Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Adaptace oceňované novely Thomase Hardyho popisuje životní cestu dívky Tess (Gemma Arterton), která se narodila do chudé rodiny Durbeyfieldů, a jejího boje za osudovou lásku se synem kazatele Angelem Clarem (Eddie Redmayne). Jejich vztah ale fatálně ovlivní Tessina minulost, v níž účinkuje zlotřilý potomek šlechtické rodiny Alec d'Urberville (Hans Matheson) a jeho nenasytná touha po ní. Angel i Tess oba musí najít schopnost odpouštět, ale i tak jejich příběh spěje k tragickému konci... (Morien)

(více)

Recenze (38)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Polanskeho Tess bola deptajúcejšia, tragickejšia. Tu mi to prišlo pomerne ešte pozitívne. Dielo o žene, ktorá sa v živote dočkala len nespravodlivosti, ale za svoj osud si paradoxne mohla aj sama, nevidel som dôvod jej fandiť. Ten záver pri Stonehenge ale nebol podľa mňa dobrý. Polanski to zachytil oveľa lepšie. A aj Nastassja Kinski bola lepšia než Gemma. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Neměla jsem slov, když jsem sérii dokoukala, teď už to snad zvládnu. Geniální. Někteří tu trefně varovali úslovím, že kdo nesnese pomyšlení Lizzie bez pana Darcyho, nemůže se dívat na tento film. Jenže ruku na srdce, stalo se něco drsného Lizzie? Ne, a proto když dobračka Tess byla tak surově zneuctěna, věděla jsem hned, že to dobrý konec mít nebude, nesla si stigma a osud jí dopřál jen pár šťastných dní, než její život předčasně skončil. Přes ne-happy-end to je skvostné dílo, rovné tragédii Romea a Julie, prodchnuté tvrdostí doby a rychlému odsouzení člověka společností. Celé sérii nemám co vytknout, vše bylo přirozené- Tessina naivita, dobrotivost, Angelovo přesvědčení a neústupnost, Alecova zkaženost, snaha Tessiny matky zajistit rodinu. Obzvlášť bych vyzdvihla herecké obsazení a anglickou scenérii. Bez chyby. Tleskám. Brečím. ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

O všech jakých ztrátách tohle je? O mnoha. Tess je kopací míč, boxovací pytel, dostává jednu ránu za druhou, aby znovu a znovu povstala se svou jistou vnitřní konzistencí a čelila tomu, co přijde, co je nevyhnutelné a přijala to s klidem. Naturalismus podle Hardyho s odvážnými náznaky ženské emancipace převeden do čtyřdílné televizní adaptace se přesvědčivě a důstojně povedl! ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Thomas Hardy a jeho úžasný román byl Davidem Blairem zfilmován. A musím říci, že velice zdařile. Gemma ARTERTON je jakoby pro tuto roli stvořena. Míň se mi líbil Eddie REDMAYNE. Typově se k Tess nehodil a rozhodně jsem si dle románu představovala "chlapa" a ne takové "tintítko". Ale zpracován byl film jedinečně. Sama chvála pro toho, kdo miluje klasiku ve filmu. ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Tess alias najtragickejšia ženská hrdinka (teda, Hardy, klobúk dole, ty tuplovanej kruťas), s ktorou som sa doteraz stretla. Adaptáciu som mala vyhliadnutú už dlho a nielen preto, že mám veľmi rada Gemmu Arterton, ale celkovo ma bavia tieto BBC verzie knižných klasík. Na burze kníh som narazila na knihu, v auguste prečítala, rozčuľovala sa nad každou nespravodlivosťou spáchanou na Tess jej rodičmi, Alecom, Angelom a svetom. Dvojitá dávka smútku a depresie za mnou, I guess nevermore. Na záver musím dodať, že mi bol konečne v niečom sympatický Redmayne. (17.8.-2.9.2014) ()

Galerie (66)

Zajímavosti (12)

  • Filmový štáb během natáčení zažíval doslova extrémy v počasí - často se stávalo, že v rozmezí pouhých několika minut svítilo slunce, pak silně pršelo nebo dokonce přišla i bouře. (Lynette)
  • Podle kritiků se tato adaptace nejvíce podobá originální předloze románu Tess of the D'Urbervilles. (Lynette)
  • Všichni herci museli projít před začátkem natáčení povinným školením, což se týkalo směru, jak správně zacházet se zvířaty. (Lynette)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno