Reklama

Reklama

Rytíř John Gregory (Jeff Bridges) byl posledním žijícím členem řádu válečníků, kteří po staletí chránili svět před silami temna. Byl to on, kdo jim mohl zasadit smrtelnou ránu, když ulovil Královnu čarodějnic (Julianne Moore). Stačilo ji zabít. On se do ní místo toho zamiloval a místo smrti pro ni zvolil vězení, z něhož nebylo úniku. Pouze zdánlivě. Mocná čarodějka hnaná nenávistí se dokázala dostat na svobodu a teď shromažďuje armádu svých věrných, aby se pomstila za své pokoření, a to nejen Gregorymu, ale všem, kteří stojí na jeho straně. Aby Gregory nebyl na svůj boj sám, musí najít mýty opředeného Sedmého syna, muže s mimořádnými schopnostmi. Měl by jím být Tom Ward (Ben Barnes), jenže mladý farmář jako legendární válečník rozhodně nevypadá a moc toho na první pohled neumí. V jeho rodokmenu se však skrývá tajemství, které Gregorymu naznačuje, že se přece jen nemýlil. Společně se vydávají na pouť po podivuhodných krajích, během níž čelí čím dál těžším nepřátelům, které proti nim Královna čarodějnic posílá ve snaze získat čas. Čas k tomu, aby její rostoucí moc byla neporazitelná. (Cinemart)

(více)

Videa (24)

Trailer 3

Recenze (617)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Zajímavá fantasy se zajímavým hereckým ancáblem. Především Jeff Bridges se na ty fantasy filmy nějak vrhl. :-) Jinak začátek filmu mi přišel moc hrrr, hned samá akce a vlastně až postupně jsme se dozvídali o co vůbec jde. Ale souboje fajnové. O mě je známo, že žánr Fantasy je jedním z mých nejoblíbenějších a myslím si tak, že dokážu posoudit kvalitní film. A podle mého názoru je zdejší hodnocení 54% ohromně málo, není to sice nejlepší fantasy snímek, ale je to zábavné, je tam spousta akce, soubojů, příběh také ujde, za mě jasné 4* (70%). ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Určitě se všichni shodneme na tom, že občas, v nezištném afektu, jsme schopni ze svých úst vypustit nehezká nemilá slova, která bychom za normálních okolností neřekli a kterých pak velice litujeme, třeba něco jako "ty tlustá vyžraná kundo s ksichtem pračuráka, nežer mi ty sušenky!". I já, tvor omylný a debilní, jsem nedávno vyřkl obdobný nesmysl a měl jsem za to, že pozměnit dočasně svoje žánrové preference může být docela fajn. A tak jsem se rozhodl z porna nenápadně přeorientovat na fantasty, ale samozřejmě pomalým, rozvážným tempem, protože kdybych z profesionální polykačky semene, která musí instalatérovy služby splatit delikátně provedeným análním fistingem přepnul rovnou třeba na Harryho Bilba, asi by mě to mohlo zabít. A tak jsem si před projekcí pustil trošku těch prasečinek, což mi absolutně nepomohlo, akorát se mi ztopořila svíčka, takže jsem musel přeleštit svícen a tím to haslo. Nebojím se v kontextu s tímto filmem využít pejorativních termínu jako je "kravinka", "blbinka", nebo technicky přesnější "píčovina". Ode dneška končím s jakýmkoliv fantasty, protože to prostě není nic pro mě. Kdybych měl na něco podobného ještě někdy jít, tak si raději nechám vyšetřit hemeroidy od malomocného, kterému by po zákroku zbylo jen osm prstů. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Charles Leavitt, Steven Knight / Predloha: Matt Greenberg | Hudba: Marco Beltrami | Distribúcia: Universal Pictures | Štúdio: Legendary Pictures, Thunder Road Film | Rozpočet: 70-100 miliónov $ | Tržby: 22 miliónov $ | Ocenenia: - || Moje očakávania boli takmer nulové, takže som bol nápaditosťou filmu milo prekvapený, a to jak z obrazovej, tak dejovej stránky. Vykreslenie postáv a pavučina vzťahov medzi nimi hneď ukázala, aký je markantný rozdiel medzi dielami, ktoré majú už zo základu nejakú predlohu. Beltramiho hudba je vedľa skvelého obsadenia nejsilnejšiou stránkou filmu. Šmrnc staromódnej rozprávkovitosti tiež pošteklil po duši. Podarenou komediálnosťou sa Seventh son bránil našrubovanej osudovosti, no pravdou je, že by sa bol mohol brať kľudne vážnejšie. Takto s toho 5* asi nebude, ale skvelá oddychovka s gandafovsky skvelým Bridgesom určite. 76% | Atlas Praha, 6.1.2015 | ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Film pro první letošní návštěvu kina jsem zvolil dobře. Parádní nenáročná zábava na odreagování, když si chce člověk užít nějaký to natvrdlý efektama a vtipama nacpaný fantasy. Tohle můžu, sice nebudu popírat, že místy je ten film... jak to říct diplomaticky... ehm blbej, ale já jsem dostal přesně to co jsem chtěl. Pěkný lokace, kvalitní efekty spousta vtípků a hlášek, furt se něco děje na scéně se zjevují všechny možný příšery navíc je tu Julianne Moore jako správně démonická čarodějnice, tak co kurva víc chtít?! Možná mi stačí málo ke štěstí, ale ocením spíš takovejhle jednorázovej zábavnej nářez s přiměřenou stopáží než další výpravnou rádoby oduševnělou dvou a více hodinovou nudnou story typu Exodus. Prostě pohodová jednohubka co si na nic nehraje.70% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Vyvarujme se vulgarismů a řekněme, že je „Sedmý syn“ do očí bijící - a ještě k tomu nepovedená - vykrádačka minimálně dvou podobných filmů („Zakázané království“ *****, „Hon na čarodějnice“ ** apod.), která nemá v kině absolutně co dělat. Mít to za názvem "TV film", tak budu nejspíš shovívavější, ale takhle? Šišlající Jeff Bridges, jinak vcelku dobrý herec, by za tohle zasloužil Zlatou malinu a zápis do knihy hanby, ocicmávající se páreček mě rozesmíval a záporáci, kteří měli být pomalu nepřemožitelní (a přitom by je sundala stoletá babička s vidlemi), mě naopak rozplakávali. Přemýšlím, za co jsem vlastně dala ty 2 hvězdy. Asi za pětiminutovou účast Jona Sněha a za hezkou přírodu. Po rozležení v hlavě ubírám další hvězdu. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (13)

  • Seventh Son je taktiež aj názov pesničky od heavy metalovej skupiny Iron Maiden. Vo filme Gregory (Jeff Bridges) hovorí, že si siedmym synom siedmeho syna (your the seventh son of the seventh son). To je refrén zo spomínanej pesničky. (beso74)

Související novinky

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

19.08.2013

Produkční společnost Legendary Pictures založil v roce 2000 „vlk z Wall Street" Thomas Tull poté, co shromáždil 500 milionů dolarů z kapes soukromých investorů. Legendary podepsalo smlouvu se studiem… (více)

Reklama

Reklama