Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmoví tvůrci Matrixu a V jako Vendetta, přinášejí v Ninja Assassin další krev (hodně krve!) do žánru filmů o bojových uměních. Korejská popová hvězda Rain (Speed Racer) hraje hrdinského, smrtelně nebezpečného Raiza, vychovávaného od dětství po způsobu mýtického klanu Ozunu. Teď ale bývalí spolubojovníci Raiza pronásledují, protože se odvrátil od nich i jejich autoritativního patriarchy (legenda bojových umění Sho Kosugi)... a je na útěku s agentkou Europolu (Naomie Harris), která má důkaz, že klan prodává své zabijácké služby vládám různých zemí. Film je přehlídkou akce od počátku až do konce - rychlé, kruté, plné zbraní (řetězů, mečů, holí, hvězdic) a úžasných fyzických výkonů. Nebojte se zbraně, ale ruky, která ji ovládá. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (445)

imf 

všechny recenze uživatele

Usínal jsem u toho jak batole u páté lžíce přesnídávky. McTeigue sice umí sexy comicsový look, ale v duchu ninjovského odkazu ho nešťastně utopil ve tmě a agresivním střihu. Proč jsme před rokem a půl jásali nad úžasnými tréninkovými videi? Proč se Rain mořil v posilovně, když je ze všeho toho poskakování jen efektní stínohra? Film si tím definitivně podepsal ortel smrti u hltačů kung-fu akce, protože co jiného, než ninjování ho mohlo uchránit před statutem superbéčka. Zápletka a výkony nekopajících herců jsou jak z filmu od Asylum a jediný, kdo stojí kromě Raina za zmínku je Sho Kosugi (hezky zvrásněl a spolu se Sonny Chibou tvoří roztomilé japonské duo, které na stará kolena konečně není k smíchu). Jaké si z toho vzít ponaučení? Konkurenční Ninja s Adkinsem je upřímnější nejen 80s tradicím, ale i ninjovskému řemeslu. Assassin se snaží být za každou cenu efektnější (mnohdy je to však měřeno jen zbytečnými hektolitry krve), ale povrchnost a snaha útočit na teenagery z něj crčí jak nulka z proseknuté krkavice. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V první polovině jsem si často říkal že ty litry krve ten film velice snadno spláchnou a já dám spíše z milosti hvězdičku. Ovšem světe div se, film mě začal postupem času přecejen trošku zajímat. A přestože jsou zde obehrané policejní motivy, tak musím říct že příběh o zradě a pomstě mi v tomto případě vystačil. Nejedná se o žádný skvost a kdo má alergii na krev, tak ať se tomuto filmu obloukem vyhne. Krve je zde více než v Kill Billovi 1 (nemožné se stalo skutečností). ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Příliš obyčejné, holé, šablonovité. Dominuje jednoznačně notně charismatický Rain, který se rozhodně hýbat umí, avšak otázku: nakolik si vypomáhal bezpečnostními technikami... záměrně nepokládám, neboť odpověď na ní znám (salta s horizontálními vruty nebo přeskakování po konstrukcích udělám klidně taky, když budu zavěšen do šesti popruhů...). Budiž ale, Rain vypadá dobře, ninju jsem mu v pohodě věřil. Bojové sekvence: občas dobré, někdy nepřehledné, téměř vždycky v černočerné tmě. Choreografie: docela slušná, většinou jeden dva zablokované údery, pak sek mečem, kusarigamou nebo hod šurikenem a scénu zaleje fontána digitální krve. Opravdu, tohle je podívaná plná největších fatalit: po Rainových zásazích létají ve zpomalených záběrech nohy, ruce, prsty a další kusy těl a všude se valí proudy umělé červeně. Příběhem omšelé jako kuchyň podprůměrné restauraci před návštěvou Zdeňka Pohlreicha, fyzično v porovnání s Florentinových Ninjou skoro absentuje, Sho Kosugi působivý, závěr pohádkový. Chutná to, jako kdybyste jedli sushi, které se místo sojovkou potírá teplou krví. Dobrou chuť. 40 miliónů dolarů(rozpočet)/61,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Nebyť hektolitrov krvi, myslím si, že som videl pilot k produkčne dosť nákladnému seriálu, ktorý sa však ďalej nedostal a po pravde - ani si to, napriek všetkým tým nákladom, nezaslúžil! (...už pri Vendette bolo jasné, že McTeigue na to nemá, po Ninja Assassin sa u mňa definitívne zaradil medzi "režisérov" ako Anderson, Ratner, McG a pod.. Čo na ňom tí Wachowski majú?!) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Krvavě zábavné a drahé béčko. Dvojice Rick Yune a Rain si nedá nic zadarmo, stejně jako digitální efekty v podobě vizuálních vychytávek. Jemné odkazy (a pocta?) na japonské explo/revenge film 70. let (k čemuž se váže i přehnané vyobrazení krve a to "odjištění" meče v závěru, sakra, kde jsem to viděl...) s vizuálním stylem "Wachowski Brothers" (teď mě napadá jedna teoretický otázka o tomhle trademarku...:))) vše pod taktovkou Jamese McTeiguena, na kterého si už zvykám jako "toho, co natočí" nápady výše zmíněné dvojice. Akce je opravdu skvělá, graduje a boduje na celé čáře a dává i většinu času zapomenout na slabý scénář a příběh na úrovni D2V filmům. Pokud nehledáte nic než kvalitní akční zábavu s ninji, v současnosti lepší kousek nenajdete. Avšak mezi slepými jednooký králem... PS:Ano, takhle by vypadal Flash, kdyby byl zlý a uměl karate... ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Producenti Andy a Larry Wachowští si najali J. Michaela Straczynskiho, aby 6 týdnů před natáčením přepsal scénář. Zvládl to za 53 hodin. (TomikZlesa)
  • Bratry Wachowské natolik zaujal Rainův výkon ve filmu Speed Racer (2008), že se rozhodli vytvořit tento projekt právě pro něj. (KucC)
  • Film měl být původně uveden v roce 2008. (KucC)

Související novinky

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Vraždy podle Edgara Allana

Vraždy podle Edgara Allana

16.11.2009

Příští týden má světovou premiéru akční krvák Ninja Assassin, který v produkci bráchů Wachowských (Larryho penis prý neskončil v koši) natočil James McTeigue. Film byl dotočen už loni, takže McTeigue… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Reklama

Reklama