Reklama

Reklama

Yes Man

  • USA Yes Man (více)
Trailer 3

Carl Allen je zatrpklý bankovní úředník, který se dosud nevyrovnal s odchodem manželky. Pokud to jde, zapírá se před kamarády, večery tráví u videa, je protivný a téměř na všechno odpovídá slůvkem ne. Jednoho dne však narazí na bývalého kolegu, který mu nadšeně vypráví o svém novém životě, který začal, když se přidal k „Yes Manům“. Carl se vydá na jejich seminář, kde ho Nick představí charismatickému vůdci Terrenci Bundleyovi. Ten ho přiměje ke slibu, že od té chvíle bude odpovídat pouze „ano“. Vzápětí Carl musí svézt bezdomovce do jeho parku, a ještě mu dát peníze. V bance začne žadatelům schvalovat podivné půjčky. Na koncertu, na který by normálně nikdy nešel, se setká se sympatickou Allison. Začne s ní prožívat řadu bláznivých dobrodružství, jako je večírek fanoušků Harryho Pottera, výlet do telefonního muzea nebo střelba na asfaltové holuby. Ke svému překvapení zjišťuje, že říkat „ano“se vyplácí a že se mu nový život líbí. Ukáže se však, že i toto slůvko má svá úskalí. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (1 334)

Jamal 

všechny recenze uživatele

YES, YES, YES. Film který nám tak trošku může připomínat Lháře, lháře, jen s velkým rozdílem, že teď musí vyhovět, když něco nechce udělat - musí občas lhát. Tím se otevře a většina lidí je z něj pozitivně překvapená. Jim Carrey jak ho známe i neznáme zde má pár nových gagů, u kterých se opravdově zasmějete. Jako Carl se zde učí plynule a perfektně korejsky, hrát na kytaru, pomáhat ostatním v nouzi jak s půjčkami, tak v osobním životě .... no a to vše se mu vrací dvojnásob. Abych to nejen chválil, tak mi přišla škoda, že mi některé scény přišli zbytečné nebo nedotažené do konce, jako třeba let v letadle, a nebo fotka z plakátu, jak skáče bungee. Líbila se mi zde i Zonney a hlavně také Rhys Darby s jeho domácím projekcema Harryho Pottera a 300: Bitvy u Thermopyl. Jim je jeden z herců, kterých se podle mě málokdo dokáže nasytit. Výborné jsou i jeho sny, orální rozkoš (i když si to ani nechci představovat), naspeedování z Red Bullu, jízda na motorce, rvačka, prostě takovej pozitivní a vůbec ne hloupej film, který vám zlepší náladu do života, a možná i trošku otevře. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

V roce 2006 jsem usnul na dvě minuty při snímku Šifra mistra Leonarda. V roce 2009 jsem usnul hned dvakrát na pět minut při snímku Yes Man. Uznávám že nápad "na každou otázku odpovíme ano" je originální. Také uznávám, že jsem se i párkrát zasmál (muselo se ale jednat o opravdu vtipné Yes scény např. emaily, letáčky, Yes Guru a sebevrah), to ale nic nemění na faktu, že jakmile došlo na romantiku - "vážné" věci, tak jsem (nelžu) usínal a opravdu se mi to podařilo. Jim Carrey má co se týče vylomenin svá léta za sebou a v současnosti bych jej raději uvítal v dramatu typu Věčný svit neposkvrněné mysli, než v této crazy komedii. Najednou mi připadal opravdu jako "skoro" padesátník, ne jako komik z dob Božský Bruce či Lhář, lhář. Pokud mne tedy hlavní postava zklame (Carrey je skvělej, ale mně tady opravdu nepřipadal jako týpek schopný dělat vtipy), u filmu usnu a zasměji se vtipům jen cca jednou za 25 minut, tak nemohu dát vyžší hodnocení než lepší dvě. Možná tomu dát druhou šanci, i když bych to spíše viděl na DVD. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Typická komédia s J. Carreym, jednoducho presne taká aká vás napadne keď vyslovíte jeho meno. Občas sa usmejete, občas smiechom vybuchnete, ale dokopy stále iba príjemná oddychovka, nič viac. Niekedy to stačí, niekedy nie. Záleží od vašej momentálnej nálady. Vo vedľajšej roli výborný T. Stamp. U mňa silný priemer a uvažoval som aj nad štvrtou hviezdou. 60%. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.1/10] | me: Konečne komédia podľa školy Jima Carreyho. Typ na ktorý môžem vsadiť kedykoľvek. Nemôžem povedať, že Ace Ventura alebo Dumb and Dumber sú na rovnakej úrovni, .. to nie,.. ale nie vždy sa podarí masterpiece. Táto komédia ma pobavila presne tak ako som čakal od traileru. Jim je tam stále sám sebou a ja si nemôžem pomôcť, ale jeho spôsob baviť ľudí ma proste baví, ... Je to Jim a to ako to robí on, je zábavny svojským spôsobom, hoci myšlienka filmu je veľmi jednoduchá. Ale o tom to je ... taký bol aj Bruce Almighty a tiež som sa vynikajúco zabával. Je jasné, že aj Yes Man ma svoje silné a slabé stránky, ale v celkovom meradle je to fajn komédia, ktorá rozosmeje a poteší. Bavil som sa a zostal mi dobrý pocit,... Jim by ešte mohol stihnuť zopár svojských kúskov pred tým ako sa už dá iba na seriózne herectvo. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu jsem se příjemně bavil, takže nevidím důvod dílko pozitivně neohodnotit. Sice jsem se po celou stopáž nesmál od ucha k uchu (pesimista ve mně mi to nedovolil), ale pár výbušných momentů tu bylo. Carreymu návrat přeju, protože takto mě nepobavil minimálně od Lhář, lhář. Grimasy kupodivu také nepůsobily trapně, naopak byla zábava hercovy kreace sledovat. Kdo ví, co očekávat od komedie s typickým zvratem ke konci a sladkým zakončením, nemůže být zklamán. Stejně jako se poslední věta nedá považovat za spoiler, protože snímek má především pobavit, a ne překvapit. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (33)

  • Píseň, kterou Carl (Jim Carrey) zpívá sebevrahovi, je "Jumper" od Third Eye Blind. (HellFire)
  • Píseň, kterou Carl (Jim Carrey) zpívá při nočním vloupání do amfiteátru Hollywood Bowl, je "Can't Buy Me Love" od The Beatles. Slavná skupina na tomto místě koncertovala jednou v roce 1964 a dvakrát v roce 1965, zmíněná píseň pak v roce 1977 vyšla na albu "The Beatles at the Hollywood Bowl". (#47)

Související novinky

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

22.03.2009

Přinejmenším pro americké publikum. Ano, na neděli jsme si pro vás odložili trochu bulváru ;-). Možná už jste si říkali, kam se poděla komedie I Love You Phillip Morris, kterou Jim Carrey natočil… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama