Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Drama z produkce BBC je v podstatě pokračováním příběhu o doktoru Jekyllovi a panu Hydeovi. Je rok 2007 a doktor Jackman čelí své druhé osobnosti s pomocí moderní technologie (GPS, diktafon, atd.), ale i to se zdá být málo. Musel opustit rodinu, aby je uchránil, a navíc po něm pase tajemná organizace, která existuje jen proto, aby jej zkoumala. Pan Hyde totiž může být dalším krokem v evoluci... (Kessler)

(více)

Recenze (61)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

První tři díly o něco slabší, ale druhé tři díly nezastavitelné. Po dějové linii špičkové a já se začal šíleným způsobem bavit. Neviděl jsem bohužel předchozí seriál, ale vůbec nevadí. Za to překvapení skvělé a rozdvojení osobnosti mě překvapilo. Závěrečný díl už je pastva pro oči, jen škoda že nebudou další. Uvítal bych je s otevřenou náručí. Seriál, který doporučuji.. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Další geniální moffatovina, která mě absolutně strhla a ze které jsem nadšený. Díky Doctorovi Who toho chlapa miluju i nesnáším najednou, ale tohlo tomu chlapovi stejně jako moderní Sherlock, naprosto sedlo. Zajímavá zápletka plná zvratů, napětí, v ději se stále něco děje, flashbacky jsou naprosto strhující a ten zbytek taky. James Nesbitt je jako Tom Jackman fajn, ale jako Hyde je naprosto geniální a dokonalý a jeho herectví je taktéž nesmírně strhující. Toho chlapa žeru a ta lahůdková dvojrole mu sedla a je vidět, že si jí vychutnal opravdu se vším všudy, jelikož to hydeovské řádění je neskutečná radost sledovat. Ostatní mu sice taktéž skvostně sekundují, ale Nesbitťák prostě strhává veškerou pozornost na sebe a ty geniální, geniální, geniální scénáře mu v tom nesmírně pomáhají. Škoda, že mě Moffat kvůli Doctorovi střídavě sere a zase dělá radost, tady mě naštěstí ani trochu nezklamal a tak jediným mínusem téhle strhující jízdy s velmi zajímavě vybudovanou mytologií je jen to, že má jen šest dílů, obzvlášť, když se to díl od dílu zlepšuje a hlavně třetí a čtvrtý jsou neskutečně bombová nálož, která se jen tak nevidí. 100%. PS: Víc (takových, třeba i) rolí pro Jamese Nesbitta! ()

Reklama

Fingon 

všechny recenze uživatele

Neskutečný nářez. Hned první díl nasazuje hodně vysokou laťku, která se ještě zvýší s příchodem Hydea na scénu. A drží to další čtyři díly. Pátý s šestým malinko zaostává a nebýt finální scény, málem bych řekl, že na závěr se tu vyměklo. Jako celkek je to výborná podívaná, která mě zaujala o fous víc než Sherlock (a není divu - přestože chemie mezi protagonisty funguje v obou sezónách, druhé díly mají z jakéhosi důvodu o dost slabší příběh než první a třetí). Na toho chlapa Moffata si fakt musím dát větší pozor... Navíc, skvělé obsazení, od Nesbitta přes Bellman až po tu v psychologii vytrénovanou zdravotní sestru;) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

"Oh, DADDY!!" Steven Moffat je mistr scénárista a Jekyll pak jeho vymazlené dítě. Hned první desítky minut vyloží na stůl spoustu triumfů a stejně si tvůrci schovávají v rukávu mnoho dalších. Ze seriálu se od prvních minut stává dokonale strhující podívaná, která střídá černohumorné průpovídky s nervy drásajícími momenty a v čele všeho stojí nezastavitelný James Nesbitt. Ať už jako poctivý doktor Jackman nebo jeho nespoutané alter ego, bere jeho výkon dech v každé replice a ostatní (nejvíc překvapivě bezchybná Gina Bellman) mu vydatně nahrávají na každou slovní smeč. Nízký počet epizod je při téhle kadenci nápadů a zvratů vyloženě k dobru, přestože se díky němu jedná spíše o minisérii. Povinný zážitek pro všechny milovníky mysteriózna. ()

Gaaron 

všechny recenze uživatele

Moffat si v Jekyllově případě nehrál na nic překvapujícího či šokujícího, co se dějové stránky týče, většina zvratů i zdánlivě překvapivých identit postav je dlouho dopředu odhadnutelná. Ale o to tu nejde. Ne, dal nám pouze a přesně to, co jsme chtěli (i když jsme to třeba nevěděli), a to dokonale ďábelského Jamese Nesbitta. Protože on JE Jekyll. Totiž Hyde. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Kombinace k sejfu doktora Jackmana je 4-6-8-4. (Džany)
  • Jackmanovy synové se jmenují Harry a Eddie. Jedná se odkaz na Henryho Jekylla a Edwarda Hydea ze Stevensova románu. (TomikZlesa)
  • The Klein and Utterson Institute je odkaz na vypravěče, pana Uttersona, z románu „The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde“. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama