Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Drama z produkce BBC je v podstatě pokračováním příběhu o doktoru Jekyllovi a panu Hydeovi. Je rok 2007 a doktor Jackman čelí své druhé osobnosti s pomocí moderní technologie (GPS, diktafon, atd.), ale i to se zdá být málo. Musel opustit rodinu, aby je uchránil, a navíc po něm pase tajemná organizace, která existuje jen proto, aby jej zkoumala. Pan Hyde totiž může být dalším krokem v evoluci... (Kessler)

(více)

Recenze (61)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Oj, to je škoda, atraktivní a moderní (nejen dobou, kdy se odehrává) look klasického příběhu je zabit... Docela dost nedostatků nemůžu přenést přes srdce, aby se mi minisérie líbila. 1) Vedlejší postavy. Pane Bože, kdo je psal? Ať se podívám na kteroukoliv, tak trpím skrz naskrz. Soukromá detektivka, její asistentka/přítelkyně, plukovník (který drží zásadně pistoli u pasu ve stylu Bogarta a filmů ze 40. let :-) ), psycholožka, "záporák v obleku", jeden charakter horší než druhý. 2) James Nesbitt. Chápu, že je na něm celý seriál založen, ale od okamžiků dokonalosti se dokáže propadnout do bídy, kdy neskutečně přehrává. 3) Scénář. Snaha šokovat, překvapovat a mít zvrat na každé třetí minutě je zbytečná. Navíc absolutní vážnost v kombinaci se směšnými postavami moc neladí. 4) Hudba. Jeden krátký motiv opravdu nevystačí na 6 hodin filmového materiálu. A tak dál se dá pokračovat do rána... 50 % ()

Molir 

všechny recenze uživatele

V soucasnosti odehravajici se horrorove ladeny sequel Jekylla & Hydea. Miniserie z produkce BBC, IMO hoooodne povedene, hodnoceni zatim po trech dilech (ze sesti?), pokud to bude nadale postupne gradovat stejne sikovne, tak to bude bez diskuze na plny pocet. BTW autorem scenare je drzitel Huga 2006 v kategorii "kratka dramaticka forma" (serialova epizoda) Steven Moffat. ()

Reklama

pugs 

všechny recenze uživatele

"Je koniec. Máme vašu rodinu, pán Hyde." - "To, čo máte, je šesť chlapov so zbraňami. Dajte mi ich mená a zabijem ich v abecednom poradí." Ako už iste aj niekto iný písal, seriál si môžeme rozdeliť na dva časti - prvé a druhé 3 diely. Narozdiel od druhej časti (tj. druhé 3 diely) sa prvá časť krásne pomaly tiahne. Vytvára dokonale temnú strašidelnú atmosféru (predsa britskú), v ktorej sa našťastie viac hovorí ako strieľa. James Nesbitt sa prekonáva. Zmenami osobnosti, ktoré dokáže zahrať, naozaj tvorcovia seriálu vyšvihli tento 6-dielny výtvor do nebies. Pomaly sa v troch dieloch dozvedáme ako Tom Jackman objavil v sebe Hydea a ako sa naplánoval vlastný život. Uvidíme jeho plán prežitia, neprezradenia sa, rozvrhy zmien. Je pripravený na všetko, až na to, čo ho čaká v druhej časti seriálu. Druhú časť seriálu by som žánrovo pomenoval "dramaticko-akčná", kde sa scenáristi a vôbec výrobcovia nebránili použiť streľbu a pár klišovitých scén. Mimo iné, seriál je veľmi zábavný, takže tomu by som dodal tiež +. Humor určite k pánovi Hydeovi patrí. Pravdepodobne humor pochádza z pera, mne neznámeho, Steve Moffatta, ktorý údajne písal komédie. Naozaj o ňom neviem nič a toto je moja prvá skúsenosť s ním. Takže... toto napísal veľmi dobre, dobre odtočené, kamerové triky sú výborné, no občas to začína byť nuda a niekedy to ani nič nerieši. Nijaký posun v deji. Za najväčšie mínusy považujem hercov a to konkrétne Patersona Josepha, ktorý, ako skonštatovala aj postava generála v seriáli, lezie dosť na nervy už od začiatku - humor sa mu skrátka nedarí a druhá je postava manželky hraná Ginou Bellman, ktorá bohužiaľ veľmi zle a nepresvedčivo sekunduje Nesbittovi. Hodnotenie je 8/10. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Moffate Moffate, co mi to děláš? Mám dojem, že jsi snad chtěl docílit, abych pocítila stejnou dualitu jako hlavní anti(hrdina) této minisérie a pokud ano, tak se Ti to skutečně povedlo. Protože jedna stránka mé osobnosti by Tě nejraději pěkně sepsula za roztříštěnost děje, některé nelogičnosti v rámci příběhu a obsazení Giny Bellman, která mně občas pěkně štvala ( hlavně ve třetí části, pak se to trochu zlepšilo). No a ta druhá stránka byla uchvácena hudbou, fantastickou atmosférou, několika dechberoucími scénami a samozřejmě famozním výkonem Jamese Nesbitta, bavily mně obě jeho polohy a to do té míry, že i přes všechny ty zmíněné nedostatky jsem sjížděla dychtivě další díly a teď, když jsem to komplet dokoukala, mě mrzí, že toho není víc, protože mi tento poněkud nebezpečný pán, zalezl pěkně pod kůži. Vím, že jsi v současnosti zaneprázdněn jako hlavní scénárista Doctora Who, ale jestli se v budoucnosti rozhodneš po vzoru Jekylla a Sherlocka vzkřísit další fenomén anglické kultury ( takhle narychlo mně napadá třeba Robin Hood nebo Jack Rozparovač) a převést ho do jednadvacátého století, budu u toho. Možná Ti budu zase spílat i velebit Tě zároveň, ale ujít si to rozhodně nenechám. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No cekal jsem vetsi masakr, ale kvalitni serial to je. Akorat se obavam, ze si tvurci tak nak zazdily moznost pro druhou serii a tech 6 dilu bude vse. Pribeh je rozhodne zajimavej, proste presne udelany, ze cloveka zajima, co bude v dalsim dilu. S tim taky souvisi fakt, ze vlasne dily na sebe primo navazujou, akorat obcas se zda, ze ne, pac vidime treba nejaky flashbacky, ale proste to je tak, ze kdyz clovek neuvidi nakej dil, tak je v riti. Trochu me zklamal pan Hyde, jelikoz vypada prakticky stejne, akorat machruje a vetsinou ani nezabije, ale jen vyhrozuje. Ale par zabijackejch akci se najde. Co se tyce Jamese Nesbitta, tak jako Jekyll je v pohode, takovej dokturek a fotrik od rodinky, ale nic moc extra, ale jako Hyde je neskutecne hyper mega krutej a charismatickej. Dalsi plus je, ze dily postupne gradujou a na zaver nas ceka par super odhaleni. Ale na 5* to neni, je tu par hluchejch mist. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Jackmanovy synové se jmenují Harry a Eddie. Jedná se odkaz na Henryho Jekylla a Edwarda Hydea ze Stevensova románu. (TomikZlesa)
  • Kombinace k sejfu doktora Jackmana je 4-6-8-4. (Džany)
  • The Klein and Utterson Institute je odkaz na vypravěče, pana Uttersona, z románu „The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde“. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama