Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Laura (Rebecca Romijn) je mrcha. Příběh začíná na Mezinárodním filmovém festivalu v Cannes v roce 2001, kde smrtelně krásná, ale také všeho schopná "femme fatale" odvážně uloupí drahocenný šperk a vypálí rybník svým komplicům. Poté odjíždí do Ameriky a v letadle se seznámí s úspěšným podnikatelem Wattsem (Peter Coyote) a s ním si užívá anonymity v cizině. Po sedmi letech je podnikatel pověřen prací ambasadora ve Francii, takže jeho žena Laura se po odvážné loupeži vrací zpět do Francie s novou identitou. Bývalý paparazzi Nicholas (Antonio Banderas) Lauru neustále pronásleduje a pokouší se odhalit ji takovou, jaká je. Vyfotí ji pro jeden z velkých týdenních skandálních časopisů, a její bývalí komplicové po čase stráveném ve vězení po ní jdou. Laura je ohrožena na životě, ale jako ztělesněný ďábel se umí bránit všemi prostředky.

Režisér Brian De Palma záměrně sáhl po klasické femme fatale tak časté ve filmech z let čtyřicátých a padesátých, a přizpůsobil ji současnému příběhu. Film Femme Fatale má jedinečnou pařížskou vůni, to proto, že režisér žil několik měsíců v Paříži a město si oblíbil. Antonio Banderas nezklamal v roli Nicholase, který je odrazem Lauřina ducha a obav. Jejíma očima ho vidíme jako nebezpečného jedince oblečeného do černého. Vpravdě ďábelskou podívanou předvedla Rebecca Romijn-Stamos (X Men) jako Laura, která používá svou krásu a sexualitu jako zbraň k získání toho, co chce. A daří se. V malé, zato výživné roli ambasadora Wattse se ukázal Peter Coyote. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 8/10 Efekty 6/10/// +výrazná hudba, práce s kamerou, závěrečný zvrat -místy docela utahané a bez napětí/// Dobrý pokus ze kterého však vzešel průměrný film, který právě z průměru tahá zajímavé zpracování a finální rozuzlení, po kterém se vám film bude líbit mnohem víc. Zaujme úvodní akční scéna a hudební motiv.///Celkem 60%/// ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Tento film není s největší pravděpodobností pro každého. Je třeba být velmi pozorný, i když zase není třeba zapínat mozek až tolik, jako třeba u některých Lynchových filmů. V podastatě je to jednoduchý příběh o tom, že druhou šanci dostane člověk jen málokdy. A pokud ji dostane, měl by ji za každou cenu drapnout za pačesy. Brian De Palma si s tím filmem krásně vyhrál a mně se na něj už poněkolikáté moc hezky koukalo. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Rychlý akční moderní počin s trochu rozpačitým výsledkem. Podvody, loupeže, boje o život, touha po pomstě, ženský půvab a konečné zvláštní probuzení z velmi zvláštního dobrodružného snu. Laura alias Lily (půvabná Rebecca Romijn), odvážná žena a podvodnice, čelí chladnokrevně smrtelným nebezpečím na své životní cestě. Hraje si a zároveň boří. Představy i skutečnost. Nicolas Bardo (Antonio Banderas), velmi vlezlý fotograf, touží po odhalení Lilyinina tajemství, je nakonec osudovým mužem osudové ženy. Z dalších postav: Lilyin americký úspěšný manžel Watts (Peter Coyote), podvedení zločinci Smoking (Eriq Ebouaney) a Racine (Edouard Montoute), a lesbická modelka Veronika (půvabná Rie Rasmussen). Film zajímavý po vizuální stránce, ale s podivně vyznívajícím obsahem. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Velmi podivný, rozporuplný a zamotaný film těžící především z režisérova umu a dvou hereckých hvězd. Po prvních (dost dobrých) patnácti minutách si říkáte, že to bude standartní tuctový thriller, jenže na konci je to všechno jinak. Jde jen o to jestli jsme na takovýhle vývoj příběhu ochotní přistoupit nebo ne. Když ano, určitě musí být zážitek z filmu stoprocentní. Jestli ne, tak dopadne tak nějak neslaně nemastně. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl jeden z filmů, které jsem kdysi viděl, zdálo se mi tehdy, že je celkem dobrý, a podle této vzpomínky jsem ho takto před časem ohodnotil i na čsfd. Po dnešním návratu musím přiznat, že je snímek velice chabý, režisér si s ním sice vyhrál (ten rozdělený obraz s jinými úhly záběru nebo zoomem se velmi dobře uchytil v pornu), ale ve finále to pak vypadá tak, že si udělal radost, ale není to příliš sledovatelné. Jedna věc je ale jistá, Rebecca Romijn (tehdy ještě i Stamos) mi v tomto filmu přišla sexy tehdy i dnes, a zachránila tak jednu hvězdičku navíc. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (7)

  • Brian De Palma nemohl najít pravou dívku, která by hrála Veronicu. Rebecca Romijn-Stamos doporučila svoji kamarádku, dánskou modelku Rie Easmussen. Tu pak režisér potkal a obsadil, mimo jiné také proto, že se mu líbila její chůze. (don corleone)
  • Původně měla být v hlavní ženské roli Uma Thurman, ale natáčení zrušila, protože přišla do jiného stavu. (don corleone)
  • Úvod filmu se měl odehrávat na festivalu v Cannes v roce 2001, i když je zde promítána premiéra filmu "East-West", který měl ale premiéru o dva roky dříve. Režisér filmu Régis Wargnier a hvězda filmu Sandrine Bonnaire hrají ve filmu sami sebe. (don corleone)

Reklama

Reklama