Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmoví tvůrci Matrixu a V jako Vendetta, přinášejí v Ninja Assassin další krev (hodně krve!) do žánru filmů o bojových uměních. Korejská popová hvězda Rain (Speed Racer) hraje hrdinského, smrtelně nebezpečného Raiza, vychovávaného od dětství po způsobu mýtického klanu Ozunu. Teď ale bývalí spolubojovníci Raiza pronásledují, protože se odvrátil od nich i jejich autoritativního patriarchy (legenda bojových umění Sho Kosugi)... a je na útěku s agentkou Europolu (Naomie Harris), která má důkaz, že klan prodává své zabijácké služby vládám různých zemí. Film je přehlídkou akce od počátku až do konce - rychlé, kruté, plné zbraní (řetězů, mečů, holí, hvězdic) a úžasných fyzických výkonů. Nebojte se zbraně, ale ruky, která ji ovládá. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (445)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Úvodní minuty filmu jsou hned jeho vrcholem a explicitně vypovídají o tom, na čem je celý Ninja Assassin postavený – na množství digitální krve a s tím spojenou estetizovanou brutalitou, přičemž samotné choreografické kousky se utápějí ve tmě. Ať už jsou tedy samotné souboje z choreografického hlediska jakkoliv působivé, špatné nasvícení scén a nesoustředěná režie z toho dělají akorát nepřehlednou skrumáž záběrů. Pár efektivních záběrů se tu sice najde, ve svém celku ale film kromě zmíněné brutality nedokáže oslnit a od původně komiksového scénáristy Michaela Straczynskiho, který napsal mimo jiné i skvělou Výměnu, jsem popravdě čekal něco víc než jen plytký příběh ředící provařená klišé. Rain jako ninja-řezník naštěstí obstál a tempo filmu zase celkem úspěšně zabraňuje tomu, aby se divák ukousal nudou. Čekal jsem prostě něco víc než jen triviální béčko omílající už stokrát provařený příběh. 50% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Je smutné, že deň po zhliadnutí tohto filmu idem napísať komentár a neviem čo písať, pretože si poriadne nepamätám o čom film bol, a to asi o niečom svedčí. Keby som mal samostatne hodnotiť akčné scény, tak by bezpodmienečne dostali plné hodnotenie. Akcia je v tomto filme naozaj neutíchajúca a pre nadšenca žánru určite nebude sklamaním. Film však nemožno zakladať len na scénach s akciou, ale treba ich vo filme aj niečím pospájať. Najideálnejším riešením je obvykle dobrý scenár, originálny príbeh, dobré herecké výkony, hudba a ostatné zložky filmu, ktoré vidíme najmä pri nomináciách na rozličné filmové ceny. Všetky však vo filme šliapu len akýmsi zlomkovitým tempom a na výsledku je to citeľne badať. 60%. ()

Reklama

AppleCore odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby kolem mě někdo promách katanou (pan režisér to udělal), tak se rozpadnu ať už by mě trefili nebo ne (trefenej jsem nebyl, ale na kousky jsem dost). A jedem, film je vskutku hrozně provedenej a je natolik tupej, že svojí debilitou diváka přímo kouskuje. Vůbec se nebojí sázet jedno klišé za druhym a dávat najevo absolutní pitomost scénáře. Digitální krve je zbytečně moc (blbost filmu to bohužel nijak nepřekrejvá, spíš je směšný, že z každýho vyteče tak 10 litrů a žijou dál) a příběh nedává vůbec žádnej smysl, herci jsou příšerný, hudby je málo a neni dobrá. Efekty, byť jsou efektní, ve filmu efektně nijak zvlášť nevypadaj a kameraman v jednotlivejch scénách nevěděl co má dělat. Hold si pan režisér neumí nic ukočírovat, docela podstatná chyba (on se nepředved ani u V for Vendeta, kdyby neměl za prdelí bratry Wachovský tak by to dopadlo asi stejně jako tohle). Dávam jednu hvězdu za snahu schovat pitomost za brutalitu. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Přestřelený béčkový paskvil, který není cool a to je u podobných filmů problém. Sešel se tu producentský tým jak kdyby se měl točit další díl Matrixu, ale panu režisérovi se to trochu vymklo z rukou (za to může i z velké části slabý scénář), což dokazují nudné flashbacky a akční scény jak přes kopírák. Za zmínku snad stojí jen finále, které ale není nic jiného, než jedna velká krvavá řežba. PS.: Ve škole nám tvrdili, že lidské tělo obsahuje kolem 5 litrů krve, ne 5 kýblů :) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: J. Michael Straczynski, Matthew Sand .. Na to, jaký producentský team se snaží reinkarnovat ninja styl, je výsledek hodně nevýrazný. Úvodní rozčtvrťovací sekvence navnadí, ale kostra příběhu je vystavěna na nezáživném a omletém příběhu vzpoury jedince proti organizaci, která mu ublížila a že zrovna on byl jejím černým koněm... Děravé a mizivě zajímavé, proti tomu popstar Rain se hodně snaží a ještě zbývá ta řezničina, která je ovšem mnohdy krásně efektivní. Ubírá jí jen občasná nepřehlednost pramenící z nutnosti ninjů být kryti temnotou a přemíra krve skupiny “jedniček a nul.“ ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Producenti Andy a Larry Wachowští si najali J. Michaela Straczynskiho, aby 6 týdnů před natáčením přepsal scénář. Zvládl to za 53 hodin. (TomikZlesa)
  • Zbraň, kterou Raizo (Rain) používá nejčastěji, je zmodernizovaná verze tzv. kyoketsu-shoge, oboustranného ostří připevněného řetězem nebo vlascem ke kruhu nebo závaží. (Ficik)
  • Film měl být původně uveden v roce 2008. (KucC)

Související novinky

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Vraždy podle Edgara Allana

Vraždy podle Edgara Allana

16.11.2009

Příští týden má světovou premiéru akční krvák Ninja Assassin, který v produkci bráchů Wachowských (Larryho penis prý neskončil v koši) natočil James McTeigue. Film byl dotočen už loni, takže McTeigue… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno