Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sophie, která žije se svou poněkud excentrickou matkou Donnou na malebném řeckém ostrůvku, kde vedou malý hotýlek, se bude vdávat. Vzala si do hlavy, že ji k oltáři musí vést otec, což je trochu problém, protože ho nezná. Dokonce ani její matka si není jistá, kdo by mohl být její biologický otec. Sophie ale objeví matčin starý deník, v němž se dočte, že Donna se v době jejího početí stýkala hned se třemi muži. A tak se je rozhodne pozvat na svatbu všechny tři v naději, že pravda nějak vyjde najevo. Do obřadu zbývá čtyřiadvacet hodin, během nich bude muset nevěsta najít toho pravého. Donna ale nemá o příjezdu tří připomínek hříchu mládí ani ponětí. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 641)

anli 

všechny recenze uživatele

Muzikál s velmi jednoduchým a trochu(víc)trhlým dějěm,který musí odzbrojit každého,kdo je úplně normální.Skvělé písničky,které ani po tolika letech nezestárly(ABBA je prostě ABBA),skvělé duo Meryl-Amanda,skvělé trio Collin-Pierce-Stellan(myslím,že o kritice jejich zpěvu tenhle film není) a opravdu roztomilé a vtipné love-story se vším všudy(včetně trhlých rodičů).Příjemná a pohodová atmosféra,která vydrží celý film a divák si připadá jako na dovolené.Takovou pohodu si člověk u filmu často neužívá.Režisérka věděla,co chce a její cílem bylo především přinést dobrou náladu.To se jí,myslím,podařilo na sto procent.Muzikálová čísla i choreografie písniček jsou skvělá a opravdu jsem si to užíval.Exteriéry nádherné,takže člověk měl chuť skočit co nejdřív do moře a zpívat.U mě jasných 80% a to bez pardonu. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Sophie (Amanda Seyfried) od malička žije pouze se svojí matkou na jednom malém řeckém ostrůvku. Pár dní před tím, než by se měla vdávat, ale najde matčin tajný deník, ze kterého by se jí mohlo podařit identifikovat svého otce - a pozvat jej na svoji svatbu. Jenže je tu drobný problém - z deníku vyplývá, že potencionální otcové jsou tři. A tak je Sophie na svoji svatbu pozve rovnou všechny. Jak dopadne setkání matky s dávnými milenci a najde Sophie svého pravého otce? ... Klidně se podepíši pod všechny kritické komentáře, které hodnotí uměleckou a filmovou hodnotu tohoto filmu jako velmi nedostatečnou. Opravdu je zde co kritizovat (zpěvem Pierce Brosnana počínaje, a šílenou choreografií konče) - jenže ono to celé dohromady docela dobře fungovalo. Samozřejmě, největší díl na úspěchu tohoto filmu mají nesmrtelné písničky Abby (bez nich by to byla jen přihlouplá letní komedie) a letní atmosféra prosluněného Řecka (kde si nikdo nedělá starosti s narůstajícím dluhem :) ). Ideální komedie do současného podzimního času.. ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Nemám rád muzikály. Nesnáším skupinu ABBA. A mysle jsem, že to bude alespoň snesitelné. Nebylo. Jedním slovem otřes. ()

Pajkenzi 

všechny recenze uživatele

Zábavný muzikál, hudba parádní hodí se do scén tak i do filmu. Je fajn, že se u toho člověk dokáže zasmát a pobavit. Dokáže i zvednout náladu. Amanda Seyfried je skvělá herečka a tahle role jí velmi pasuje. Spokojenost. ()

Thommie 

všechny recenze uživatele

Říct o tomto, že je to jen absolutně šílené, by bylo hrubě eufemické. Nevím, co si Colin Firth, Pierce Brosnan a Stellan Skarsgård mysleli, že dělají. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Právě to běží v telce. A znovu si říkám, proč jste mi to udělali? Proč jste Pierce Brosnana donutili zpívat! ()

BetuSKA 

všechny recenze uživatele

Film poměrně o ničem, s tradičním (očekávatelným) americkým happyendem, zato s výborným Meryliným výkonem, Colinem Firthem skákajícím na chlapa v závěrečné scéně a skvělým zpracováním písniček, ač Abbě teda moc nefandím. No ale celkovej dojem - Díky bohu za Meryl Streep! ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu nechte mozek stranou a zaposlouchejte se do zdařilých remaků klasiky jakou byla ABBA a budete se dobře bavit. Myslím, že tenhle film nic nezkazil, pouze snad Pierce Brosnan zde byl oceněn na nejhorší zpěv. Hit léta roku 2008 na který u nás zavítali tisíce lidí a zavítal jsem i já - ikdyž muzikály nemusím tak jsem odcházel z kina s úsměvem na tváři. Nenáročné, zábavné a do jisté míry pocta této legendární skupině. Avšak opravdu stupidní scénář, kterej by napsala i opice. ()

