Reklama

Reklama

Život superpsa Bolta je plný dobrodružství, nebezpečí a nástrah – přinejmenším tehdy, pokud běží kamery. Když se hrdina hollywoodského hitového televizního seriálu souhrou náhod ocitne ve studiu v New Yorku, začne se Boltovo dosud největší dobrodružství – cesta napříč skutečnou Amerikou za jeho majitelkou a hereckou kolegyní Penny. Vyzbrojen pouze iluzemi o tom, že jeho fantastické dovednosti a schopnosti jsou skutečné, a dvěma bizarními společníky – apatickou toulavou kočkou Mickou a křečkem s televizní závislostí, Bivoj – Bolt zjišťuje, že k tomu, aby se stal hrdinou, nepotřebuje superschopnosti. (HBO GO)

(více)

Recenze (633)

Zodd 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to před lety a tady jsem přemýšlel nad tím, jestli Boltovi hodnocením nekřivdím. Úvod je neskutečně sympatický. Ale jakmile dojde k tomu, že pes neví, že je herec a NEROZPOZNÁ ani svůj hlad (!), je až moc přepálená zápletka podle mého názoru. Akční odkazy, no a co? Znamená to automaticky, že je to pro dospělé? Tehdy jsem to dokoukal kvůle kočce, které mi bylo až líto, s jakými trouby to cestuje. Promiňte mi to, ale trojrozměrný čistokrevný Disney si mě usmířil až Ralphem. Bonusový kraťas lepší filmu. Edit 05/10/21: Za absolutně nesmyslné zabití Sandersova původního námětu děkuju. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Že by se Disney pod přímým dohledem Pixaru (big boss John Lasseter jako výkonný producent) vracel na místa, která mu právem patří? DreamWorks se pachtí už léta na místě s Dobou ledovou, Madagascarem a Kung-Fu panda byla jen jednookým mezi slepými, Sony stačí pár tučňáků k radosti, a tak by konkurence pro Pixar (byť nepřímá) byla vhod. Bolt je s WALL-E nejlepší animák roku 2008 a možná tím nejlepším, který není pod křídly skákající lampičky celkově. Už úvod připomínající to nej ze současných akčních velkofilmů je nářez. Po něm sic dojde na běžný příběh, ale je natočený s nápadem, několika překvapivými momenty a hlavně s charismatem. Občas se ukáže skvělý (a především konečně nečekaný) vtip, postavy jsou osobité a i když naplňují klasické schéma, nepřipomínají unifikované kolegy od konkurence. Disney se také snad poprvé nezaměřil jen na dětského diváka a pod příběh nacpal hromadu "látky k pozorování" i dospělým, které navíc nesmyslně nevyrovnává nesnesitelný patos a mravní poučení, jak to bylo běžné. Animace je velmi dobrá, nevyrovná se špičce, ale pod lehkou stylizací se toho hodně dá přehlédnout, krom toho postavy jsou rozpohybovány přirozeně a nenásilně. A především - do všech se ihned zamilujete a budete si chtít pořídit morče v kouli a cynickou kočku. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nečekaně vydařený animák, který se překvapivě neubíral cestou, kterou v prvních minutách sliboval. Se spoustou zábavné akce, humoru i odkazů. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Superpes Bolt potřebuje život plný vzruchu. Bez rozruchu by nežil. Obyčejný život nechává pro obyčejně pejsky a fenky.***(18.10.2010) ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Konečně povedený animák. Scénář je prostý, ale zároveň vás slušně v trhne do děje. Bolt je určený dětem, ale i přesto v něm uvidíte hodně akce a tempo na animák je vysoké. Neustále se něco děje a ani minutu se nebudete nudit. A když vás doprovází krásné animace a sympatické postavy tak není co řešit. ()

