Reklama

Reklama

Britská tajná služba je znepokojena, zločinecká auta z celého světa se spojila a plánují kriminální akce. Závodní auto Blesk McQueen se vrací z vítězného tažení po světě zpět do Kardanové Lhoty, aby strávil prázdniny se svým nejlepším přítelem, starým odtahovým autem Burákem, ale i s přítelkyní, sporťákem Sally. Okolnosti ho však přimějí zúčastnit se celosvětového závodu Gran Prix, kde se má rozhodnout o nejrychlejším autě na světě. Na cestě ho doprovází Burák, který se v Tokiu zaplete do mezinárodní špionáže. Stane se z něj tajný agent s důležitým posláním, kterého čeká náročná jízda plná nebezpečí. (TV Nova)

(více)

Videa (99)

Trailer 4

Recenze (625)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Zatímco jednička Aut byla taková "burákovská", dějově jednodušší (pro mne možná až moc jednoduchá) a pro děti lépe stravitelná, dvojka je jiná. A to tak, že velmi. Výrazně přibylo postav i akčních scének, což pro dětského diváka asi není zrovna to pravé, některé vtipy musí člověk dětem vysvětlovat a to pak ztrácejí svůj glanc (myslím ty vtipy, nikoliv děti).... Celé je to takové víc dospělácké, což (si myslím) je zrovna u animáku typu aut dost na škodu (nebo Škodu?). Ale já jsem dospělák, takže dávám za 3*, stejně jako má ode mě jednička. ;-) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Prichádza veľké Pixar sklamanie z roku 2011, "Cars 2". Prvý film, ktorý neuspokojil ani kritikov, ani divákov. Napriek tomu, že to určitých fanúšikov má, tak mám pocit, že tento film skutočne je ako jedna z Materových preliačenín. Nikdy nezmiznú. Lebo sú veľmi cenné. Neviem. Po rokoch mám pocit, že film skutočne len klesá na svojej cene a viac a viac sa presviedčam, že to nedáva zmysel. Vôbec nerozumiem konceptu, že film, kde existujú len autá nás nabáda, aby sme chránili životné prostredie, špionážne časti sú viac divné než vtipné a skutočnosť, že závody sú tu len bokovkou ma moc nebaví. Postavy sa moc nezmenili a nové toho do filmu moc neprinesú a jediné čo tu aspoň trochu vyniká sú animácie vo filme. Vyzerá to dobre, prostredia sú spracované kvalitne a pokračujú v tom, že nám ukazujú, ako autá v tomto svete vlastne žijú a fungujú. Ale ohliadnuc od toho, nedá sa nad čím moc plesať. Ak máte radi Matera, tak si film užijete. Pokiaľ ste ho nejako skusli v prvom filme, tak na tento film sa vám bude pozerať ťažšie, lebo vo filme prevzal hlavnú rolu. A to je trošku problém. Nemôžem povedať, že by bol film urážlivý, alebo by ho deti neocenili, no dospelí si tu na moc neprídu. A najmä to nie je film, ktorý by si človek rád spojil s menom Pixar. Verím, že svojich fanúšikov má, no ja tam určite nepatrím a rozhodne na svoju dobu Pixaru trošku pošramotil meno. Ale z chýb sa učíme a pokračujeme ďalej. A s tým sa uvidíme pri ďalšom Pixar filme. Hodnotenie: D+ ()