Krysa SPK 

všechny recenze uživatele

Krása ! Špičková taneční čísla, krásné legendární písničky a procítěné herecké výkony. Dlouho jsem se v kině takto nebavil :-) ()

anusha 

všechny recenze uživatele

skuste si svojich rodicov predstavit spievat a tancovat so svojou starou partiou ako za starych cias _na jednej strane si hovorite ach to je trapas na druhej strane sa smejete _take bolo pre mna pozeranie sa na tento film ()

Millanium 

všechny recenze uživatele

Hudba od ABBY nikdy nebyla moje srdcovka. To ale neznamená, že by se mi film s jejím hudebním doprovodem nemohl líbit. Tady se tak bohužel nestalo. Těžko říct, co mi vadilo víc, jestli mizerný scénář a nebo Brosnanův pokus o zpěv. Děj se mnohdy až příliš křečovitě snažil přiblížit textům, ale stejně neúspěšně a z textů písní jsem měl v ději spíše chaos. U mě 40% ()

Mihail123 

všechny recenze uživatele

Traja postarší páni a pár škriekajúcích starých žien poskakujú do rytmu ABBY. Až moc pestrofarebné a zvrátené. Pozeral som to len kvôli pesníčkam a celkom som sa bavil. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Existují písničky, které dokážou i z vyvážení žumpy udělat zajímavou a dynamickou podívanou. Písničky skupiny ABBA k nim rozhodně patří, ale bohužel tu slouží pouze k vytahování "příběhu" z odpad!u. Bohužel také nutno uznat, že zpěv přítomných je v mnoha případech hodně uširvoucí... O ničem jiném, než vtipně zakomponovaných písniček, se ale nedá bavit. ()

Ewey 

všechny recenze uživatele

Rozjuchaná letní pohodička, nic víc, nic míň. Rozdováděná Meryl Streep tancuje a dovádí víc než kdejaká dvacítka. A i když se chcete tvářit, jakože takový hloupoučký film je pod vaší úroveň, a jakože vás nezajímá, tak nemůžete, protože se neustále usmíváte a pobrukujete si společně s herci písničky od Abby, přestože tahle kapela pro vás vždy ztělesňovala to nejkýčovitější z let sedmdesátých... ()

zaseprd 

všechny recenze uživatele

Možná i díky českému dabingu mě film moc nezaujal, nicméně maminka říkala, že dobrý a já jsem malý pán na to, abych si dupnul a šel proti mamince. ()

Timak 

všechny recenze uživatele

nemam rad muzikaly, ale mam rad ABBA a hlavne Meryl Streep ... Nebýt téhle energicke a krasne zeny, tak tento film snad asi ani nepujde do kin. Neni to vylozene ztrata casu, ale nic extra taky ne ... 2,5* ()

Tomatáš 

všechny recenze uživatele

S přihlédnutím k žánru a k ambicím filmu, musím dát jasných pět hvězd...Je to opravdu velice odlehčený, pozitivní, inspirující film, který dělá v dnešní době reklamu nejen legendární hudba od "švédské čtyřky"..;);)Doporučuji... ()

Tereza666 odpad!

všechny recenze uživatele

Ajéje. Tolik se o tom psalo, jaký že to bude filmový hit. No pro mě je to rozhodně jedna velká BLBOST! Na filmu jsem byla (bohužel) se třídou v kině. Měla jsem co dělat abych neusla. Otřesná hudba a navíc ještě horší herci, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Christine Baranski. Hrůza, děs, nuda, a totální sračka! ()

Související novinky

Další Mamma Mia! na cestě

Další Mamma Mia! na cestě

22.06.2020

Ať už to měla být výhružka, zbožné přání, nebo prostě jen oznámení, producentka původního muzikálu i obou filmových adaptací Mamma Mia! Judy Craymer se nechala slyšet, že třetí díl je na cestě. Plány… (více)

Prince dostane muzikál

Prince dostane muzikál

04.12.2018

Studio Universal Pictures zakoupilo práva na některé z Princeových nejznámějších písní, které budou sloužit jako pozadí pro nový muzikál. Film se stylem přirovnává k Mamma Mia!. O ději zatím nejsou… (více)

Alenka v říši brutality

Alenka v říši brutality

24.02.2009

Zack Snyder nezahálí. Ještě ani neměli premiéru Strážci a on už v Sydney s týmem počítačových mágů stojících za Happy Feet pilně pracuje na animovaných Guardians of Ga´Hoole. A s delší dovolenou… (více)

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama