Reklama

Reklama

Mučedníci

  • Francie Martyrs (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mučedníci se stali přesně tím kultovním filmem, který máme všichni tak rádi. Je již nyní opředen řadou historek od těch „banálních“ o lidech omdlévajících během projekce až po tvrzení, že Bob Weinstein majitel práv pro americké území se vydržel dívat zhruba dvacet minut. Pokud bychom měli nastínit děj, abychom nic podstatného neprozradili, pak lze pouze říct, že vše začíná v 70. letech ve Francii, kdy je nalezena bloudící pomlácená dívka neschopná vyprávět o tom, co se jí stalo. O patnáct let později ta samá dívka Lucie vtrhne do honosné vily a nemilosrdně vyvraždí všechny její obyvatele. Hned za ní přijede její jediná přítelkyně Anna. Pak by slabší povahy měly opustit kino, protože začíná krvavé peklo. Při sledování filmu si rychle uvědomíte, že nic není tím, čím se zdá být. Vila se stane strašidelným domem, v jehož útrobách se obě dívky pokusí dobrat pravdy. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

qxkamo

qxkamo (hodnocení, recenze)

Reziser povedal: "Zápletka zůstává záhadou do poslední minuty filmu a divák nemá ani chvilku, aby vydechnul, a přitom pořád neví, na čem je."

Kecalek, ja som zapletku tusil uz v 15. minute.

na příspěvěk reagoval Marceloo, stitch7, TheWhiteWolf

TheWhiteWolf

TheWhiteWolf (hodnocení, recenze)

Lenina666

Ten konec je třešnička ;-) jinak vždy když se na tohle podívám, tak smekám před hlavní hrdinkou a obdivuji tu atmosféru, která se drží především na začátku ze strachu a výplodů fantazie jedné z představitelek. Vždy z toho mám husí kůži pak.

Uživatel Doomedx smazal svůj příspěvek.

TheWhiteWolf

TheWhiteWolf (hodnocení, recenze)

V kůži té holky bych fakt být nechtěl. Stejně jako například À l'intérieur parádní jsou Martyrs opravdu kousek pro fajnšmekry.

lukasK1995

lukasK1995 (hodnocení, recenze)

paradne to bolo akurat som cakal ze sa zapoji ten odporny duch alebo to bol len vyplod tej baby?? kazdopadne urcite sa to oplati kuknut aj ked v napr v plivu na vas hrob 2 je to psychicke tyranie o dost horsie

Uživatel santosz smazal svůj příspěvek.

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

To, že Francouzi umí natočit dobrý horor jako zdejší hororový guru vím. Tento patří mezi ty povedenější. Musím pochválit syrovost snímku. Většina scén je kvalitně, realisticky natočena. Žádná rozklepaná, uhýbající kamera před drsnějším záběrem. Maska zombie výborná. Velmi dobře natočená úvodní, brokovnicová scéna. Nad závěrem filmu jsem asi jako každý fanoušek žánru přemýšlel. Jsem křesťan. S tímto panem režisérem bych si dokázal u limonády pokecat o scénáři nad nějakým zajímavým hororem. Ten se toho nebojí. 4*

Deyw

Deyw (hodnocení, recenze)

prosim nekoho do posty kdo by mi pomohl vysvetlit ten film..nejak sem se dotoho zamotal a ten konec nepobral..nebo mozna jo ale chci slyset nazor ostatnich..diky moc :D

na příspěvěk reagoval GigaPudding

 (hodnocení, recenze)

BrunoAnthony

Oni ten film natočili s tím, že to bude působit přesně jak to působí! Nakecáno tady toho bylo mraky a prakticky všechny scény z filmu se tady na diskuzi propraly zprava zleva, takže zjistit si do čeho člověk jde nebyl problém... a prakticky každý, kdo do tohohle filmu jde a aktivně operuje na CSFD si o něm něco přečetl a ví že tam ty scény jsou. No a pokud ti ve filmu kde brokovnicí vystříli celou rodinu (včetně dětí), půl filmu terorizujou ženu a následně ji zaživa stáhnou z kůže vadí zrovna to, že asi moc dobře nevoněla, když musela kdo ví jak dlouho žít ve vlastních výkalech... k tomu nemám moc co říct

Uživatel The Viper smazal svůj příspěvek.

BrunoAnthony

BrunoAnthony (hodnocení, recenze)

První třetina byla velmi slušná, i když přemíra krve mě varovala, že to nebude až tak dobré.  2 hvězdy za tu strašící obludku, ale pak se mi z filmu udělalo fyzicky špatně. ani ne tak z toho mučení, jako spíš z toho , jak ji tam krmili nějakou kaší. Chtělo se mi fakt blít. Taky pochybuju, že by se k té holce ten chlap, co ji mlátil, přiblížil jen tak bez plynové masky, protože nemytá ženská strašlivě smrdí. V takovéto podobě by ženu neměli ukazovat Přece jen je na ženě něco svatého, nadpozemského, éterického, nikoliv takto živočišného. Mám radši v hororech puberťačky v plavkách, které pak někdo pronásleduje a ony ječí strachy . Ostatně tento film bych skoro ani nenazval hororem, kromě první půlky. Spíš bych to označil jako krvák. Závěrečné myšlenky o transcendenci nestačily překrýt ten hnus, který mě takřka zničil

na příspěvěk reagoval The Viper, The Viper, GigaPudding

The Viper

The Viper (hodnocení, recenze)

Flipnic

Jo taky budu muset se smířit s tím že lidi občas něco nepoberou, jako já třeba nepobral Tetsuo

 

Nikol10: no zábavný mě to přišlo tak prvních 15 minut, pak to s tím ''humorem'' přeháněli a já očekával horor a né parodii.

hladass

hladass (hodnocení, recenze)

Flipnic

Nelíbila se ti Smrt přichází v bílém? To asi proto, že to mu nerozumíš... Ale ne, to v žádném případě nemyslím vážně... :-) Mně osobně třeba nesedl Martyrs... První polovina výborná, druhá totální sračka...

na příspěvěk reagoval Flipnic

The Viper

The Viper (hodnocení, recenze)

Flipnic

No spousta filmů je obecně mezi lidmi oblíbenými a mě či tobě se nelíbí. Na CSFD je škoda že spousta filmů je tu přehodocená a naopak. Je to prostě o lidech co a jak se jim líbí, ale procentuální hodnocení filmů dle mého škodí ovečky (většinou začátečníci), kteří si přečtou komentáře či hodnocení té csfd ''elity'' co má komentáře mezi prvními a dle toho hodnotí oni sami. Takhle to vidím já.

Pak tu záleží samozřejmě na povaze, pokud někdo má strach v zádech u Smrt přicház v bílém, tak z mého pohledu takový člověk by neměl na horory či duchařiny koukat vůbec aby neskončil na psychiatrii nebo v márnici s infarktem. 

na příspěvěk reagoval Nikol10

The Viper

The Viper (hodnocení, recenze)

Jinak mám pocit že tu byla zmiňovaá Smrt co přichází v bílém. Právě jsem to dokoukal a naprostá hovadina. Takže Mučedníci zlatý francouzký poklad oproti tomu. I to Uvnitř se mi líbilo více.

na příspěvěk reagoval Flipnic

The Viper

The Viper (hodnocení, recenze)

GigaPudding

Tak trochu jako by jsi se ptal(a) proč si držím kartáček na zuby v pravé ruce.

No nevím jestli jsi to viděl(a) , ale na mě to působilo jako totální p*čovina, kde nedávalo nic smysl a ono vůbec ten film byl o hovně. Humor 0 Akce 0 Napětí 0 Děj 0 a nenabídlo to ani nějaký ''vzrůšo'' max. ten jeho penis z vrtačky.

na příspěvěk reagoval GigaPudding

Nikol10

Nikol10 (hodnocení, recenze)

Flipnic

Protože mě právě tento film zajímal,všude se psalo o tom,jak je explicitní a jak lidé omdlévali u projekce a nevím co ještě,takže jsem vlastně chtěla vědět o co go,na tom přece nic není,když se zeptám zdejších znalců,co o ní na to.

