Reklama

Reklama

Je to pták? Je to letadlo? Ne, mechanický kluk – Astro Boy. Byl stvořen pro napínavá dobrodružství, které může prožít jenom on. Jeho táta, slavný vědec Tenma, mu do vínku dal super sílu, rentgenové paprsky, rychlost a schopnost létat nad oblaky. Astro Boy poznává svět, učí se lidským emocím, když tu je jeho rodina a přátelé ocitnou v nouzi. Odvážný kluk se proto vrací do rodného Metro City, aby čelil možná dosud největší životní výzvě.

Astro Boy pochází z hlavy Osamu Tezuky, který je přezdíván Bůh mangy, tedy japonských komiksů. Příběhy malého chlapce začal vydávat počátkem padesátých let minulého století. Ty byly později přepracovány do televizního seriálu. Právě jeho podoba tehdy udala směr celé japonské animované produkci a dodnes je v ní patrný Tezukův vliv. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (158)

F.man 

všechny recenze uživatele

Poměrně svěží a parádně odsípající animák. Vůbec žádný problém nemám se stylem animace, která je, ano, na míle vzdálená trendu Pixaru. Jiné se ale nerovná nutně horší. Naopak, k onomu dětskému stylu to sedí dobře. Spokojenost i s většinou vtipů, potěšen solidní akcí a na měkko z milého hrdiny - solidní tři. Onward and upward... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak ja nevim, na jednu stranu docela fajn sci-fi pribeh, kterej sice vykrada kde co, ale to nevadi, navic docela dost akce, zabavny vedlejsi postavy a slusna hudba. Na druhou stranu, akce nedokaze vylozene strhnout, vtipy nejsou nijak extrovni a animace je skoro az hnusna. Proste zadna velka pecka, ale tech 80 minut zabavi naprosto spolehlive a rozhodne uz sem videl hromadu horsich animaku. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nápad solidní, zpracování na prd. Začátek mě ještě upřímně bavil, ale jak se Astro dostal ze vzdušného města na zem, kde je skládka součástek robotů a obecně bordel z vrchu, jde to pak celé stále více do háje. Pořád jsem naivně čekal na to, že to víc prokreslí svůj svět a že tu postavy nebudou tak šablonovité, ale ne, celé to působí spíš jako sled náhodných scén, kde nic nemá svoje pravidla a kde každá postava (kromě Astra) jedná divně nebo dokonce stupidně (a to platí hlavně o Astrově tátovi, který strašně dlouho (jako fakt dlouho) věří tomu, že robotický kluk, který má úplně stejný charakter, vzpomínky i dobro v sobě jako jeho skutečný syn (který zemře hned na začátku (!) a on ho tak vzkřísil), ve skutečnosti jeho syn není, ale jenom stroj, i když vše odpovídá tomu, že to tak není) a když se někde objeví zajímavější konflikt, vyřeší se opět totálně nahodile, bez jakéhokoli vysvětlení (příběh holky z dola, která má ve vzdušném městě rodiče a marně se s nimi snaží spojit). A v závěru, SPOILER když porazí velkého robota poháněného negativní sílou, se hned poté objeví mimozemšťan s obřím okem a chapadly a Astro jde město zachraňovat svět dvě minuty poté, co ho zachránil před robotem KONEC SPOILERU. Sorry, ale tohle je příliš hloupé i na dětský film. A je to strašná škoda, rozjezd vůbec nebyl špatný, včetně toho nečekaného zvratu. 2* ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $65miliónovTržby USA $19,551,067Tržby Celosvetovo $44,093,014Tržby za predaj DVD v USA $6,625,218 //počet predaných kusov 354,771║ Celý problém tejto rozprávky je, že je dej spravení až v moc okukanej hrdinskej šablónke. Ináč je to v pohode pozerateľné, Astro je fajn, roboti naokolo tiež, počítačová grafika slušná, občas nejaký ten vydarený humor, slušný priemer. /60%/ ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Animace 8/10/// +příběh, originální hvězdný dabing, český dabing taky není k zahození, akce, některé efekty, zajímavé postavy -technicky jsem viděl už i o něco lepší animáče, jinak jo je to dětské, ale já jsem takové přerostlé dítě, takže to vlastně tolik nevadilo/// Popravdě jsem nadšený. Hodně jsem se na to těšil a nezklamalo mě to. Sice chápu zdejší kritiky a nižší celkové hodnocení, než by si film zasloužil, ale přesto tento film vyzdvihnu (nebo právě proto). Má to strašně hezký a dojemný příběh. Hned ze začátku se mi dostalo na jazyk, že se to hodně podobá filmům Roboti (animovaní roboti a moderní svět) Wall-I (budoucnost a skoro zpustošená země odpadky) no a později jsem si vzpomenul i na filmy Já, robot (závažné téma robot ano nebo ne a život s roboty) a Superman (život hlavního hrdiny "z oceli" s lidskou duší). Čtyři výborné filmy dokázal tento snímek skloubit do jednoho, vzal si z nich to nejlepší a nejzajímavější, přidal jisté poselství a hlavně má emoce. A to je zatraceně důležité bez ohledu na to jestli to je animáč pro mladší publikum. Já už malej nejsem a dostalo mě to./// Celkem 83%/// ()

Galerie (53)

Zajímavosti (5)

  • Astro Boy a jeho tvorca sa v Japonsku stali natoľko populárnymi, že sa dostali aj na poštové známky a robotický chlapec sa v sieni slávy postavil vedľa takých postáv ako napr. robot C-3PO z Hviezdnych vojen. (rudess)
  • Postava Astro Boye se poprvé objevila v roce 1952 ve své první komiksové sérii. Úspěch byl obrovský, a tak v roce 1963 vznikl stejnojmenný televizní seriál. Na televizní obrazovce byl několikrát "znovuoživen", a to v roce 1963, posléze v roce 2003. (Tomihiro)

Reklama

Reklama