Reklama

Reklama

Tunelové krysy

  • Česko Tunnel Rats (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tunnel Rats vypráví o jednotce tzv. tunelových krys, jejíž členové se vydávají do klaustrofóbických tunelů ozbrojeni často pouze ruční pistolí a baterkou a které si vlastnoručně ve vietnamské válce skutečně Vietcong budoval vlastníma rukama, jako kryty před leteckým bombardováním. Tento drsný film ukazuje, jak bylo strašlivé nějaký z takovýchto krytů navštívit. (MATADOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Nepriznaná adaptácia Vietcongu. Uwe Boll sa film od filmu réžijne zlepšuje a po tejto stránke je Tunnel Rats jeho najlepší počin. Mám s nim však jeden zásadný problém - akonáhle sa Boll snaží hrať na vážnu notu, nie je vôbec zábavný. Miesto klaustrofobického vojnového zážitku servíruje druhoradý vojnový horor, kde je úplne jedno, ktorá postava umrie skôr, nakoľko sú všetky rovnako ploché. Ani akcia nevybočuje z priemeru a scény v tuneloch iritujú tým, že v nich väčšinou nie je nič vidieť. Občasný náznak atmosféry a kopírovanie réžijného štýlu skúsenejšich tvorcov k dobrému výsledku naozaj nestačí. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím proč, ale dneska v podvečer jsem dostal po dlouhé době zase chuť, pustit si něco od Uwe Bolla. Ani se mi nechce věřit, že jsem to právě napsal, protože tenhle režisér je v mé TOP 5 největších ocasů mezi hororovými režiséry a jeho kousky jsou mnohdy neskutečné sračky, ale občas jsem narazil i na něco poživatelného v jeho tvorbě. Mám skoro všechny jeho kousky, z nichž snad polovinu jsem se ještě neodvážil ani pustit, ale Tunnel Rats jsem už cca před 11 lety viděl a matně si pamatoval, že to zas až takový průser nebyl, navíc jsem neměl chuť na horor, ale válečný kousek. A i po letech musím uznat, že to zas až taková katastrofa není. Je tu několik slibných – krvavých scén, potemnělé tunely a postupné vyvražďování v nich taky nebylo marné – jen ta přestřelka v táboře amíků (to byla herecká a akční parodie). Navíc mi nevadí, když nikdo, nebo skoro nikdo ve filmu nepřežije… ()

Reklama

adams89 

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelné, že blamážník a věčný provokatér Uwe Boll dokáže natočit něco tak dobrého. Tunnel Rats jsou takový obyčejný průměrný film, ale v porovnání se skvosty, co ten člověk za poslední roky stihnul natočit, to je něco nevšedního. Určitou roli asi hraje fakt, že už se konečně nejedná o prachsprosté vykrádání počítačové hry, ale o normální zajímavý scénář. Ten se točí okolo konfliktu ve Vietnamu a malé americké jednotce s nevděčným úkolem dobývat nepřátelské podzemní bunkry. Tu a tam se i přesuneme do perspektivy druhé válčící strany, samozřejmě už ne namluvené v angličtině. Snímek má být zřejmě takovým malým nesouhlasem s válkou jako takovou a má dokonce i nějaký ten silnější moment. Ve scénách v tunelech je náznak klaustrofobické atmosféry, kterou by si člověk asi nepřál zažít. Filmu už snad jenom chybí nějaký ten další milion do rozpočtu a známější tvář mězi herci. Říkám to nerad, ale Uwe Boll mě dokázal opravdu mile překvapit.60% ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

" Vojdi do do tunela a niet cesty späť ". Je neskutočné aký húževnatí a nezlomní sú vietnamský rákosníci, čo dokážu aby si zachránili vlastnú kožu. Vyhrabať niekoľko metrové tunely a vedieť sa v nich orientovať doslova ako hlodavce. Vrátim sa k filmu, vojnový žáner nie je práve môjmu srdcu najbližší, ale nájdu sa výnimky (Zachráňte vojaka Ryana, Smrť čaká všade) a tento sa zaradil k ním. Už prvé snímky naznačili, že pôjde o detailné spracovanie, čo veľmi obľubujem. Väčšina deja sa odohráva v tmavej úzkej komore tunela, pri malom množstve svetla (pripomenulo mi to prevedenie REC), ktoré pôsobilo magneticky na môj zaujatý, kovový pohľad. Najpôsobivejšia bola scéna, keď americký vojak musel s malým nožom rozštvrtiť mŕtve telo Vietnamca, aby mohol ďalej pokračovať v ceste von z prekliateho tunela. Našli sa aj slabšie momenty, ale napriek tomu a napriek nepopulárnosti režiséra, ktorý sa tento krát blysol s dobrými thrillerovými prvkami, na ktoré tak skoro nezabudnem dávam 80 %. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

3 * za film, kterej co do scén na povrchu je při nejlepším průměr (navíc výhrady ohledně taktiky - takovej tábor by se prakticky nedal ubránit), ale 4. * za tunely, skvělou až horovou atmosféru a hudbu a za pohled z obou stran. To jsem dosud viděl snad jen v Železnym trojúhelníku. Silně naturalistickej film, ale uvěřitelně a přirozeně. Můj první zářez legendárního režiséra. Objektivně to není veledílo, ale své body si zaslouží. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (12)

  • Zobrazený malý americký základní tábor se nachází v těžkém terénu džungle, aniž by bylo možné vidět jeho hranice. To by bylo v pořádku, kdyby se to odehrávalo za druhé světové války v Tichomoří, aby se ukryl před japonskými letadly. Ale ve Vietnamu by byla džungle vyčištěna a pro obránce tábora by byly vytvořeny „zóny smrti“. Vnější a vnitřní několikanásobné ploty z ostnatého drátu by byly po obvodu tábora. Tato obranná stavební strategie by zabránila takovému překvapivému invaznímu útoku, jaký je zobrazen ve filmu. (Johnny.ARN)
  • Ve filmu je Vic Hollowborn (Michael Paré) označován jako poručík, ale v titulcích je uveden jako seržant. (Johnny.ARN)
  • Niektorí americkí vojaci používajú pušky M16 A2, tieto však boli zavedené do výzbroje americkej armády až začiatkom 90-tych rokov. (Jello Biafra)

Související novinky

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Reklama

Reklama