Reklama

Reklama

Epizody(13)

Gábi Smolíková dostává nečekaný dopis. Ozvala se jí její dávná láska, nepřekonatelný Pišta, kterému Pepa Smolík nesahá ani po paty – jak ostatně „nešťastná” Gábi svému manželovi ráda a často připomíná. Pišta posílá pět letenek a zve Gábi s celou rodinkou, aby za ním přijeli na návštěvu do exotické Austrálie. To je nabídka, kterou nemůžou odmítnout nejen Smolíkovi, ale ani jejich zvědavý soused Halíř. Když zmerčí jednu letenku navíc, neváhá a hned se k nim přidává. A tak začíná rodinná dovolená i další neštěstí. Smolíkovi se proti své vůli podívají nejen do Austrálie, ale i do všech ostatních koutů světa! Ukazuje se, že Pišta je obyčejný podvodník a Smolíkovi kvůli němu uváznou daleko od domova úplně bez peněz. Nezbývá jim než se dostat zpátky na vlastní pěst. Spolehnout se můžou jedině sami na sebe a cestou zažívají humorná a bizarní dobrodružství na těch nejpodivnějších místech – od jižního pólu až po Ostrov duchů. Ocitají se ve spárech mafie, narazí na černé zlato, a dokonce jsou pohřbeni zaživa! A když konečně překonají všechny neuvěřitelné útrapy, doma na ně čeká ještě jedno poslední nepříjemné překvapení… (TV Prima)

(více)

Recenze (96)

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou se rád vracím do dětství... Seriály jako Kačeří příběhy, Gumídci, Rychlá rota či Letohrátky se sice mohou pyšnit precizní animací, avšak příběhově nedisponují zkrátka ničím, co by staršího diváka nějak zaujalo... Rodina Smolíkových má v rukávu bezvadné hlášky, zajímavý děj (ty bezvýchodné a dramatické situace, které Týna vždy zabije nějakou nejapnou hláškou následovanou smíchem fakt zbožňuju :) a hlavně... ŘEŠÍ SE ZDE SKVĚLÁ TĚMATA! Mafie, terorismus, padělání peněz, únosy... Dokonce i takové detaily jako chlast nebo postava s cigárem jsou zde k vidění... A to je něco, co by dnes v animáku pro děti působilo značně kontroverzním dojmem... Příběh z části dětinský a místy až bolestně depresivní a reálný, skvělé hlášky a super animace. Slabších pět :) ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Já prostě musím nekriticky dát pět hvězdiček. To je seriál mé povinné školní docházky, těšili jsme se s tátou na každý díl, sedali jsme k obrazovce pět minut předem a nikdo nás nesměl rušit. Písnička mi naskočí do hlavy vždycky když se moji mládežníci začnou štěkat. Takže Smolíkovi kdykoli, kdekoli a pořád dokola. ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Další šílené dobrodružství rodiny Smolíkových, tentokrát nás vezmou na svou strastiplnou cestu kolem světa, během které se odehraje série opravdu bizarních událostí, samozřejmě nesmí chybět nespočet humorných scén, nejvíc mě však pobavily zejména vtipné dialogy mezi jednotlivými účastníky výletu. Velká škoda, že pozdější epizody už nemají takový tah na branku a míra zábavy postupem času docela klesá. Jsem ale toho názoru, že Smolíkovi jsou silně nadčasová záležitost, která i dnes dokáže perfektně pobavit. 8/10. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Rozkošné pokračování zábavné Smolíkovské ságy. Tentokrát na romanticko-dobrodružné cestě kolem světa při honbě za přeludem a podvodníkem Pištou alias Stevem Hufnagelem, který je hledaný policisty většiny zemí světa. Pětice dobrodruhů si chce užívat luxusní dovolenou v Austrálii, a nakonec procestuji všechny světadíly a zažijí nejedno nebezpečné dobrodružství. Pepa a Gábi Smolíkovi jsou průměrní maďarští manželé, kteří střídavě arogantně vyžadují respekt z pozice budoucích zbohatlíků, aby pak prosili o pomoc svoji "chůvu a tlumočníka". Ládínek se většinou příjemně baví a nejeden jeho nápad pomáhá rodině v nouzi. Týnu doprovází kočka Mafie, uchichtává se a cynicky komentuje nastalé situace. Doktor archeologie Halíř brzy lituje společné cesty s rodinou Smolíků, propadá zoufalství, slouží jako tlumočník a všechny rány osudy se snaží jejich proklatým původcům zlomyslně vrátit. Co více si na dovolené přát, než takovou kouzelnou cestu, která vás přenese z Maďarska do Austrálie, kde musíte pracovat. Přes malou zastávku v Antarktidě s dobytím jižního pólu a tropickém ráji v robinsonovském stylu, se stávají zajatci jihoamerické mafie. A pak: americké westernové kulisy filmařů, rozlehlá Indie s fakírským očarováním, jihoafrický výcvikový tábor teroristické skupiny, falešná ropná oáza subsaharské Afriky, životní výhra v jihofrancouzském kasinu a šťastný návrat domů. Kde jsou ty časy, kdy cestování bylo prodchnuto kouzlem romanticko-dobrodružného nebezpečí. Kdy cestování znamenalo žít, všude jste našli magické zážitky a opojná sousta přítomnosti v přísunech nevšedních zážitků. Pořád mě velkolepě pobaví a naladí na vlnu touhy starého dobrého cestování. Je to příjemná vzpomínka na mé dětství. ()

Diego75 

všechny recenze uživatele

Smolíkovi jsou legendární rodinka. Jejich hlášky a příhody jsou nezapomenutelné a všechny tři seriály se povedly. Zatím nejvíce mě oslovila tato série s pátráním po Pištovi Hufnáglovi, protože je dobrodružná, správně vtipná a rozmanitá. Každou epizodou se děje něco jiného a divák se tedy ani minutu nenudí. Smolíkovi opět dokázali, že mají skutečně SMŮLU. ()

Zajímavosti (6)

  • V máji 2017 boli na serveri Youtube nečakane zverejnené dve nové desaťminútové epizódy. Ako sa ukázalo, jedná sa skutočne o začiatok 4. série z roku 2005. Nie je známe, či sa jedná o prvú epizódu rozdelenú na dve časti, alebo či krátke diely s dĺžkou iba 10 minút boli už pôvodným zámerom tvorcov. (Raccoon.city)
  • Tato epizoda vypráví o mafii v USA. Tohle jméno ale v Americe mafie nepoužívá. Na území Spojených států používají jméno „Cosa nostra“. (sator)

Reklama

Reklama