Reklama

Reklama

Spojením lidské a mimozemské DNA vytvořili vědci Sil - napůl ženu, napůl vetřelce. Tento půvabný, ale vraždící stroj je teď na útěku a agenti ho musí zničit dřív, než se stačí rozmnožit. Když v roce 1974 vyslal největší světový radioteleskop do vesmíru zprávu o existenci života na Zemi, kromě vlády USA nikdo netušil, že zpráva nezůstala bez odpovědi. Výsledkem dlouhodobých výzkumů se zaslaným kódem mimozemské DNA se stalo dítě, které velmi rychle dospělo v ženu, jen zdánlivě neškodnou. Ve chvíli, kdy Sil utekla z přísně tajné laboratoře, byl najat tým, který ji má najít... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Docela pěkná mutantka co? :-) Natasha Henstridge je fakt kus a když je na scéně, tak jedině nahá a nebo toho na sobě zrovna příliš nemá. Což se pánům bude určitě líbit. Krom ní uvidíte Foresta Whitakera jako jasnovidce, který si svou roli hezky užíval. Bohužel to samé nemohu říct o Benu Kingsley. Další věc co mě štve, ale mohu si za to sám, že v CZ dabingu se objevuje počeštělý výraz programu S.E.T.I. a lezlo mi to pěkně na nervy. Ale někdy jsem jednoduše zdechlý číst titulky no. Jenže počešťování různých institucí, zkratek apod. mi fakt vadí. Jinak se jedná o vcelku průměrný sci-fi horor a v podstatě jde jen o vraždící mutantku a pokud není na scéně, tak se vůbec nic zvláštního neděje. Filmu chybí atmosféra. 60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Mne to nepripadá ako úspešné spárenie." Ten nápad vôbec nie je zlý. S trochou snahy sa mohlo jednať o hororovú sci-fi klasiku. Snaha sa však bohužiaľ nekonala. Čudný rýchly úvod, nudný stred a taký voľajaký nijako-nejaký (ehm, kanálový) koniec. Má to dobré nápady, nechutné scény a bizarným spôsobom exotický kasting (najlepší je Michael Madsen ako chlap, ktorého keď zavolajú, znamená to, že sú veľké problémy), ale každých pár minút to po jednej vydarenej scéne upadne do letargie, WTF nápadov a nelogických nezmyslov. Ako hororový fanúšik oceňujem, že sa hralo na pomerne vysokú nepríjemnosť, čiže plno sexu, nahých tiel, gore a iných nechutností (Sil vyzerá ako Votrelcova sestra, na filme ostatne pracoval slávny H.R. Giger). ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Mutant trochu doplácí na to, že přišel po třech Vetřelcích, kde už bylo o mimozemských mazlících řečeno vše. Ať už chcete, nebo ne, vždy se nabízí srovnání. A tady dostává Mutant těžce na frak, protože scénář sice ujde, ale triky jsou ve finiši jako ze Souboje Titánů a celý závěr se nese v čistě béčkovém duchu. Je to škoda, protože první půlhodina měla něco do sebe. I když byla radost pohledět na pěkná prsa Natashi Henstridge, mutant v jejím podání byl spíš otravný, než strach nahánějící. To už mě víc děsil herecký výkon Bena Kingsleye. Jeho postava byla jako vystřižená z nějakého jiného, strašně blbého filmu a byla naprosto zbytečná. Jeho roli by líp zvládl i Maxipes Fík. To ovšem jen za předpokladu, že by si Fík takový štěk zahrát chtěl. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Obsahovo prekvapivo lacné, až trochu smiešne béčko, s hviezdnym obsadením, v ktorom americká vláda hľadajúca nebezpečnú mimozemskú formu života, pôsobí ako banda zmätených potulujúcich sa amatérov. Nebyť CGI, asi by som film pocitovo zaradil skôr do rokov osemdesiatych. Gigerove pôsobivé scénografické návrhy (Sil, vlak) nútia človeka porovnávať film s neprekonateľným, o 16 rokov starším Alienom, ktorý bol ale úplne inou ligou. Napriek tomu nemôžem Species uprieť akúsi podmanivú charizmu (kvôli ktorej dávam tretiu hviezdu). Možno je to tou nekompromisnosťou násilia, detinskou naivitou, alebo aj mimozemsky (ne)hrajúcou Natashou Henstridge. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Film mě trochu rozpoltil - fandin nebo nefandit "hrdince", která je klaďas i záporák a dost sexy? Nápad není špatnej, na sc-fi zpracování je znát, že je trochu levnější, ale za takový problém to není. POslední dvacetiminutovka mi připadá trochu slabší. # příběh 6 | hudba 7 | humor 0 | akce 5 | napětí 4 | pustil bych si znovu 6 ()

Galerie (95)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení probíhalo  hlavně v Los Angeles v lokalitách Sunset Strip, Silver Lake, Pacific Palisades, Hollywood Hills a v hotelu Biltmore. Dále se natáčelo v Utahu a Kalifornii. Záběry dalekohledu Arecibo byly natočeny v Portoriku. (Terva)
  • Mimozemský vlak má na sobě lebky, které jsou velice podobné lebce Xenomorfa z filmu Vetřelec (1979).  Mimozemská monstra pro tento film navrhoval HR Giger, který je rovněž tvůrcem mimozemšťanů z Vetřelce. (Jan.Kanak)
  • H. R. Giger financoval scénu ve vlaku ze svého. S věnovanými 100 000 amerických dolarů tak scéna mohla vzniknou přímo v jedoucím vlaku. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno