Reklama

Reklama

Letopisy rodu Shannara

(seriál)
  • USA The Shannara Chronicles (více)
Trailer
USA, (2016–2017), 13 h 49 min (Minutáž: 40–42 min)

Předloha:

Terry Brooks (kniha)

Hudba:

Felix Erskine
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Zapovězení zlí démoni se začínají vracet na světlo světa mytických Čtyř zemí! Letopisy rodu Shannara je epická televizní adaptace rozsáhlé knižní fantasy ságy spisovatele Terryho Brookse. Odehrává se tisíce let v budoucnosti a popisuje dlouhé putování tří hrdinů, na jejichž bedrech spočívá osud světa. Kříženec mezi elfem a člověkem Wil (Austin Butler), elfská princezna Amberle (Poppy Drayton) a tulačka Eretria (Ivana Baquero), kterým pomáhá poslední druid Allanon (Manu Bennett), musí zachránit starověký strom Ellcrys a zastavit armádu démonů. Jinak je se vším konec. (TV Prima Cool)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

noelcoward73 

všechny recenze uživatele

Pilot: Fantasy spíše nevyhledávám, zde jsem udělal výjimku kvůli synopsi. Námět je dobrý, stejně jako efekty, rozjezd trochu pomalý, ale později jsou některé záběry dost povedené. ... Po 7. díle jsem hodnocení nakonec zvýšil na 4*. Dobrý scénář - každý díl končí v tom nejlepším, a tak nutí diváky sledovat následující. Atmosféra je od začátku celkem temná. Možná si někdy přečtu aspoň část předlohy. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Potenciál veľký. Ale na mňa je to moc MTV. Dialógy miestami špatné. Feši herci niekedy nedôverihodný. Za niečo stoja hlavne Manu Bennet, ktorý sa úspešne stáva mojím najobľúbenejším seriálovým hercom, Gimli a James Remar. Ostatní boli obsadení kvôli estetickým, nie hereckým prednostiam. Aj keď na princeznú sa dosť dobre pozerá. Keby to bolo drsnejšie, išiel by som z hodnotením hore. Takto keď neukážu ani kozu. Dávam iba 3*. Napriek tomu, aká je to chujovina, celý seriál ma bavil a tešil som sa na každý diel. ()

Reklama

DarthFailord 

všechny recenze uživatele

Inu, po pilotním díle, Respektive po půlce toho dílu, jsem seriál vypnul a nemohl sem se k němu znovu dokopat. Bože MTV natočilo Stmívání na pokračování. Dost mi vadilo, jak jsou elfíci heboučtí a k zulíbání a celé to má celý takový ten grafický nazlátlý opar. Na druhou stranu co mě zaujalo, tak byl onen postapokaliptický vzhled kulis a prostředí. Několik tisíc let co lidstvo zničilo samo sebe a vy vydíte jak po třech tisících letech je to všude zelené a z paraboly teče studánka s pitnou vodou. O pár scén dál vidíte trosky budou velkoměsta zarostlé vřesem...no působivé. Tak jsem se k tomu přesvědčil po čase, a pustil jsem si zbytek pilotu. Následně pak druhý díl. Od něj to začíná mít vzestupnou tendenci, okořeněnou vážně skvělým démonem co se mění na co chce. Druid aka Crixus mě taky dost baví a celkově už je to i podstatně zajímavější a kulisy už jsou mnohem zajímavější. Třeba zarostlé olympíjské kruhy TOP. Bohužel seriál je fakt hrozně sladkej, až se mi kazí zuby...Kdyby nebyl, možná bych mu dal za čzyři hvězdy...ale MTV... ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Dovedete si představit něco mezi fantasy sci-fi a postapokalypsou ? Eh, taky jsem si nemyslela, že to jde, možná spíš by mě ani nenapadlo přemýšlet o tom, jestli by to mohlo jít. Ale evidentně, všechno jde. I když "jde" je asi i všechno co k tomu můžu říct, aspon o první serii tedy. Kombinace žánrů, jakkoli zní jako pěst na oko není na tomhle seriálu vůbec to nejhorší, možná dokonce je to to, kvůli čemu jsem vydržela těch 10 dílů. Jinak teda bohužel herci jsou občas k pláči, postavy jsou k pláči a hudba (ted mi na mysli konkrétně vyvstanula jedna scéna z posledního dílu, kde jsem se neubránila smíchu) z toho místy dělá frašku ještě větší, než dialogy...a to už je co říci. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Pilot zatím lehce rozporuplný... Scenérie, kostýmy a triky jsou parádní, to bez diskuze. Drsnost a přirozenost světa ale bere za své hned jak se objeví postavy, nebo nedej bože dokonce promluví. MTV produkce z dialogů vyloženě cáká, všechno musí být vyhrocené, megacool, za každou cenu moderní. Zatím opatrných 55% a uvidíme kam se to hne dál... Po 4 dílech klesám na 40% a další sledování vzdávám... Nuda. ()

Galerie (303)

Zajímavosti (3)

  • Většina první série se natáčela na Novém Zélandě. (SimpanzJi)
  • V 1. epizodě 1. série "Chosen", kdy se Allanon (Manu Bennett) a král Eventin (John Rhys-Davies) pozdravili tím, že dali čela k sobě, herci improvizovali. Jedná se o maorský pozdrav Hongi prováděný na Novém Zélandu. (Machal99)

Reklama

Reklama