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

Určitě každý, kdo má doma nějaké domácí zvířátko, se tam viděl :) Ikdyž jsem čekala trochu víc, byla to skvělá podívaná, u které se určitě nikdo nebude nudit :) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slušný leč nijak objevný animák zaměřující se převážně na mladší část publika. Nápad se psí filmovou hvězdou, která si myslí, že je opravdový superpes a putuje za svou paničkou je určitě zajímavý ale fóry a vtipné situace, které hrdinu provázejí jsou určeny převážně mladším 12 let. Rozhodně nečekejte popkulturní narážky ve stylu "Shreka" ale klasickou rodinou zábavu, u které se zasmejou maminky s dětma a tatínek to nějak přežije. Film celkově přípomíná řadu těch slabších animáků a pracuje se stejným základem. Opět je zde sympatický hrdina, kterého by chtěl mít doma každý a k ruce (nebo spíše tlapě) má doprovod složený z kočky a rádoby vtipného křečka, který určitě všechny rozesměje (bohužel jsem asi suchar protože mě přišel trapnej). Je to docela škoda, jelikož jsem od tohoto animáku očekával více než jen standardní zábavu, kde nechybí morální ponaučení, infantilní fórky a spousta zvířectva. Na druhou stranu vizuální stránka je povedená, (ne tak strhující jako od PIXARu ale dostačující) hudba pěkně dokresluje filmové dění a celý příběh uteče dost rychle. Suma sumárum lepší průměr. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že ide o triválny putovací scenár, je to super zábava, hlavne vďaka dobre napísaným postavám (dialógy!). Finále mohlo byť originálnejšie, ale čo sa týka akčnosti, ide o vrchol animovanej detskej zábavy... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Svižný, vtipný, roztomilý, s dobrým příběhem, výtečným dabingem a sympatickým výběrem postav.....základ 100% animovaného úspěchu.Bolt je typickou ukázkou, jak má vypadat animák pro děti, které se budou u filmu dokonale bavit a jak se ukazuje i 74% dospělích si to maximálně užije.Bavil sem se, mrtě se zasmál a bylo to pro mě dojemné, hlavně díky výhodě, že jsem sám pejskař a vím, co znamená vztah pána se psem.Perfektní animovaný film, kterému sem se 5 let nepochopitelně vyhýbal.95%. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Začátek mě upřímně vyděsil. Takové super akční animáky zrovna nežeru. Naštěstí si ze mě rejža prvních asi 5 minut jenom utahoval, což mě mile potěšilo a zbytek filmu jsem si už nesmírně užíval. Nemyslím si, že se Bolt zařadí mezi animovanou elitu, ale rozhodně patří do širšího výběru těch nej animáků. Takže palec nahoru a 4 hvězdičky hodnocení mé. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Bolt je vskutku pohodový film, který dokáže zaujmout relativně originálním námětem a sympatickými zvířecími hrdiny. Líbil se mi původní nápad, kdy tvůrci vycházeli z kontrastu filmová realita vs. skutečnost. Bolt, hlavní psí hrdina a filmová hvězda v jednom, se s tímto faktem musí najednou nějak vypořádat. Na cestě za pravdou ho doprovází svérázná kočka Micka se střízlivým pohledem na svět a hyperaktivní křeček Bivoj, který je též Boltův fanoušek č. 1. Toto na první pohled nesourodé trio se postaralo o nejeden humorný moment. Zkrátka ve výsledku pěkně natočená oddychovka, která hezky ubíhá a nabízí jak humor, tak akci i poučení. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Již od začátku nelogický příběh dává tušit, že je zaděláno na průser. Jediné co Bolta zachraňuje jsou holubi, kočka a křeček. A ten klišoidní konec... fuj. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Roztomilý superpes s krizí identity, cynická, světem protřelá kočka a šílený křeček se vydávají na dlouhou cestu napříč Spojenými státy a potvrzují, že cesta domů v podání tří zvířat může být neskutečně zábavná. Bolt se těžce smiřuje se ztrátou superschopností, navíc se musí naučit být opravdovým psem. A neuvěřitelně sympatická kočka Mittens mu pomáhá a křeček mezitím hláškuje. Animace je vynikající, jen u Penny jsem si zpočátku nebyla jistá, zda jí jest být dívkou či chlapcem. Hudba Johnna Powella oprašuje divoké akční motivy i kousky plné sentimentu. Finále je typickým Disneym, což mi tentokrát vůbec nevadilo. Milý film, který potěší děcka i odrostlejší děcka:-) ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

No, tak dobře budu hodný.. I když opětovné disneyovské moralizování mi opět tak trošku lezlo na nervy. A ani nevím proč, ale očekával jsem animovaný nášup ve stylu Pixaru(jak jsem naivní), naštěstí jsem si rychle uvědomil, že Bolt mi nic takového nenabídne. Jen škoda, že si Bolt neudržel na animák zcela nevídané tempo úvodní akční části(10 minut), nebýt této části(zvlášť zpomalená scéna s vrtulníkem byla lahůdková) a dále skvěle sarkasticky hlásící kočky Micky (pro mě nejzajímavější postavy), tak by Bolt zapadl do šedi průměru. Příjemným oživením byli i hláškující natvrdlí holubi a křeček „Bivoj“ v kouli..ovšem pro mě nejzajímavější a nejvtipnější bylo, když Micka učila Bolta psím kouskům(psí oči atd).. Možná jsem očekával trošku více Ratatouille zůstává nepřekonáno, ale i tak je Bolt jedním z nejlepších animáků poslední doby(Wall-E opět prohrál).. ()

Související novinky

OSCARY – výsledky

OSCARY – výsledky

23.02.2009

Snad jen jednoho většího překvapení jsme se dočkali při vyhlašování Oscarů za rok 2008 v hlavních kategoriích: nejlepším hercem v hlavní roli se nestal Mickey Rourke za Wrestlera, ale Sean Penn za… (více)

Zlaté glóby 2009

Zlaté glóby 2009

12.01.2009

Slavnostní ceremoniál vyhlášení a předávání Zlatých glóbů pořádaný Asociací hollywoodských zahraničních novinářů je za námi a na nás je, abychom si to zrekapitovali. V oblasti filmu se stal jasným… (více)

Zlaté glóby 2009 – nominace

Zlaté glóby 2009 – nominace

12.12.2008

Ti, pro které je vyhlašování prestižních cen Asociace hollywoodských zahraničních novinářů svátkem, se přiblížili k očekávanému večeru mílovým krokem. Včera totiž Asociace vyhlásila nominace za rok… (více)

Pottera nahradí emo upíři

Pottera nahradí emo upíři

19.08.2008

Brečící fanoušci bradavických studentů už vědí, že Prince dvojí krve se letos nedočkají. Studio Warner Bros. z ne zcela pochopitelných důvodů přesunulo premiéru šesté potterovky (určitě jste si už… (více)

Reklama

Reklama