Flipnic

Flipnic (hodnocení, recenze)

Nikol10

Ale jo, já Tě chápu... ale proč pak přispíváš do diskuse k filmu, o kterým nemáš šajnu, když jsi ho neviděla ... Tohle je hodně jinej levl, než to, co se líbí Tobě ... Jinak se nepovažuji za většího fanouška hororů, v tom jsme sivšichni rovni ... ale považuju se za většího znalce ... (bez urážky.. na rovinu ...)   ;-)

na příspěvěk reagoval Nikol10

Nikol10

Nikol10 (hodnocení, recenze)

The Viper

Naprosto chápu,že na každého působí něco jiného,proto se já taky osobně do nikoho nenavážím. A k tomu hodnocení, to souhlasím,že to naštve, nemám rád a automaticky odpad,proto nechápu,proč má někdo potřebu něco takového vidět a hodnotit to! No a Nenávistí beru tvůj názor,jsme každý jiný přece ne.

na příspěvěk reagoval Flipnic

The Viper

The Viper (hodnocení, recenze)

Nikol10

Na každého zapůsobí něco jiného kor u hororů, tady kolegy ses zřejmě jen něčím dotkla (zřejmě těch 70tek) a tak se potřeboval vyjádřit. Já jsem si teď projel hodnocení hororů od tebe a například na mě zapůsobilo Zlověstné ticho i když tebe ne a naopak na tebe Nenávist která mě přišla až trapná. Kamenovat se na vzájem nemůžeme, občas ale se dá narazit na komentář (ne od tebe) typu:,,Nemám rád horory a tenhle není výjimkou'' a u toho odpad 

A popravdě tu mám v PC například The Burning z 1981 a leží to tu snad přes půl roku a stále mě to neláká, ale stále tu dávám šanci něčemu tak dementnímu jako je Tetsuo když jsem při prvním shlédnutí trpěl jaká to je sračka, ale uvidíme časem se na to třeba ještě kouknu a změním názor....i když o tom pochybuju.

na příspěvěk reagoval Nikol10, Flipnic

Nikol10

Nikol10 (hodnocení, recenze)

Flipnic

A tohle není vůbec pravda. Nechutné,digitální triky mají spíš hloupé filmy. Jak jsem psala,mám ráda duchařiny jako je Žena v černém, V zajetí démonů, Sinister,pak japonské lahůdky jako Nenávist a Kruh. Taky není špatný Saw a nebo Halloween od Zombieho. To že  každého vyděsí nebo baví něco jiného,je každého věc,neskutečně přeceňované filmy ze 70. let, mi osobně jako děsivé nepřijdou. Tak jako hloupé vyvraždovačky posledních let. Horor nemá jen jeden žánr,to ti musí být snad jasné. A to že jsem se vyjádřila k tomuhle filmu bylo právě proto,že s explicitním žánrem nemám asi žádné zkušenosti. A jestli ty máš nakoukáno bezpočet hororů,krváků a klasiku z tebe nedělá většího fanouška než ze mě,mě fascinuje,jak tady nadáváte lidem,kteří konkrétně u tohoto filmu daly Odpad,že proč to hodnotí někdo,kdo nemá nakoukáno milion jiných hororů. To je snad každého věc ne,co se mu líbí, proč se musíte do někoho navážet? 

na příspěvěk reagoval The Viper

Flipnic

Flipnic (hodnocení, recenze)

Nikol10

A co Tě bere/vystraší na hororech od roku 2000 výš tedy?? :-DD Vždyť to je jen stokrát opakovaná omáčka plná nechutnejch digitálních triků z počítače ... Tebe vlastně filmy..potažmo horory ani nebaví obecně, když to tak od Tebe čtu .. Proč na ně pak koukáš mi příjde jako nesmysl. A proč se k nim ještě k tomu vyjadřuješ už úplný blábolení nesmyslů, kdo o filmu a hororu nemá absolutně žádný vědomosti, pojetí a šajnu ... ;-)

na příspěvěk reagoval Nikol10

Nikol10

Nikol10 (hodnocení, recenze)

The Viper

Jo no,v poslední době v kině ani horory nejsou,takže já byla naposledy na V zajetí démonů,přece já jen raději ty duchařské. A k těm filmům,já mám strašný problém s tím,že mě horory třeba ze 70. let nepřijdou moc děsivé,tak samo mi nepřijdou děsivé ani horory točené ruční kamerou a vlastně ani horory točené pod 90. léta nevyhledávám,jsem ani umělecký barbar,ale neberou mě.

na příspěvěk reagoval Flipnic

The Viper

The Viper (hodnocení, recenze)

