Reklama

Reklama

Letopisy rodu Shannara

(seriál)
  • USA The Shannara Chronicles (více)
Trailer
USA, (2016–2017), 13 h 49 min (Minutáž: 40–42 min)

Předloha:

Terry Brooks (kniha)

Hudba:

Felix Erskine
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Zapovězení zlí démoni se začínají vracet na světlo světa mytických Čtyř zemí! Letopisy rodu Shannara je epická televizní adaptace rozsáhlé knižní fantasy ságy spisovatele Terryho Brookse. Odehrává se tisíce let v budoucnosti a popisuje dlouhé putování tří hrdinů, na jejichž bedrech spočívá osud světa. Kříženec mezi elfem a člověkem Wil (Austin Butler), elfská princezna Amberle (Poppy Drayton) a tulačka Eretria (Ivana Baquero), kterým pomáhá poslední druid Allanon (Manu Bennett), musí zachránit starověký strom Ellcrys a zastavit armádu démonů. Jinak je se vším konec. (TV Prima Cool)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

sedlo03 

všechny recenze uživatele

Po 4 dílech hodnotím. Pilotní dvojdíl nebyl úplně nejlepší, hlavně to dostávání se do děje byl opravdu pomalé, ale další dva díly byly o poznání lepší. Určitě se seriál nebude moct kvalitativně měřit třeba s GoT nebo Vikings, ale svojí cílovku si to najde. Překvapivě mě velmi baví hlavní trojice a jejich chemie, i když je to takové hloupoučké. // Postupně jsem ztratil zájem úplně a konec série ani nedodíval. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S takovým pojetím elfů a druidismu by dozajista nesouhlasila ani Tyrande Whisperwind ani Malfurion Stormrage.Myslel jsem si,že v popírání logiky a projevenou blbostí,hned tak něco nepřekoná seriál The 100,ale tento epos to téměř dokázal.Úplně vidím,jak zněly požadavky na herecké obsazení:mladí a pokud možno přitažliví.Scénář je zoufale děravý a celkově nefunkční,za celých deset dílů jsem se nedozvěděl,proč se po jakési velké válce na zemi objevili elfové,goblini a trolové a už se to ani nikdy nedozvím,protože můj život nemůže být tak dlouhý,abych si mohl dovolit plýtvat časem na další řadu. ()

Reklama

neo93 

všechny recenze uživatele

Když jsem narazil na tento nový seriál, rozhodně mě zaujal, jelikož žánr fantasy v seriálech příliš nevidíme. Byl jsem zvědavý, jak bude vypadat svět plný elfů, lidí, skřetů, trolů a dalších podobných stvoření. Jenže hned po pilotu, který byl ještě docela zdařilý, jsem byl velmi zklamaný. Celé to je špatně zpracované. Nevýrazný příběh, nic neříkající postavy, které nelogicky skáčou z místa na místo a plno nedotažených a nesourodých scén. Jedině postava druida Allanona a krásné tulačky Eretrie, slušná výprava a triky drží Shannara Chronicles nad vodou. I proto se seriál nakonec dá v celku pohodě zhlédnout, ale nečekejte od toho nějaké zázraky. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Seriálová hloupost dospěla vrcholu tímto seriálem, který je něco mezi elfím BH90210 a snahou vytěžit něco z oblíbenosti Pána prstenů. Viděl jsem první sérii a tak budu hodnotit tu...jediné, co si zaslouží kladné hodnocení jsou exteriéry, vizuální barevnost, sem tam hudba a I. Baquero (ne její herecký talent, ale vizuál). Jednoznačně převládají mínusy - od strašně hloupého příběhu, který si hraje na něco co není a bere se strašně vážně, po přehrávaný chraplák M. Bennetta trousícího jedno ´moudro´ za druhým, po absolutní nesympatickou NEherečku P. Drayton, která na to prostě nemá až po amatérské bojové scény a směšné masky skřetů a trollů....hrozný..... I tak jsem sebral veškerou odvahu na zkouknutí druhé řady....byla lepší to jo, ale kvalita i tak neskutečně nízká a asi nemá cenu tu znovu popisovat všechny ty mínusy...holt asi se není čemu divit, že co sezóna, tak jiná televizní stanice a pro tu plánovanou třetí sérii se nedaří sehnat nikoho, kdo by to chtěl vysílat.... Nesmyslná seriálová ubohost... ()

cheonsacz 

všechny recenze uživatele

Jak je u knižních adaptací zvykem, nikdy nejsou všichni spokojení. U některých adaptací se to povede, u jiných ne. I když má tato série zatím velmi průměrné hodnocení, které může vylepšit už jen série druhá - tak se mi zatím velmi líbí. Je poněkud neobvyklé, že se seriálu tak populární série (sama jsem knihy nečetla, ale chystám se) ujala zrovna MTV, která se zaměřuje zejména na teen seriály, ale pokud se tímto krokem budou inspirovat i další televizní stanice, tak proč sakra ne že? Co vám v první chvíli dojde jako první je, že to není typický fantasy seriál ve "středověkém" podání jako jsme většinou zvyklí (moderní běžecké trikoty vídáme spíš ve sci-fi seriálech, viz pilotní díl - ale vysvětllení se nám dostane v pozdějších dílech), ale je udělaný hodně do moderna, aby se to líbilo právě teenagerům (zejména dialogy). Přesto bych seriál hned neodsuzovala. Pokud v této adaptaci nebudete hledat další "Trůny", smíříte se s tím, že to hold nenaplní vaše fanouškovské představy (sám autor knižní předlohy se podílí na produkci seriálu a sám pozměněný konec schválil) a pochopíte, že je to zaměřeno zejména na teen audienci (je to prostě pod záštitou MTV) tak to můžete brát jako fajn oddechový seriál, který je vizuálně opravdu nádherný. Když se to ujme věřím, že i další stanice pochopí, že fantasy prostě frčí a vznikne víc a víc adaptací - skvělých fantasy sérii je hromada a fantasy seriálů je tu poměrně málo v porovnání s ostatními žánry. Zajímavý článek (anglicky) o seriálu zde. Uvádí i důvody proč nad seriálem nelámat hůl a přitom se jedná o skalního fanouška knižní předlohy. BTW: "Magic always comes with a price" že by se Allanon touhle hláškou inspiroval u Rampelníka? :D ()

Galerie (303)

Zajímavosti (3)

  • Většina první série se natáčela na Novém Zélandě. (SimpanzJi)
  • V 1. epizodě 1. série "Chosen", kdy se Allanon (Manu Bennett) a král Eventin (John Rhys-Davies) pozdravili tím, že dali čela k sobě, herci improvizovali. Jedná se o maorský pozdrav Hongi prováděný na Novém Zélandu. (Machal99)

Reklama

Reklama