Reklama

Reklama

Je to pták? Je to letadlo? Ne, mechanický kluk – Astro Boy. Byl stvořen pro napínavá dobrodružství, které může prožít jenom on. Jeho táta, slavný vědec Tenma, mu do vínku dal super sílu, rentgenové paprsky, rychlost a schopnost létat nad oblaky. Astro Boy poznává svět, učí se lidským emocím, když tu je jeho rodina a přátelé ocitnou v nouzi. Odvážný kluk se proto vrací do rodného Metro City, aby čelil možná dosud největší životní výzvě.

Astro Boy pochází z hlavy Osamu Tezuky, který je přezdíván Bůh mangy, tedy japonských komiksů. Příběhy malého chlapce začal vydávat počátkem padesátých let minulého století. Ty byly později přepracovány do televizního seriálu. Právě jeho podoba tehdy udala směr celé japonské animované produkci a dodnes je v ní patrný Tezukův vliv. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (158)

Trustme 

všechny recenze uživatele

Fantastická podívaná v designu několika stylů - zachován původní manga a usměrněno pro západní svět. Přesto je tento film takřka uzemněn, odstrčen a cokoliv nevoní PIXARem či DreamWorksem je odsunuto na pouhý tuctový animák... Jako přední milovník rozpohybovaných obrázků jsem doslova nadšen tímhle kouskem a i když určitě nedosahuje ke špičce dvou výše zmiňovaným top studiím, jedná se o vynikající ukázku moderní animace s efekty a nápady, které ani na vteřinu nenudí. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Tak předně, než tady milýho Astro Cucáka surově skopu do kouta, poznamenám, že se mu nedají upřít určité kvality. Animace a design postav sice nedosahuje na Deamworksácké nebo Pixarovské pecky, ale pořád se jedná o víc než solidně zvládnutou práci. Situační humor a gagy fungujou (až na pár infantilních výjimek) dokonale, stejně jako hvězdné hlasy výborně sedí k jednotlivým typům. Tím ale bohužel výčet všech plusů končí. Co tenhle film nenávratně a tragicky poškozuje, je hodně - hodně - hodně - hÓÓdně zprasenej scénář (Ale fakt hodně, ehm). Postavy se chovají hloupě a nelogicky, někdo je zachráněn, aby se v zápětí mohl dobrovolně vrátit do situace před záchranou... A třeba takový Tatínek našeho hrdiny Astro Boye je kapitola sama pro sebe: tu synka bezdůvodně miluje, tu bezdůvodně zatracuje, aby jej mohl opět bezdůvodně milovat a zase zatratit a zase milovat. Stejně tak charaktery ostatních postav prochází neustálou nelogickou změnou v chování, až celé vyprávění připomíná sen splašenýho schizofrenika. V závěru nás pochopitelně čeká obligátní kýbl splašků s nápisem "falešná hra na city", záležitost tolikrát omletá a okopírovaná z milionu předešlých animáčů, až se člověku dělá mdlo. Dobrý - Astro Spratek dostal nakládačku a už chudák leží zmlácenej v koutě v kaluži vlastních syntetických biokapalin, ale ... když jsme u toho kopírování, nedokážu odolat abych ho ještě trošku nekopnul do žebírek. Tenhle film jakoby byl dokonalým produktem z příručky pro Japonce "Jak udělat animovaný trhák" - kromě již zmíněnýho "I´m so fucking happy" konce obsahuje všechny standardní blivajzy včetně otravného "zvířátka", vedlejších komických postav bez dalšího významu i toho tolik oblíbeného nemluvného siláka. Inu asiaté se snažili až do morku svých žlutých kostí, ale trhák se jim opravdu nepovedl. Teď sedí v tom svým studiu, porovnávají film s příručkou a nechápou kde udělali chybu... ()

Reklama

Fíla 

všechny recenze uživatele

Už od začátku je vám jasné, že se bude jednat o průměrný animovaný film. Postrádal jsem nějaký vtip, nebo dobrý nápad. Nemohl jsem se rozhodnout jestli udělím o jednu hvězdu lepší, a nebo o jednu hvězdu horší hodnocení. Na konec jsem zvolil tu horší variantu. Postrádal jsem příliš mnoho věcí. Tenhle animák si nejspíše na dlouhou dobu odpustím. 4/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem japonskou mangu ještě nečetl, ale tak nějak předpokládám, že je podána jinak, nebo jsou zde jiné příběhy, protože to, co je prezentováno ve filmu, je tak nějak jen celkem obyčejný film, který se sem tam snaží cílit na emoce, ale není v tomhle směru nijak přesvědčivý. Hezké, ale nijak výjimečné. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Film "Astro boy" jsem si dokázala pustit, až když jsem na něj náhodou narazila v TV.. Čekala jsem to mnohem horší, takže jsem byla příjemně překvapena jak provedením, tak i příběhem, který byl sice splácanina jiných úspěšných filmů - "Andrew - člen naší rodiny", " WALL-E" a "Ocelová pěst", děj příjemně plynul a nic tu nevyčnívalo.. Viděla jsem řadu horších i lepších 3Dček.. Příjemnej průměr :-) ()

Galerie (53)

Zajímavosti (5)

  • Astro Boy a jeho tvorca sa v Japonsku stali natoľko populárnymi, že sa dostali aj na poštové známky a robotický chlapec sa v sieni slávy postavil vedľa takých postáv ako napr. robot C-3PO z Hviezdnych vojen. (rudess)
  • Poprvé byla pohádka Astro Boy vysílána v Japonsku roku 1963 (D3VIL)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno