Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý fotograf Freddy Brower jednoho dne vyhraje v loterii několik milionů dolarů. Jenže je ve složitém rozvodovém řízení, a kdyby si výhru vyzvedl před oficiálním ukončením manželství, musel by se o ni rozdělit s manželkou Nancy. Proto se dohodne se svým strýcem, majitelem klenotnictví Leonem Lamarrem, aby výherní tiket předložil on. Freddy netuší, že strýc přišel o majetek hraním na burze a že mu výhru nikdy nemíní vrátit. Leon naopak Freddyho omráčí a utopí ve vaně, aby to vypadalo jako nešťastná náhoda. Falešné alibi mu obstará právě Nancy, která je jeho milenkou. Poručík Columbo tak má před sebou další těžký oříšek… (Česká televize)

(více)

Recenze (44)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Štvrtá epizóda z desiatej série amerického kriminálneho televízneho seriálu "Columbo" sa volá "Smrť berie jackpot" (Death Hits the Jackpot). Zámožný majiteľ klenotníctva Leon Lamare chladnokrvne zavraždí svojho synovca Freddyho Browera, aby sa s ním nemusel spravodlivo podeliť o výhru v lotérii. Jedná sa o sumu tridsať miliónov dolárov. Chce si ich nechať všetky len pre seba, preto spácha tento ťažký zločin. Zaistí si aliby a pokúsi sa to narafičiť tak, aby to vyzeralo ako sebevražda. Je si istý, že z toho vyviazne bez trestu. Má však smolu, pretože tento prípad začne vyšetrovať inšpektor z oddelenia los angeleskej polície poručík Columbo. Ten ho svojim typickým, nekonvenčným štýlom usvedčí a odovzdá spravodlivosti. **** ()

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděno na Poláků s kouzelným monodabingem. Pochopil jsem to dobře, že sloužící, co na úvod dílů předá sluchátko vrahovi, nerozezná od sebe mužský a ženský hlas? Taky ta scéna, když si člověk myslí, že vrah zavraždí i tu manželku, byla zbytečně a nelogicky natahována. Falešné rozbité hodinky se stávají columbovskeho kycem, být zde je to vypointovane tim, že vrah neví, že nejsou vodotěsné.. Jinak vcelku dobrý, ze columbovskeho standartu neuhnul ani hore ani dole. 70 proc. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taký typický 90kový Columbo, nie je to úplne na plný počet, aj keď príbeh je skvelo vymyslený a záverečná pointa je "obzvlášť vypečená". Opica nie je najlepší priateľ človeka, ale pes. Škoda, že si to vrah neuvedomil skôr. Najdôležitejšími atribútmi Columba sú záporák, pointa a občasné suché fóriky. Všetko perfektne funguje, ale na najlepšie časti to nestačí. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Problém za pätnásť miliónov dolárov a ako ho vyriešiť. Akurát, že vraždiť pred svedkom, aj keď nevie rozprávať, sa nevypláca. Columbo ako milovník zvierat sa vyzná v ich psychológii a tak prichádza s nečakaným dôkazom. V tejto epizóde sa vyšetrovanie trochu vlečie, a tentokrát je 90 minút priveľa. –––– Můj malý všetečka, poručík Columbo, ještě pořád čmuchá sem a tam a hledá bůhví co. –––– Mám 450000 dolarů od toho pána v pršiplášti. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Jsi úplná ďáblice !!" - " Vrána k vráně sedá, strýčku Leone.." ;) Tornův strýc Leon ?? Ale kdeže !! To Columbo je tady Ďábel..;) Zaťal drápek do muže v černém a už ho nepustil !! Výborný kousek !! Pasáž s aukcí, při níž se vždy válím smíchy po podlaze, samozřejmě celé epizodě vládne.. "Mám čtyři sta padesát tisíc od pána v pršiplášti !!" ;) ()

Galerie (2)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy se ve Freddyho (Gary Kroeger) bytě sejdou jeho přátelé a drží za něj pietu, zpívají všichni zúčastnění píseň „Where Have All the Flowers Gone?“. (majky19)
  • Columbo (Peter Falk) nám v tejto epizóde prezradí, že s pani Colombovou je ženatý skoro 25 rokov. Tento diel je z roku 1991. To znamená, že v dobe prvého príbehu inšpektora Columba s názvom Vražda na predpis (1968) spolu boli len asi 2 roky. (ČSFD)

Reklama

Reklama