Reklama

Reklama

Chicago, období prohibice. Zkorumpovaný šerif z jižní strany Guy Gisborne odstraní velkého šéfa Big Jima. Každý se mu podřídí kromě Robba, který má pod kontrolou severní stranu města a hodlá si své území udržet. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

Dale 

všechny recenze uživatele

Milá gangsterská komédia plná skvelých hlášok, no aj slabších momentov. Hlavne spevácke čísla mi prišli úplne zbytočné, ale keď máte také kvarteto skvelých spevákov, tak to treba využiť. Osobne mi ale najviac imponoval Peter Falk, ktorý zatienil štvoricu hviezd a ako mafiánsky boss bol neodolateľný. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně až perverzní, když Sinatra v nejznámějším songu filmu vyznává na schodech soudu jako právě osvobozený gangster lásku Chicagu. Ten Sinatra, který byl s mafiány jedna ruka. Ale taková je legenda - gangsteři vlastně byli ti dobří, protože dávali lidem chlast, hazard, a děvky. Zničily je drogy a padělání. Když si odmyslíme tuto glorifikaci podsvětí, zůstane příjemná komedie s jedním černým running gagem a skvělým Peterem Falkem, která si bohužel nedělá starosti ani s propracovaným scénářem, ani s choreografií čísel. Rat Pack společně s Crosbym prostě jedou svoji rutinu. Pánové do toho moc srdce nedali, ale dívat se na to dá bez problémů. ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Robbo (Frank "The Ol' Blue Eyes" Sinatra) je mafiánský boss severní části Chicaga, kterému se nelíbí, že chce Guy (Peter "Colombo" Falk) převzít celé město pod své vedení. Zatímco vymýšlí plán, jak se roztahujícího konkurenta zbavit, dá pár tisíců dolarů sirotkům a rázem je z gangstera znovuzrozený Robin Hood, jehož oslavuje celé město. Zní to jako šílená nekoukatelná kravina? Ale vůbec ne. Jen si člověk musí uvědomit, že byl Robin and the 7 Hoods psaný pro jistou hudební skupinku s názvem Rat Pack. Pravda, dva její členové vypadli a jejich místo převzal Peter Falk s Bingem Crosbym, styl Krysí smečky je ale i tak silně cítit v každé minutě filmu. Na první pohled se může zdát, že sledujete gangsterku, pečlivé kostýmy, lokace i krásně mafiánský start tomu odpovídají. Jenže pak začnou všichni nadšeně zpívat, tančit a žertovat a vše se posouvá do vod Rat Packu tak známým. Hudební čísla snad ani není třeba vyzdvihovat (snad jen "Style" a "Chicago" si zaslouží být zmíněny nad vším ostatním), spíše mě překvapil úžasný smysl pro sebeironii od jednotlivých představitelů. Ten krásný Falkův italský přízvuk. Bing Crosby s čepičkou a lukem jako Robin Hood a celou armádou podobně vyzbrojených dětí. Frank Sinatra v kostýmu Santa Clause řvoucí známé: "Ho ho ho. Merry Christmas!". A hlavně úžasná scéna, kdy se Robbo snaží skrýt své kasíno před policií a během chvíle ho uvnitř promění na skromný téměř-kostelík, kde Bing Crosby přednáší úryvky z Bible a Frankie, Sammy a Dean zpívají v gospelu. Ano, je pravda, že člověk, který Rat Pack nezná, si podobné momenty moc neužije. Ale pro mě jsou už jen ty důvodem, abych Robinovi a jeho sedmi kapucínům hodila minimálně čtyři hvězdičky. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tisící hodnocený film! Holy mackerel! Peter Falk se chystá ovládnout Chicago a Frank Sinatra je jediný, kdo mu v tom může zabránit. Sám by ale na gangstera korumpujícího místní policii nestačil, a proto tu jsou Dean Martin, Sammy Davis Jr. a Bing Crosby. Držte si klobouky, to je město podle mýho gusta. Now this could only happen to a guy like me_ And only happen in a town like this_ So may I say to each of you most gratefully_ As I throw each one of you a kiss_ This is my kind of town, chicago is_ My kind of town, chicago is_ My kind of people too_ People who smile at you.