Reklama

Reklama

Epizody(27)

Obsahy(1)

V budoucnosti je lidstvo nuceno žít v podzemí, jelikož je utiskováno armádou zvířecích mutantů. Simon, mladý sirotek, žije v podzemní vesnici, kde je jeho jedinou starostí kopání tunelů, dokud však nevykope mocného bojového robota. Spolu s odhodlaným Kaminou, krásnou odstřelovačkou Yoko a dalšími spolubojovníky použijí sílu robotů proti svým utlačovatelům, aby znovu získali povrch a jasný výhled na nebe. (Jigvell)

(více)

Recenze (40)

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je ten seriál, na kterej jsem si nevědomky šetřila místo v topce. ヽ(´∇´)ノ (∇´ノ) ヽ(   )ノ (ヽ´∇) ヽ(´∇`)ノ OMG. OMG! (♥_♥) Právě potlačuju nutkání se na něj okamžitě podívat znova. Počáteční WTF pocity ani během posledních dílů nevymizely - ale Sakra to byly Nějaký poslední díly! Random Schrödinger Warping?! Screw shurikens, Real Ninjas use Galaxies! Střízlivý komentář ode mě nečekejte ani dnes ani nikdy jindy! ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Snad v daleké budoucnosti, kdo ví, lidé živoří v podzemních jeskyních a jen někteří z nich sní o tom, že proniknou na povrch, uvidí modré nebe a hřejivé slunce. V jedné vesnici je jedním z takových entuziastický Kamina, chlap každým coulem, nadšený, živelný, odvážný, vzpurný. Společně s malým kamarádem Simonem se mu jeho sen podaří, ale tím teprve veškeré lapálie začínají. Na povrchu je totiž čeká boj o přežití proti Beastmanům, půl lidem, půl zvířatům, kteří by byli rádi, kdyby lidé byli zalezlí ve svých norách. A pomocí svých mechů Ganmenů je tam hodlají zahnat nebo je rovnou zabít. Jenže Simon šťastnou náhodou nalezne minimech, který Kamina pojmenuje Gurren. S ním se konečně mohou bránit... Tengen Toppa Gurren-Laggan je jedním z nejzábavnějších anime s totálně lineárním jednoduchým příběhem. Režisér ještě zběsilejšího, trhlejšího a rychlejšího počinu Dead Leaves, v seriálu TTG-L lehce, ale jen velmi lehce zvolnil tempo a předložil nám pořád ještě značně střelenou a šílenou jízdu, která zručně balancuje na hraně mezi parodií a pastiší shonenovských mecháren. A tak naši hrdinové, Kamina především, pronášejí věty jako: "Útěkem nikdo nikdy ničeho nedosáhl," či: "Tvůj vrták se provrtá do nebe!" nebo třeba: "Magma v našich srdcích žhne jako plamen!" a hlavně obligátní: "Věř mi! Věř sobě!" K obřím mechům patří neodmyslitelně sexy slečny, velké kanóny, ještě obřejší mechy a vše je kořeněno vrtačkami a vrtáky a hemžením falických symbolů. Skvělá zábava pro mě trvala do asi 15 dílů. Pak už jsem bohužel otupěl - není divu, spurtem maratón prostě neuběhnete. V posledních dílech navíc už přístup autorů není svěží, ale je v něm znát rutina - vidíme téměř totéž co v prvních dílech, ale při opakování už to prostě tolik nebaví. Stereotyp by se v podobných seriálech neměl objevit. Slabší ****. ()

