Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Než se stal Drákulou, byl Vladem III., vládcem malé zemičky jménem Transylvánie, která se krčila ve stínu mocné osmanské říše. Dobře věděl, že jakýkoli odpor proti silnému sousedovi by znamenal jeho konec. Když ho však sultán „požádá", aby mu poslal tisíc chlapců včetně jeho vlastního syna coby čerstvé rekruty do armády, rozhodne se neuposlechnout. Aby porazil zlo a odvrátil nevyhnutelné, spojí se se zlem mnohem větším. Stane se Drákulou. Nezničitelným démonem, který je schopný porážet obrovská vojska, ale který zároveň ztrácí ty, jež svým zoufalým aktem zachránil. Své nejbližší. (CinemArt)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (755)

HAL 

všechny recenze uživatele

Zapomenout na to že existuje nějaká upírská poetika, protože víc než upírské filmy to připomíná 300, a vzít to prostě jako silně nestandartní superhrdinský origin ve středověkém prostředí - a pak je to překvapivě docela dobré. A na vyměklý komiksový žánr pak také nestandartně drsné, když pominu fakt že titulní Vlad Napichovač je tu takový ultraklaďák, že i Spider-Man by si vedle něj připadal jak Hitler. Místy výživná řezničina, místy klasický cgi bordel, a k tomu nějaká ta patetická klišé omáčka navrch. Evansovi to každopádně sedne, zato Charles "Lanister" Dance tu působí jako pěst na oko. 7/10 ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Toto nové spracovanie Drakulu nieje tak úbohé ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Osobne som neočakával nič moc, ale kámoš do mňa rýpal dovtedy, až som filmu nedal šancu. Predpokladal som dobre, že viac ako priemer nečakám, ale uznávam, že k spokojnosti nechýbalo mnoho. Neviem či fandov filmu poteším alebo naseriem, ale problém nebol v peniazoch. Hlavný predstaviteľ má charizmu, atmosféra filmu celkom ušla, ale dobré momenty i dialógy pôsobia skratkovito a režisér sa stále rýchlo ponáhľal ukázať, čo dokázal urobiť s trikmi a digitálnymi efektami. K spokojnosti stačilo "iba" spomaliť tempo rozprávania , pridať postavám hĺbku, viac rozvinúť zaujímavé dialógy, pridať filmu tak 20-30 minút naviac, prípadne nejakú zaujímavú postavu. Žiadnu akčnú scénu naviac film nepotreboval, materiál tu bol a stačilo to len správne ukočírovať a dať filmu tú správnu formu. Premárnené šanca. 60%. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Tento Drakula ze mě, mimo nekřesťanských sto padesáti peněz za lupen, vysál akorát tak poslední zbytky naděje na to, že zpoza oceánu konečně přijde něco, co není primárně určeno pro náctileté debily. A tak i potenciálně velmi nadějný příběh o brutálním cigánském turkobijci dorazil v podobě ubohého šestákového cajdáku, narvaného škaredým digitálním bordelem. Transylvánský Vlado aka Doktorovo varle, který je v análech vykreslován jako brutální tyran a nemilosrdný vrah, je zde stylizován do podoby fešáckého Lukáše Ívnse, citlivého a něžného patriota, kůl dedyho a sveřepého ochránce vdov a sirotků, který tureckou invazní armádu s rozkokošným vrčením umlátí netopýrem. Nepochybuji, že se nejedna otylá hospodyňka při pohledu na něj nechá po návratu ze Sinestáru zasněně narazit na kůl, byť pevně zavře oči a použije to tlusté, upocené a chlupaté hovado, s nímž sdílí domácnost, pročež to tady nadšeně opětkuje. Ale ten heterosexuál a historický hnědopich ve mně si po zhlédnutí takového vytvajlajtěného svinstva prostě musí klást otázku, jak ten ňuňu kníže, neustále obklopený vyvoněnými Turky a naondulovanými, dokonale vycíděnými vojvody s podmalovanýma očima, k té přezdívce „napichovač“ vlastně doopravdy přišel. Podle těch pár skrovných záběrů (Aby se nám dvanáctiletí smradi náhodou nebudili hrůzou!!) totiž na kůly nabodával asi jako neohrabaná jeptiška v německém amatérském pornu. A tak jediným světle temným okamžikem celé telenovely zůstává naprosto famózní kreace Karla Tance v roli dědy Nosferatu. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Knieža Vlad Dracula panuje svojmu ľudu v Transylvánii. Chce aby jeho národ žil v pokoji. Lenže sitácia je napätá. Jeho krajina je ohrozovaná Osmanskou ríšou. Musí platiť vysoké dane tureckému sultánovi. Turci podkopávajú jeho autoritu a kladú mu zvlášť nevýhodné podmienky pre zachovanie mieru. Drakula to diplomaticky zvláda. Keď však chcú zotročiť jeho jediného syna, Vlad im odmietne poslušnosť. V odľahlej jaskyni navštívi démonickú bytosť, ktorá z neho spraví mocného, krutého a krvilačného tvora. Knieža Vlad Dracula sa stane vampírom. *** ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se dnes rozhodla, že alespoň jednou vyzkouším víajpí sedačku v Cinestaru. Na fotkách vypadala luxusně a já se těšila, že si udělám pohodlí, zapnu masážní vibrace, nastavím si podnožník a budu popíjet, v kabelce propašovanou, kofolu. Tož nic moc, kožené to je, vrže to, máte vlastní opěrky na ruce a to je asi tak vše. Nicméně u filmu jsem se zprvu obávala, že stopáž 92 minut bude pro epickou fantasy příliš krátká, ale nakonec ta délka celkem šla. Začátek dobrý, téměř okamžitě nasadili patřičný napnelismus přičemž se hned dostavila kýžená cukatůra, takže žádný pozvolný rozjezd. S požitkem jsem sledovala perfektního Lukyho a zároveň se snažila z hlavy vypudit neodbytnou myšlenku na jeho šokující přiznání. Dracula byl v tomto příběhu vyobrazen jako charakterní vládce Transylvánie, jenž se zvedl proti svému tureckému bratru přesto, že byl ve značné menšině a rozhodl se za každou cenu zachránit svou rodinu a lid. Dobré to bylo! Myslím si, že pan Shore zvládnul svou práci výborně, se ctí a rozhodně se těším na pokračování. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (32)

