Reklama

Reklama

Alita: Bojový Anděl

  • USA Alita: Battle Angel (více)
Trailer 6

Svět vzdálené budoucnosti není ideálním místem k životu, přesto v něm žijí lidé, kteří nezištně pomáhají jiným. Tak třeba kyberdoktor Ido (Christoph Waltz) prolézá skládky, aby našel funkční součástky, které může implantovat lidem, co o část těla přišli. Takhle objeví Alitu (Rosa Salazar), poničeného kyborga se srdcem a duší dospívající dívky, a vrátí jí život. Po probuzení Alita vůbec nic neví. Nepamatuje si svou minulost, nepoznává svět kolem sebe, ale okamžitě nasává nepřeberné množství nových informací. Se životem vrstevníků Alitu seznamuje Hugo (Keean Johnson), mladý rebel s motorkou, který ji od prvního setkání mimořádně imponuje. Díky své zvědavosti pozná Alita i odvrácenou stránku města Iron City, v němž s doktorem Idem žije. Fyzickou konfrontací se zdejším podsvětím v sobě objeví mimořádné, smrtící schopnosti. V tu chvíli se dostane do hledáčku skupiny nájemných zabijáků, kteří terorizují město, ale teď dostali jediný úkol – najít a zničit Alitu. Z obyčejné kyberholky se stane bojový anděl. A konečně si vzpomene, jaké je její poslání. (CinemArt)

(více)

Videa (38)

Trailer 6

Recenze (843)

pepo 

všechny recenze uživatele

Ide o ocakavania. Prvykrat sa totiz podla Cameronovho scenaru neurodila superpecka, iba velmi slusny blockbuster. Na druhej strane ide o najlepsi Rodriguezov film. Pekne to vyzera, hlavna hrdinka je na zozratie a aj to dobre slape. Takze ziadny pruser ako sa na zaklade rezisera dalo ocavat. Ale ani ziadna udalost, na ktoru sme sa takmer dve dekady tesili. 7/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Cekal jsem vetsi pruser, nakonec z toho ale je docela pohodovy scifi, ktery se asi do historie nejak vyrazne nezapise, ale ty dve hodiny se u nej da slusne pobavit. Prekvapive se nekonaj nejaky akcni digitalni orgie, akce tu je samozrejme dost, ale stejne tak tu je prostor pro vyvoj postav a bohuzel i lehce otravnou milostnou linii. Pribeh je jednoduchej, ale je tu par "zahad", diky kterejm je clovek napnutej, co bude dal. Jenze vzhledem k tomu, ze Alita je 9 komiksu, necekejte nic uzavrenyho. Co se tyce triku, ty jsou fajn, i kdyz s Cameronem v pozadi bych to cekal jeste lepsi, bitky jsou taky docela vymazleny, ale samozrejme to mangu trochu nezapre. Potesii fakt, ze dojde i na nejaky to fuckovani, useknuty koncetiny ci krev, proste z PG-13 se snazi vymackat maximum. Herci jsou fajn, Salazar sice diky tem silenejm ocim vypada digitalne cela, ale je to sympatacka a Waltz je za totalniho sympataka, kterej navic s kabatem a kladivem vypada fakt cool. Mozna by se dal film trochu zkratit, pecijen prvni hodinka je lehce rozvlekla, ale jinak v zasade spokojenost, vic jsem ani necekal. ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Robert Rodriguez servíruje dvouhodinovou předehru ke sci-fi nářezu, který James Cameron očividně nikdy nenatočí. Jako svižná rodinná sci-fi je Alita fajn, vysněné akční hody se však nekonají – spíš dostanete mix spousty povědomých věcí, na který si za pár měsíců vzpomenete jen díky titulní postavě a epickému měřítku. Jasně, po kulhající kampani je to vlastně solidní výsledek. Papírové předpoklady ale původně byly úplně jinde! (6/10) ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Vcelku jsem se bavil, tedy rozhodně nenudil. Ale celý film ve mě klíčilo podezření, které se nakonec potvrdilo. Že film nebude mít žádný konec a že je to pouze lákadlo/reklama/ upoutávka na druhý díl, který bude rozhodně velice zajímavý. Tenhle (první) díl ale díky té vykalkulované póze hodnotit lépe než 3* nemohu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Podle mě muselo být na papíře obrovské riziko pustit do takového mega námětu za mega peníze právě Roberta Rodrigueze. Ale rizika jsou od toho, abychom od nich měli nějaká očekávání a musím říct, že Ality se Rodriguez chopil s veškerou ctí. Krásný cyberpunk z daleké budoucnosti, který je nápaditý, krásně naanimovaný a hlavně plný bizárních (až béčkových) nápadů, které by po všech těch předchozích filmech napadli opravdu jen Rodrigueze. Za mě tedy super zážitek, který se jednoduše povedl. Vzorový blockbuster se vším tím dobrým, co blockbuster umí nabídnout. A to včetně herců, kde mi největší radost dělala jak, ač animovaná, hlavní představitelka Rosa Salazar, tak její tatík Christoph Waltz. Rodriguez do tohoto filmu dal esenci všeho, co doposud natočil. Absurditu, emoce, animovanou krásu, ale i kousek ze Spy Kids, což mu nakonec ve výsledku také odpustím. Alita se prostě povedla a já si ji díky tomu všemu nad míru užil. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (61)

  • V čase 17:45 si Chiren (Jennifer Connelly) sundá rukavici a položí ji na stůl, na němž pak v následujících záběrech mění polohu. (Fousliez)
  • Autor manga předlohy Jukito Kiširo osobně navštívil natáčení v Texasu, což byla jeho vůbec první cesta mimo rodné Japonsko. Na závěr svého pobytu věnoval Jamesi Cameronovi sbírku knih o Alitě. Na oplátku dostal knihy konceptů pro film Avatar (2009) s věnováním. Během této návštěvy ho také představitelka Ality Rosa Salazar při uvítání nečekaně objala a políbila na tvář, což podle jejích slov plachého japonského umělce v první chvíli naprosto vykolejilo. (Tarmenel)
  • Symbol na dveřích továrny nejspíš znázorňuje samotný Salem. Dokonce i sloup, který vede zkrze Salem od povrchu až po vesmírné město Jeru, je z doby před Zánikem. Tento sloup můžeme vidět ve třetí Alitině (Rosa Salazar) vizi: útočí na něj lodě Spojené Marťanské Republiky. Sloup je vlastně orbitální výtah, který vedl od povrchu – přes Salem až do Jeru. (GejmronCZ)

Související novinky

James Cameron možná nenatočí další Avatary

James Cameron možná nenatočí další Avatary

05.07.2022

67letý režisér James Cameron (Titanic, Terminátor) čerstvě maličko překvapil filmový svět, když v posledním rozhovoru na téma Avatar prozradil, že nutně nemusí být režisérem čtvrtého a pátého filmu.… (více)

Dočkáme se pokračování Ality na Disney+?

Dočkáme se pokračování Ality na Disney+?

03.01.2021

Režisér Robert Rodriguez zakončil rok 2020 poměrně úspěšně. Jeho epizoda Star Wars seriálu The Mandalorian sklidila samou chválu, následně jsme dozvěděli, že bude produkovat (a nejspíš i částečně… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Reklama

Reklama