Reklama

Cedr 

všechny recenze uživatele

Gurren Lagann mě odrazoval jak svoji animací, tak - a to hlavně - svým ulítle-komediálním nádechem. Anime komedie totiž opravdu nemusím. Úspěch, který tento seriál sklidil mi však nedal spát a rozhodl jsem se dát předsudky na chvíli stranou. To byla dobrá volba. Gurren Lagann začne nenápadně a to prakticky jako parodie na "seriózní" mecha anime. Okamžitě však pohltí a začne nabírat na obrátkách víc a víc... Nasadí vážnou tvář a příběh doslova epicky roztočí naplno. Díky tomuhle seriálu jsem opět po delší době dostal chuť na nějaké to anime. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Ani bych se nedivil, kdyby se po vypuštění seriálu do světa výrazně zvedl prodej drobných hlodavců a vrtaček. Teď už jsem sám názoru, že vrtačky jsou super a velký vrták by byl skvělou dekorací na mou zeď. K seriálu jsem přistoupil s možná s moc velkým očekáváním, protože první místo na mém oblíbeném žebříčku by mělo něco znamenat... bohužel to jest přílišná orientace na teenagery, takže dospěláci si to asi tolik neužijí. Ještě, že jsem pořád vyladěn do teen :-) Co se stylu týče, je to bomba. Sice jsou všechny tvary animace jednoduché a bez pořádného detailu, ale za to pořádně barevné a hlavně svět se všemi bizardními postavami a roboty je senzační. Díl s prvním setkáním Virala a Kaminy to u mě jasně vyhrál. Tady budu asi trochu Antisubjektiv, protože se mi to líbilo opačně. Perfektní začátek, ale pak do poloviny seriálu mi velice vadily mecha souboje, kde jsem nepochopil, zda nejde o parodii. Prostě pózující roboti na blikajícím barevném podkladu nejsou můj šálek kávy. To jsem se ještě divil tak vysokému hodnocení. V druhé polovině jsem si na to však už zvykl a začal se o všechno zajímat víc do hloubky... o postavy, filosofii vrtáku i o přístupu všech stran. Navíc ten závěrečný souboj je už tak ohromý, že větší snad být nemůže, ale nebudu nic prozrazovat. Prostě druhá půlka byla pro mě již to pravé. Jinak také musím doporučit skvělý komentář Mandelbrota. Row! Row! Fight the power! ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Tohle dílo má neuvěřitelný "drive". Prakticky od první episody je to neskutečná a šílená jízda, která ani ke konci nepolevuje a divák si všechnu tu akci, napětí a zvraty neskutečně užívá. Navíc to má parádní příběh, který sice ve své podstatě není příliš komplikovaný a často některé věci ani příliš nevysvětlí, ale při všem tom tempu se nad tím člověk ani příliš nepozastavuje. Dalším skvělým aspektem je prostředí, ať je to počáteční postapokalyptický svět, který působí opravdu neskutečně zajímavě, nebo i pozdější mnohem modernější prostředí, obojí mělo pro mě osobně své kouzlo. K výčtu positiv musím také jednoznačně přidat postavy, ústřední trojice byla prostě skvělá a obzvláště Kamina a některé jeho hlášky byly vskutku legendární a přinášeli této show neskutečnou dávku vtipu. Když k tomu přidám ještě dobrou animaci a skvělou hudbu dostávám dílo, které se blíží, alespoň pro mě, k dokonalosti. Navíc je to i taková oslava lidského odhodlání, protože při sledování tohohle díla jsem měl povětšinou pocit, že když člověk chce, dokáže opravdu cokoli, což mě jakožto příslušníka tohoto živočišného druhu vlastně velmi motivuje... 10/10 ()

Galerie (1 164)

Zajímavosti (3)

  • Názvy jednotlivých dílů jsou pojmenovány podle významných vět, které řekli hlavní hrdinové. Názvy prvního až osmého dílu jsou pojmenovány podle výroků Kaminy, devátého až patnáctého dílu podle Nii, sedmnáctého až dvaadvacátého dílu podle Rossia a třiadvacátého až sedmadvacátého podle Šimona. Rekapitulační šestnáctý díl nese prostý název "Rekapitulace", ale upoutávku na něj mluví Viral. (Hromino)
  • Poslední stupeň robota Gurrena Laganna s názvem Super Tengen Toppa Gurren Lagann je největší robot anime i filmové historie. Na výšku měří 150 miliard světelných let. Je větší než pozorovatelný vesmír. (Harroc)
  • Ve scénách, kde leží Joko na oranžové sedačce, je možné si všimnout, že jeden z plakátů visící kolem sedačky poutá na dolním okraji k návštěvě oficiálních stránek filmu www.gurren-lagann-movie.net. (Hromino)

Reklama

Reklama