  • Slovo "Dracul" sa z rumunčiny prekladá ako "drak" alebo "diabol". Meno Vladovho (Luke Evans) syna Ingeras (Art Parkinson) zas znamená "malý anjel". (Geriel)
  • Producent De Luca v rozhovoru přiznal: "Shore pojal celý příběh s velkou dávkou soucitu. Garyho vize toho, co by měl tento film zahrnovat, nás přesvědčila o tom, že je tou správnou osobou." (Zdroj: CinemArt.cz) (Geriel)
  • Postava Drákuly se objevuje ve více než 400 filmech. (M.B)

Související novinky

Luc Besson chystá vlastního Draculu

Luc Besson chystá vlastního Draculu

18.02.2024

Je tomu už pár měsíců, co do našich kin dorazil zatím poslední snímek režiséra Luca Bessona (Leon, Pátý element) pod názvem DogMan, v němž si hlavní roli zahrál americký herec Caleb Landry Jones.… (více)

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

12.03.2020

Studia Blumhouse a Universal chystají nového Drákulu. Po nedávné minisérii od Netflixu a BBC a snímku Drákula: Neznámá legenda nebo dřívějších známých adaptacích se tak jedná již o několikáté… (více)

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

18.10.2018

Steven Moffat a Mark Gatiss (Sherlock, Doctor Who) se plánují znovu spojit pro novou seriálovou adaptaci Drákuly na BBC One a Netflixu. Bude se jednat o třídílnou minisérii, kterou producentské duo… (více)

Hororová monstra nebudou děsit

Hororová monstra nebudou děsit

16.11.2014

Šéfka studia Universal Donna Langley ví, jak vydělat peníze. Nejprve jsme se od ní dozvěděli, že nás čeká minimálně deset dílů Rychle a zběsile. A hned záhy dala na vědomí, že filmy z budovaného… (více)

Reklama

Reklama