Reklama

Reklama

Výřečný Jack McCall řekne cokoli, jen aby dosáhl svého. Když se ovšem pokusí podvést jednoho duchovního guru, zjistí, že jeho život závisí na kouzelném stromě o tisíci listech… jeden za každé slovo, které mu zbývá. Jack teď musí přestat mluvit a přijít na nějaký nekonvenční způsob komunikace, nebo to má spočítané. (Magic Box)

Videa (17)

Trailer

Recenze (225)

verbal 

všechny recenze uživatele

Eddie zažívá veliký návrat!! Po trapných, fekálních sračkách totiž konečně zavadil o sračku, která je jen kýčovitá, patetická a opravdu jenom trošičku (asi tak 108 minut) kopíruje další gumovou držku z filmu Lhář, lhář. A tak tu máme jen další slovní průjem dávno mrtvého negroameričana s poselstvím, které zajisté donutí nejednu slaboduchou pipku hlasitě potahovat u žehlení, spoustu hošanů rozmazat si růžovým kapesníčkem oční stíny a verbalovi perfektně naředí stolici. A teď mě omluvte, musím si jít "přepudrovat nos". ()

Santino7 

všechny recenze uživatele

Nádej, že Eddie po veľmi dlhej dobe konečne príde s niečím iným (serióznejším) sa žiaľ začala rozplývať už v úvodných minútach. Veľká škoda, pretože námet bol na prvý pohľad celkom nádejný. To by však bolo treba iný prístup a nie dokola vsádzať na Eddieho rokmi otrepanú "premotivovanosť", ktorá mne osobne už naozaj lezie na nervy... Takto vznikla iba ďalšia z pestrej škály tých zbytočne silených komédií, akých tu už bolo nespočetne. Bod navyše za námet, ktorý vyzeral pomerne originálne a vďaka nemu z toho mohla byť (s iným obsadením, prístupom) slušná komédia. 2/5 ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Murphyho filmografie nikdy nedisponovala příliš mnoha náročnými snímky, většina se totiž nese v tom nejjednoduším a nejpřímočařejším možném duchu, sloužící vždy jen pro pobavení co nejprimitivnějším způsobem, což ovšem nemyslím tedy jako urážku, naopak, já tenhle typ prostoduchých komedií mám docela rád, když se tedy povedou, a důležité je podotknout, že Murphymu právě toto vychází ve většině těchto jeho počinů. A Tisíc slov je toho snad tím nejvýraznějším důkazem. Totálně plochá, miniaturní, pitomoučká a ultrajednoduchoučká zápletečka, ovšem svižná, nenudící, ve spoustě momentech zábavná, zkrátka nenáročná jednohubka, dělaná pro cílové publikum, které musí být s odvedeným výsledkem pak zcela spokojeno. A tím cílový publikem mám na mysli jen a pouze fanoušky Eddieho Murpyho, který tu odvedl svůj klasický standart, pro který ho jedni milují a druzí nenávidí, já ho mám rád, své ksichty tu házel v jednom kuse, bavil mě a škoda jen, že v tom zůstal dost sám, ostatní jsou totiž dost nevýrazní a mdlý. Tisíc slov je zkrátka taková průměrná, nenudící a neurážející rychlovka, která v sobě nemá ovšem vůbec nic přínosného. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Umíte si představit film, kde jeden z nejvýřečnějších herců nemůže říct více než tisíc slov? Nový film, ve kterém si zahrál Eddie Murphy nám dokazuje, že to může být dobrá zábava. Tento dříve výborný americký komik v této komedii ukázal, že stále nepatří do starého železa a že dokáže bavit i beze slov. Film ukazuje život úspěšného podnikatele, který je ochoten udělat cokoliv, aby dosáhl svého, až jednoho dne mu na zahradě vyroste strom, se kterým je propojen a s každým slovem strom ztrácí jeden list a dříve výřečný podnikatel se dozví, že při ztrátě všech listů zemře. Rázem se jeho život mění. Nutno podotknout, že tento film má výborný nápad a nedokážu si představit lepšího herce do hlavní role. Film má mnoho vtipných scén, ve kterých Eddie musí řešit pikantní situace, aniž by mohl použít slov, proto hází jednu grimasu za druhou a nutno podotknout, že i když to není přímo jeho parketa, tak mu to jde dokonale. Tento snímek mě překvapil svojí dramatickou částí, kde je zápletka předvidatelná, nicméně stejně mě ke konci filmu dojala. Herecký výkon hlavního představitele je na velmi dobré úrovni a jako fanoušek tohoto výřečného herce doufám, že tato role odstartuje jeho comeback. Celkově hodnotím tento film jako povedenou komedii, která rozhodně patří k tomu nejlepšímu, v čem si Eddie Murphy v poslední době zahrál. Moje hodnocení 65% ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Tak jo, upřímně, čekal jsem totální kravinu, těžkej podprůměr, šestidenní průjem atd. Ale ono to vážně není špatný. Jistě, Eddie už má svá nejlepší (herecká) léta dávno za sebou, ale tohle je vcelku solidních 68-70%. A to není úplně tak špatný. Dokonce je to i někdy vtipný. Prostě solidní odpočinkový filmeček pro celou rodinu. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Bel Air v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)
  • Přestože natáčení skončilo už v roce 2008, v kinech byl snímek uveden až o 4 roky později. (KucC)

Reklama

Reklama