Reklama

Reklama

Teenager Jake Tyler (Sean Faris) se s rodiči a bratrem právě přistěhoval do Orlanda a nastoupil do zdejší školy. Tam však narazí na vyhlášeného rváče Ryana a rozhodne se, že se mu postaví. Nejprve však musí u skutečného mistra zvládnout bojová umění…  Hrdinou amerického akčního dramatu v režii Jeffa Wadlowa je teenager Jake Tyler (Sean Faris), který se s rodiči a bratrem právě přistěhoval do Orlanda a nastoupil do zdejší školy. Stejně jako mladší Charlie, který má úspěchy v tenisu, je i Jake sportovně nadaný hráč amerického fotbalu. A záhy zjišťuje, že dobrou kondici bude potřebovat. Když ho půvabná spolužačka Baja (Amber Heardová) pozve na večírek, Jake narazí na vyhlášeného rváče Ryana (Cam Gigandet). A poté, co od něho dostane pořádnou nakládačku, se Jake rozhodne, že to tak nenechá. Obrátí se na mistra bojových umění (Djimon Hounsou), který mladíka naučí nejen bojovat, ale také uvědomit si, jaký doopravdy je. Ale i když Jakeovi nejde o pomstu, je jasné, že další střet se surovcem Ryanem je nevyhnutelný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (597)

verbal 

všechny recenze uživatele

Akční preqel k Beverly Hills 90210. Brandon se zrovna přistěhoval a prát se nechce. Dylan je surová svině a prát se chce. Dylan dá Brandonovi na peachu. Brandon je z toho smutný, protože to bylo před Kelly. Dylan je stále surová svině a nechce s kamarády rozebírat své nitro, ani se svěřovat rodičům. Brandon prožívá vnitřní boj a rodičům se svěřovat chce. Brandon narazí na Džimona bezdomovce, který je náhodou bývalý katarista s filozofií. Brandon se neváhá svěřit. Džimon je mu ochotný poskytnout morální podporu a nouhau. Brandon ho přesvědčí, že je skromný hoch a že za to stojí. Brandon pilně trénuje s Džimonem, protože chce být lepší člověk, lepší katarista a chce být vnitřně vyrovnaný. Brandon touží po míru s Dylanem, vůbec mu to nechce vrátit a rád by se přátelil. Dylan je ale ještě pořád surová svině a usmiřovat se nehodlá. Rodina stojí za Brandonem a Kelly je na vážkách. Dylan provokuje. Brandon se prát nechce, protože je vnitřně vyrovnaný. Dylan je nesnesitelně agresivní a mlátí holky. To Brandona morálně osvobodí a dá Dylanovi na peachu, protože mu Džimon za týden ukázal, jak být dobrý katarista a lepší člověk. Kelly je šťastná a má vítěze. Dylan je šťastný, protože mu konečně někdo ukázal, jaká surová svině byl a chce se přátelit. Brandon je šťastný, protože má Kelly, je vnitřně vyrovnaný a nikdy to nevzdal. Džimon nemá pocity, protože je bývalý katarista s filozofií. Jo a málem bych zapomněl: POZOR SPOILER! ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|60%| Vcelku ucházející záležitost – tak na jedno pohodové shlédnutí. Jak už je tu párkrát zmíněno, děj se trochu podobá obdobným počinům, jako je Karate Kid apod. Možné to je – akorát je to pojato rádoby moderním stylem. Zezačátku mě to moc nechytlo, nedokázal jsem si utvořit dostatečný vztah k hlavní postavě, ale to časem víceméně vyprchalo. Bylo tu pár scén a věcí, které mě nebavili, ale zase to mělo na druhou stránku i své klady. Tak si to rozdělíme na klady a zápory. Začneme zápory. Pár postav mě tu moc nechytlo, třeba Amber Heard je pěkná ženská – doslova k nakousnutí, ale sem se mi moc nehodila, ta láska k hl.hrdinovi Seanu Farisovi byla prostě do filmu nuceně vložena. Evan Peters neměl špatnou postavu, ale chvílemi mi lezl na nervy. Bitky mohli být natočeny trochu lépe, ale neměl jsem s nimi velký problém, jen finální zápas mohl být delší a lepší. Klady. Celkem rychlé tempo filmu od 2/3 mě to začalo bavit. Hlavní záporák se opravdu povedl. I ta hudba (písně) – to se dalo poslouchat dobře. No, určitě se nejedná o nezapomenutelný zážitek, je to taková jednohubka, která mě ničím ale neurazila. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Na KARATE TIGROCH alebo KICKBOXEROCH som vyrastal, takze klamal by som, ak by som napisal, ze to bola nuda. Pre mna nebola, skor naopak. Opät je tam skvely zaporak - bitkar, vdaka ktoremu je film dobry a hlavny hrdina Jake Tyler - dobrak, ktory sa vzdy provokaciou inych zapletie do bitiek. Bojove zabery su slusne natocene, prisposobene na dnesnu dobu, kde hlavne mladi natacaju taketo bitky na mobily a zverejnuju na internete. Samozrejme odsudzujem sikanu alebo trapenie bezbrannych ludi, ktorich radi trapia len preto, aby si to mohli nakamerovat a potom sa na tom bavit, nastastie o tomto ten film nebol. Mimochodom, asi som jediny, ktoremu Sean Faris v niektorich zaberoch pripominal mladeho Toma Cruisa, teda o 20 rokov mladsieho, jasne, ze na profile sa vobec nepodoba, ani v galerii na CSFD, ale len v niektorich zaberoch... 19.11.2010 ________ Sean Faris - (Jake Tyler) +++ Amber Heard - (Baja Miller) +++ Cam Gigandet - (Ryan McCarthy) +++ Evan Peters - (Max Cooperman) +++ Leslie Hope - (Margot Tyler) +++ Djimon Hounsou - (Tréner Jean Roqua) +++ Wyatt Smith - (Charlie Tyler) +++ Hudba: Michael Wandmacher +++ ()

