zábavnosti, která pramení ze samotného konceptu povýšené inteligence rozsévájící svár mezi nižší vrstvu obyvatel. Osobnostní rozpoložení protagonisty, jenž se představí hned v úvodu, je přinejmenším zajímavé. Takových témat k prozkoumávání je tam načrtnuto několik. Když divák bude chtít, může si tam toho najít poměrně dost, avšak i bez toho je to poměrně zábavný film. Krom toho je i jeden z nejsurovějších a nejšpinavějších, co jsem za dlouhou dobu viděl. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Už se prali?" Punková špína, jak to mají mazlíčci z ulice rádi! Zpočátku tak trochu ubíjející, jak ale začali zkoušet, příběh nabral dech a rozjel se naplno. Možná více než punk připomíná všechno to křepčení, mlácení, šoustání, řvaní, krvácení a zvracení dada. Ale anarchie tam samozřejmě je, snaha popřít i sebe sama, všichni jsou žumpa a já to lejno v ní plavající a hrajeme jen jednou, No Future. A ke všemu výborná hudba, co dělá z toho hnusu a hniloby fajnový zážitek - Mogwai, Isis, Funeral Dress, Daisy Temple, Lightning Bolt, Colonel Bastard, Ghinzu... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu (1994) Hermana Brusselmanse. (Terva)
  • Film měl premiéru na filmovém festival Fant-Asia 2007, kde získal Cenu poroty. (Terva)
  • Sexuální scény byly točeny za účasti profesionálních pornoherců. (Terva)

Související novinky

Seminář britského filmu

Seminář britského filmu

10.11.2009

aneb „Zimní filmová škola“ je tradiční filmová přehlídka, která chce letos divákům přiblížit, jak se v kinematografii zrcadlily projevy subkultury punku a undergroundu. Tyto fenomény v 70. letech… (více)

Reklama

Reklama