Reklama

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto nevěřím svým očím!Animovaný film pro děti, ve kterém se střílí a umírá...to už tu možná bylo, ale tohle bylo už opravdu moc, dokonce v jedný scéně umučili auto, to sem prostě už nechápal.Nejenže příběh je naprosto strašná a nudná sračka, u který se nudila i naše dcera, ale naprosto se to vymyká kontrole a místy mě to opravdu uráželo a to do píči nejsem žádná posraná citlivka, co nemá ráda násilí.Sice sem jako dítě v první třídě nejraději sledoval, jak Predátor trhá vojákům páteř z těla, ale to bylo moje rozhodnutí, rozhodnuté mých rodičů, kterým to nevadilo a dovolili se mi na takový druh filmů dívat, i když ty nejhorší kusy byli samozřejmě převážně na černo a se starším bratrem když rodiče makali, jenže tohle má být film pro děti a on obhajuje násilí jako prostředek k získání cíle a ježiš obhajuje i vesnický křupky a že být hloupý, je vlastně fajn.Podezřívám tvůrce, že tenhle film je na zakázku nějaké nadnárodní korporace, příšerná hamba a brutální ostuda pro první díl, který byl fantastický, tohle je zvrhlé, odporné a ještě k tomu nudné.5%. ()

sarkas21 

všechny recenze uživatele

A tohle se dá i komentowat we špatný prospěch????Líbí se mi jak každý má proti něčemu nějaké wýčitky.Wždyt ten film je paradni stejně jak jednička.každý řeší pořád filmowé rozpočty a tak,ale nadruhou stranu takéhle filmy mají uspěchy po celém swětě jak u dětí tak i dospělich a to je snad důležité ne?tohle hraje roli snad a né že nekdo se nudil a je to příliš drahé!!!!!U mě je to welkolepá pecka pro wšechny wěky.BURAKU DO TOHO!!!!!! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Zmizelo kouzlo Aut v Kardanové Lhotě? Těžko říct, ale je tu jeden malý argument. Neodehrává se náhodou druhý díl všude možně, ale s výjimkou pár minut NE v Kardanové Lhotě? Burákova trnitá cesta za úspěchem je tak úplně jinde. Blesk McQueen potřeboval najít sám sebe a činil tak v pixarovsky typickém polodospělém stylu. Ale Burák byl vždycky funkční nástroj, jak rozzářit oči těm nejmladším capartům v sále a jeho naivita funguje i napodruhé. Přestože scénář skáče od jednoho k druhému a kouskuje tak hlavní zápletku, funguje očividné poselství o přátelství a vlastním sebevědomí překvapivě dobře a to zdaleka ne jen po bezprostředním odchodu z kina. Dokonalou animaci závodů i všech světových metropolí už lze brát téměř jako velepříjemnou samozřejmost. Rozesmátých a rostoucích 70%, byť pochopitelně i značně dětinských. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (51)

  • Burákova (Larry the Cable Guy) poznávací značka je A113. Tak byla označena místnost ve škole CalArts, kterou navštěvovali mnozí členové studia Pixar včetně režiséra Johna Lassetera. Na tuto třídu je odkazováno i prostřednictvím identifikačního čísla letounu Šídlo (Jason Isaacs). Podobné odkazy se objevují v mnoha filmech studia. (dandislav1991)
  • Vo finále filmu odhalí Burák (Larry the Cable Guy), že Miles Axelrod (Eddie Izzard) klamal, keď tvrdil, že je elektromobil, ale že si ponechal spaľovací motor. Táto lož je však úplne priehľadná, vzhľadom k tomu, že elektromobily nevydávajú zvuky spaľovania a neprodukujú žiadne splodiny. Vo svete áut je veľmi nepravdepodobné, že by si nikto ten rozdiel nevšimol. (ČSFD)
  • Při průzkumu fotografie „neznámého“ motoru jsou na této fotografii i obaly od náhradních dílů, na kterých je možno rozpoznat nápis „British Wheeland“. Jedná se o odkaz na bývalý britský automobilový konglomerát British Leyland (známý pod zkratkou BL), jenž vyráběl tyto motory V8 vycházející ze zakoupeného amerického motoru Buick 215. (ajaxx)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Pixar si se ženami nerozumí

Pixar si se ženami nerozumí

20.10.2010

Brenda Chapman (foto), která debutovala Princem Egyptským, měla být první režisérskou pracující pod značkou Pixar. Nakonec k tomu nedojde a produkce studia zůstává „pánskou jízdou“ (nebo spíš… (více)

Reklama

Reklama