tombac 

všechny recenze uživatele

V zásadě film nabízí vše, co sliboval v traileru, tj. průměrnou šablonovitou bojovkovou teenageřinu. Nic víc. Sympatické je mi na něm to, že ukáže i několik poutavých combat technik (páky na končetiny). Stejně tak Djimon Honsou předvede, že roli trenéra nedostal jen kvůli známému jménu, jelikož potřebné dispozice ke kickboxu mu, jak vidno, nechybí. V soubojové rovině - pokud nečekáte zbytečně zázraky - vcelku přesvědčivé (což se nedá říci o scénách s Jackovou matkou). PS: Nenechte se od filmu odradit odpadovými hodnoceními místních "znalců". ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

85% - Originality film nemá ani co by se za nehet vešlo. Tohle by se mělo říct hned na začátek. Přesto jsem byl tak očarován zběsilým spádem a cool nádechem, že mi to vůbec nevadilo. Bojová umění a filmy kolem nich mám rád. To také hrálo velkou roli v mém hodnocení. Djimon Houston byl parádní učitel, Sean Faris zvláštní žák. Určitě nejsem jediný, komu připadal jak Cristiano Ronaldo :). S takovou vizáží se mu spoustu věcí těžko věřilo. Cam Gigandet byl naopak super šmejd. Chvíli jsem hloubal odkud ho jen znám a pak jsem si vzpomněl a hned zase raději zapomněl a byl rád, že tentokrát hrál v něčem pořádném. Bitky byly velmi povedené, takový teen Fight club. Pět prostě dát nemůžu, i kdybych chtěl, ale velmi silné čtyři téhle letní zábavě dám s velkou chutí... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Pôvodný názov bol Get Some, ale mal sexuálne konotácie, čo sa tvorcom nepáčilo. (619REY619)
  • Cam Gigandet (Ryan) je držitelem černého pásu v izraelském bojovém umění Krav Maga. (Mr.Hudson)
  • Chris Hauty napsal scénář k filmu poté, co mu jeho syn ukázal několik teenagerských soubojů na YouTube. (Terva)

Související novinky

Kick-Ass 2 dřív, než jste doufali

Kick-Ass 2 dřív, než jste doufali

11.05.2012

Tohle je docela překvapení. Jelikož má Matthew Vaughn spoustu práce ve světě marvelovských mutantů (natáčení sequelu X-Men: První třídy je naplánované na první polovinu příštího roku), s pokračováním… (více)

Reklama

Reklama