Reklama

Reklama

Tunelové krysy

  • Česko Tunnel Rats (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tunnel Rats vypráví o jednotce tzv. tunelových krys, jejíž členové se vydávají do klaustrofóbických tunelů ozbrojeni často pouze ruční pistolí a baterkou a které si vlastnoručně ve vietnamské válce skutečně Vietcong budoval vlastníma rukama, jako kryty před leteckým bombardováním. Tento drsný film ukazuje, jak bylo strašlivé nějaký z takovýchto krytů navštívit. (MATADOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

okkac 

všechny recenze uživatele

No vida, že to jde, když se chce. Po neuvěřitelné sračce BloodRayne II velké překvapení. Ten film je o několik tříd lepší. Režisérsky se Boll celkem vytáhl. Scény v tunelech jsou klaustrofobické, nějakých emocí se taky dočkáme a nevypadá to tak levně. Slabší 4* (7/10), protože stále tam jsou určité chyby. Ale nejlepší Boll. ()

adams89 

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelné, že blamážník a věčný provokatér Uwe Boll dokáže natočit něco tak dobrého. Tunnel Rats jsou takový obyčejný průměrný film, ale v porovnání se skvosty, co ten člověk za poslední roky stihnul natočit, to je něco nevšedního. Určitou roli asi hraje fakt, že už se konečně nejedná o prachsprosté vykrádání počítačové hry, ale o normální zajímavý scénář. Ten se točí okolo konfliktu ve Vietnamu a malé americké jednotce s nevděčným úkolem dobývat nepřátelské podzemní bunkry. Tu a tam se i přesuneme do perspektivy druhé válčící strany, samozřejmě už ne namluvené v angličtině. Snímek má být zřejmě takovým malým nesouhlasem s válkou jako takovou a má dokonce i nějaký ten silnější moment. Ve scénách v tunelech je náznak klaustrofobické atmosféry, kterou by si člověk asi nepřál zažít. Filmu už snad jenom chybí nějaký ten další milion do rozpočtu a známější tvář mězi herci. Říkám to nerad, ale Uwe Boll mě dokázal opravdu mile překvapit.60% ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Člověk člověku vlkem, krysou i potkanem. Ve žluté díře už navěky zůstanem." Brrr... To i v rakvi, ve svém vlastním hrobu, má člověk kolem sebe víc místa než v těch zasraných rákosnických tunelech. Animální, krvavé, klaustrofobické, bezútěšné. Úvod filmu klame tělem, očekával jsem pak tuny patosu o statečných a správňáckých amerických chlapcích. Velký omyl. Nasoukání se do první díry v zemi a pak už jen tíseň a smrtelná úzkost. Jediná cesta vede přes mrtvolu rákosníka, která ucpala díru? Rozřezat tělo na části a ty kusy masa přesunout za sebe, aby ses mohl plazit dál... dokud nezhasne i poslední plamínek naděje. A pak už jen tma, zaživa pohřbeni... ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Mé druhé setkání s mr. Bollem dopadlo o poznání lépe než to první. V komentáři k Postalu jsem se sice dušoval, že ke shlédnutí dalšího Uweho filmu mě už nikdo nedonutí, ale jelikož téma války ve Vietnamu patří k mým oblíbeným, tak jsem si Tunnet Rats nenechal ujít (celkem slušnou podívanou navíc slibovalo hodnocení - 63%). Nakonec musím říct, že jsem nelitoval, film sice nijak zvlášť nevyniká, na druhou stranu alespoň neuráží svou bezbřehou debilitou jako jiné režisérovy snímky... prostě takový průměr (na Uweho poměry samozřejmě nadprůměr). ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Hned z kraje musím podotknout, že je mi úplně jedno, kdo to natočil. Já se díval na film z Vietnamu a především na zpracování klaustrofobických tunelů. Toto téma mne osobně velmi zajímá a tak jsem se na 1968 Tunnel Rats prostě těšil. Nechybí tomu akce, bezmoc a ani utrpení ve velmi drsném, až opravdu hodně brutálním hávu. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (12)

  • Niektorí americkí vojaci používajú pušky M16 A2, tieto však boli zavedené do výzbroje americkej armády až začiatkom 90-tych rokov. (Jello Biafra)
  • Zlaté maliny - režie (zároveň za In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale a Postal). (Petr23)
  • Zobrazený malý americký základní tábor se nachází v těžkém terénu džungle, aniž by bylo možné vidět jeho hranice. To by bylo v pořádku, kdyby se to odehrávalo za druhé světové války v Tichomoří, aby se ukryl před japonskými letadly. Ale ve Vietnamu by byla džungle vyčištěna a pro obránce tábora by byly vytvořeny „zóny smrti“. Vnější a vnitřní několikanásobné ploty z ostnatého drátu by byly po obvodu tábora. Tato obranná stavební strategie by zabránila takovému překvapivému invaznímu útoku, jaký je zobrazen ve filmu. (Johnny.ARN)

Související novinky

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Reklama

Reklama