Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Drama z produkce BBC je v podstatě pokračováním příběhu o doktoru Jekyllovi a panu Hydeovi. Je rok 2007 a doktor Jackman čelí své druhé osobnosti s pomocí moderní technologie (GPS, diktafon, atd.), ale i to se zdá být málo. Musel opustit rodinu, aby je uchránil, a navíc po něm pase tajemná organizace, která existuje jen proto, aby jej zkoumala. Pan Hyde totiž může být dalším krokem v evoluci... (Kessler)

(více)

Recenze (61)

Molir 

všechny recenze uživatele

V soucasnosti odehravajici se horrorove ladeny sequel Jekylla & Hydea. Miniserie z produkce BBC, IMO hoooodne povedene, hodnoceni zatim po trech dilech (ze sesti?), pokud to bude nadale postupne gradovat stejne sikovne, tak to bude bez diskuze na plny pocet. BTW autorem scenare je drzitel Huga 2006 v kategorii "kratka dramaticka forma" (serialova epizoda) Steven Moffat. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

"Mám ráda Jamese Nesbitta a líbí se mi práce Stevena Moffata." Tak tuhle mantru jsem si zejména u posledních dvou dílů série opakovala jak budhistický mnich u modlitebního mlýnku. Protože na stále delší a delší chvíle ta věta přestávala být pravdivou. _____ Bezbřehá fantazie je pro autora výhodou, ale pokud se u nekomediálního seriálu zvrhne do směšnosti, je jen na překážku. Jekyll je fantasmagorické dílo, ale i v rámci žánru by měla platit pravidla "uvěřitelnosti". Tady je ale Moffat převálcoval se vkusem a taktem nosorožce trpícího úporným průjmem. KOUSEK DĚJE Takže tu máme mamku procházející zdí, zlou korporaci už století žijící z jednoho člověka, zradu přátel nejbližších, klon viktoriánské služebné a moře dalšího legračního balastu, kterému ty rozšklebené Nesbittovy upíří zuby už dodávaly jen nechtěně parodickou třešničku na příšerně přeplácaném dortu. A přitom jakoby scénáristovi některé figury překážely, takže se jich na dlouho zbavoval. Třeba zdravotní sestra pracující pro Jekylla i pro Hydea byla důležitá pro uvedení do děje,ale pak už pro ni moc práce nebylo - takže pryč s ní, aby se zase mohla zjevit až na konci. To samé platí o dvojici lesbických detektivek - byly zbytečné a tudíž na dlouho odsunuté. ____ Je to nezáměrně směšné dílko, které promrhalo původně dobrý nápad víc prokreslit charakter pana Hydea. Tři hvězdy jsem tomu dala jen kvůli Nesbittovi (i když někdy trestuhodně přehrává), zasloužilo by si to jen dvě. /7. 4. 14./ ()

Reklama

okkac 

všechny recenze uživatele

Moffat jako scénárista je velmi zajímavý. Získal si mne Sherlockem, tak jsem byl zvědavý na jeho předchozí dílo a vůbec né špatné, jako takové pokračování příběhu Jekylla a Hydea v současnosti. Bez Nesbitta by to bylo sotva poloviční. Jako úchylný Hyde je famózní. A doufám, že poslední scéna je spíše jen takovým vtípkem na konec, jinak by to předchozí děj trochu srazilo. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

James Nesbitt je maestro, jeho ztvárnění pana Hydea vám zaručeně vykloubí čelist, ale sám celou show opravdu neutáhne, zvlášť když mu pod nohy hází klacky sám scénárista a tvůrce seriálu Steven Moffat (který měl zůstat u komedií) a skoro bez výjimky celý casting, včele s opravdu neuvěřitelně strašnou Ginou Bellman. Tfui! Za těch pár chvilek, kdy záběry ovládne Nesbittova monstrózní herecká kreace jsem ochoten prohlásit seriál sledovatelným. Zbytek je zmar. 40% ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Michelle Ryan. Ona byla původním důvodem, proč jsem se na to začal dívat (a proč jsem to dodíval). Vídáme ji hlavně v prvních dvou dílech a pak zcela nesmyslně se odsune do pozadí... Nesbitt neni špatný, ale nějak mi do té role přesně neseděl. Obličej na to má, chování už je jiná věc. Určitě se jedná o seriál kvalitní, ale popravdě, jediné, co mě na něm zaujala, jak jsem řekl, je Michelle. Gina Bellman mi celou dobu byla protivná jak zaseklá čočka v oku. Hlavně má přišerný hlas... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Jackmanovy synové se jmenují Harry a Eddie. Jedná se odkaz na Henryho Jekylla a Edwarda Hydea ze Stevensova románu. (TomikZlesa)
  • Kombinace k sejfu doktora Jackmana je 4-6-8-4. (Džany)
  • The Klein and Utterson Institute je odkaz na vypravěče, pana Uttersona, z románu „The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde“. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama