Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmiletá Leslie je při cestě ze školy unesena dvojicí mužů, kteří jí namluvili, že byli požádáni jejími rodiči, aby se o ni postarali. Odvezli ji na neznámé místo, kde se setkala s černošským sirotkem Donniem. Po čase Leslie uvěřila, že rodiče už o ni nemají zájem a nechtějí, aby se vrátila domů. Obě děti zůstaly v rukou pedofilních únosců a musely se podvolit i požadavkům jejich zvrhlých „zákazníků“. Leslie s Donniem spojilo vzájemné až sourozenecké pouto a společně utíkali do svého tajného světa, který si vytvořili při čtení Knihy džunglí. Pak se příběh posune o deset let dopředu, kdy oba, již na prahu dospělosti, žijí na ulici, živí se tím jediným, co se v životě naučili, a přitom se stále starají jeden o druhého. Jednoho dne je však Leslie postavena před fakt, že její rodiče stále žijí a ona by se mohla vrátit domů. (lola3121)

(více)

Recenze (88)

Sinn 

všechny recenze uživatele

Takový téma a tak špatně udělaný...přiznávám, že netuším, co tomu filmu chybí. Herci špatní nejsou, ale mě to prostě nechytlo. Nejen nechytlo, já jsem se nudila. Ze samotnýho námětu se mi ježí chlupy a svírá žaludek, ale tady to je všechno tak nějak plytký a prázdný...docela nadhodnocen, řekla bych... ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Smutné oči Ryan Simpkins v nočních děsech všech rodičů, protože pouhou představu, že by právě vaše dítě bylo vytrženo ze světa bezpečí a lásky a uvrženo do pekelné jámy, která ho donutí vyzvrátit duši, s hrůzou ženete z mysli... Jenže, jsou rodiny, kterým se zlé sny plní a co víc, oběti přesně podle nepsaných pravidel "výchovy" předávají rady do života dál a stávají se tak reprodukcí zhovadilců, co je samotné převrátili naruby... A šťastný konec? Zapomeňte. Kdo byl jednou v pekle, ví, že si v nebi s nikým nepokecá... P. S. Morien pravděpodobně prospala začátek... jaká pěstounská péče, jací náhradní rodiče??? ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Normálne som mal zovretý žalúdok, gule som cítil až niekde v krku, srdce mi búšilo a prdel sa potila, ale našťastie prišiel na konci ujo Malkovich s tým svojím teplomilným hlasom a normálne ma dal do pohody. Ešteže to Harris zmäkčil od polovice filmu, bo keby to bolo do samotného konca také isté aký to malo nástup, tak zozeleniem a trafí ma šľak !! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Teplo domova pojaté tak trochu jinak. Otřesné, ale nesmírně aktuální téma, které vystihuje přesnou podstatu lhostejnosti a lidské krutosti. Malé děvčátko Leslie je cestou do školy a vzápětí i z ní přemluveno dvojicí hodných strejdů k tomu, aby nastoupilo do auta. Jen co se ale dveře auta zaklaply, udělala tahle dvě hovada silnou čáru za jejím dětstvím. V domě únosců/kuplířů se seznámí i s černošským chlapcem Donniem, postihnutým stejným osudem, který se stane i po zbytek příběhu (druhá polovina snímku) jejím nejlepším přítelem. Právě druhá část na prahu dospělosti tu a tam lapá lopotně po dechu, Leslie s Donniem žijí na ulici, vydělávají jak se dá, krádežemi, prostitucí. Nic pro ně není zadarmo, nic přívětivého na ně nečeká (ani opětovné shledání s rodiči), jen vědomí, že mají jeden druhého. Pomalu plynoucí drama sází na komorní atmosféru a velmi věrohodně líčí krutost a nebezpečí pramenící z dnešního světa. S určitými motivy se ale bohužel vypořádává těžkopádněji a až příliš spoléhá na naléhavost zvoleného tématu. Herci samozřejmě nadprůměrní, zejména Leslie v obou podání je vynikající, u desetileté Ryan Simpkins to platí dvojnásob. Navíc kdo by čekal komika Toma Arnolda v takovéhle roli? 70% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pecka! Presvedčivé, reálne a kurevsky silné, bez potreby nasilu šokovať, či prvoplánovo dojímať. Takto to bohužiaľ vo svete chodí, takto vznikajú stratené existencie a takto z toho nedokážu utiecť.. Vypil som pri tom flašu červeného, vyfajčil pol krabičky cigariet a veru ťažko znášal, že keď konečne prestali ubližovať tomu nevinnému dievčatku, vyrástla z nej Gillian Jacobs a ono to pokračovalo (keby obsadili Alison Brie - keď už sme pri Community - asi by som to nevydržal). A záver ma dokončil. 90% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Útulek, který Leslie (Gillian Jacobs) navštěvovala, se nachází ve čtvrti Malá Itálie v San Diegu. Ve skutečnosti je to však autopůjčovna. (hellstruck)

Reklama

Reklama