____ Peter Falk coby gangsterský boss je geniální, pozor však na jeho "na jazyk si šlapající" a komolenou angličtinu, může po čase začít pěkně lízt na nervy. Dean Martin jako Robbův pobočník je hodně nevýrazný, Robbo sám neprohlédnutelný a trochu dvourozměrný a Davis jr. většinu času ušklebený.____Je to možná rouhání, ale podle mého názoru to, v čem Robin and the 7 Hoods zaostává komediálně a ještě víc v žánru krimi, dohání bohatě muzikálově. "The Rat Pack" NAPOSLED v plné sestavě a jak by řekl Gisborne: When I was a kid, he caught mestealing hubcaps off his car._He said, "Don't steal the hubcaps. Steal the whole car. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Chicago 20. let. Narozeniny mafiánského bosse Edwarda G. Robinsona se stanou zároveň jeho úmrtním dnem, aby jeho poskok Peter Falk mohl převzít opratě moci. "Ani to nebyl Američan," uzavře s nápadným italským přízvukem éru svého předchůdce. Skupinka odpadlíků v čele s Frankem Sinatrou a Sammym Davisem jr. ale založí konkurenční gang a Falkova zamýšlená autokracie se tím hroutí... Až si někdo nevšimne, že dosavadních šest vysokých hodnocení pochází výlučně od zapřísáhlých fanoušků Franka Sinatry, Deana Martina, Binga Crosbyho a spol., určitě dojde k poklesu procent - už jen ze vzdoru a pocitu "nechal jsem se napálit". Ne, nemá smysl předstírat, že je Robin and the 7 hoods komedie, muzikál či krimi srovnatelných kvalit jako jiné čtyřhvězdičkové. Ale vidíte, ani já pod ty čtyři nejdu, protože... mám rád Franka Sinatru, Deana Martina, Binga Crosbyho a spol. ;-) Pokusím se být i přesto trochu konstruktivní a pojmenovat nedostatky filmu. Tím největším je určitě přehnaná opatrnost, s jakou byl jevištní muzikál přenesen na plátno. Postavy si vzkazují věci, u kterých bychom ve filmu klidně mohli být, jednotlivým scénám by slušelo prokrácení na nezbytné minimum a ne všechny písně stojí za poslech. Mimo rámec filmu se ujala jediná, My Kind of Town, kde si Frank Sinatra pochvaluje společenské klima v Chicagu; a osobně bych ještě vyzdvihl chytlavý gospel Mr.Booze, Bingovo protialkoholické evangelium, které má zmást policejní razii v Sinatrově casinu. :-) Slovní humor je slušný, člověka jen zaráží, že kladná část obsazení mluví a chová se tak učesaně, až budí dojem vymydlených kostelních zpěváčků z nedělní školy. Přece jen jsou to gangsteři a kdyby film víc pracoval s jejich amorální stránkou, mohla to být větší legrace. Zvlášť v konfrontačních scénách s ultraslušným Bingem Crosbym, správcem sirotčince, který si od dětství přeje stát se "zbojníkem". :-) Největší komickou hvězdou filmu je ale pro mě Peter Falk. Zmíněný italský přízvuk, trefně odkoukaná gesta a neotesané způsoby a hlavně ochota neukazovat svou postavu v lepším světle (problém Franka a Deana) dělá z jeho Guye Gisborna nejpřesvědčivější postavu filmu. 70% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu se měla objevit i scéna s únosem, nakonec ale byla vystřižena. Stalo se tak kvůli tomu, že syna Franka Sinatry skutečně někdo unesl. (StarsFan)
  • Peter Lawford z projektu odstoupil poté, co jeho švagr John F. Kennedy ranil Sinatrovy city. Frank považoval Johna za svého blízkého přítele a pomáhal mu v prezidentské kampani, po vyhraných volbách se ale JFK na radu svého bratra Bobbyho přestal se Sinatrou stýkat, aby nebyl spojován s mafií. Sinatra to bral jako zradu a s Lawfordem, který Kennedyovi nadále podporoval, do konce života nepromluvil. (StarsFan)

Reklama

Reklama