Nikol10

S tím kinem je škoda, že jsem na žádném hororu ještě nebyl, on tam totiž snad v poslední době ani není. Pamatuju na Vřískot jsem chtěl jít, ale nedostal jsem se k tomu a ted jsem rád. Když jsme u těch hororů tak u mě je ukázkový příklad Texaský Masakr, originál je tu vysoce hodnocený a vůbec se mi nelíbil, něco tam bylo až trapné a převážně nuda bez ničeho, přičemž remake tuším z roku 2003 se mi opoznání líbil i když je mnohými odsuzován. Jsou prostě filmy do kterých ta dobře provedená brutalita, masky a vizuální stránka rozhodně je nutná. A jak píšeš o těch hrdnikách, tak já byl zklamán u hororu Pád do tmy - pokud jsi to neviděla tak se nebudu o tom rozepisovat raději.

na příspěvěk reagoval Nikol10

Nikol10

Nikol10 (hodnocení, recenze)

The Viper

Mě citově nevezme většina filmů co ostatní,takže si z toho nic nedělej. Jim přijdou tyhle filmy jako úchylárny,mi zase láskobolné limonády.

Nikol10

Nikol10 (hodnocení, recenze)

The Viper

Tak já jsem taky dost emotivně založená,takže si  myslím,že film by na mě určitě dopad měl,paradoxně,se dokážu vžít více do takových hrdinek, než do nějakých klasických,co chtějí zachránit celý svět a nebo romantických blbek. :)Vlastně nikdo v okolí mě nechápe,všechny žerou ty nesmysly jako Zápisník jedné lásky atd. a do kina se mnou ani jedna na horor nepůjde. A už se třeba nedivím,že hodně lidí nepochopí takový film a dají odpad,poněvadž jim přijde,že ty filmy fakt úchylné jsou nebo co.

na příspěvěk reagoval The Viper

The Viper

The Viper (hodnocení, recenze)

Zase se nemůže očekávat že se to bude líbit každému, 100 lidí 100 chutí, mě citově třeba vůbec nevzal určitě nějaký film, ted si z rychlosti ale nevzpomenu nějaký příklad.

na příspěvěk reagoval Nikol10

The Viper

The Viper (hodnocení, recenze)

Nikol10

Ono vyloženě není nějak to mučení brutální, ale ta hlavní hrdinka mě přišla sympatická a snažil jsem se trochu u toho vcitit a dolehlo to na mě jak byla potom odevzdaná nějaké to (dle vše bezúčelné) bití od toho kořena už nebrala na vědomí, nebo se spíše ani nebránila a poté jak ji svlékli z kůže tak to bylo vidět. Asi stejně romantický pohled jako u Hostelu II kde mu pojídal za živa nohu.

na příspěvěk reagoval Nikol10

Nikol10

Nikol10 (hodnocení, recenze)

The Viper

Tak nevadí,že je prozrazený celý děj :),neva beztak dávno vím,o co tam jde,proto mě ten film,tak fascinuje. A ono tam jde vážně všechno to týrání a mučení i to stáhnutí z kůže tak vidět? Já jak na ty komentáře koukám,tak nejspíš s žádným explicitním násilí ve filmu nemám zkušenosti.

na příspěvěk reagoval The Viper

 (hodnocení, recenze)

The Viper

jo tak je fakt, že nad koncem sem taky pěknou chvíli přemýšlel a "nebyl svůj" :) ale já se s ní přávě moc neztotožnil - na mě moc ta druhá polovina nezpůsobila, ale konec poměrně jo to je fakt...

na příspěvěk reagoval The Viper

Související novinky

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

Francouzský řezník se vrací

Francouzský řezník se vrací

09.11.2014

Roku 2008 světové festivaly „terorizovala" trojice brutálních hororů z Francie, díky které se dokonce začalo mluvit o jakési nové francouzské hororové vlně, v článcích občas nazývané „new french… (více)

Komiksové filmy už jen pro děcka

Komiksové filmy už jen pro děcka

21.03.2009

Přinejmenším ty superhrdinské. Krátce po prohlášení Marvel Studios, že filmy kategorie R (tedy mládeži nepřístupné) nejsou součástí jejich celkové strategie, rozhodlo se pro stejný krok i studio… (více)

China Miéville na filmových plátnech

China Miéville na filmových plátnech

29.11.2008

Možná nejvýznamnější současný představitel žánru „new weird“, který ukázal novou cestu zkostnatělé fantasy, zapřísáhlý marxista a vynikající vypravěč China Miéville, se konečně dočká adaptace jednoho… (více)

Reklama

Reklama