Reklama

Reklama

Úspěšný spisovatel ztratí při tragické nehodě svou milovanou manželku. Po příjezdu do rodinného venkovského sídla se mu však zhmotňují temné představy, které začnou odhalovat tajemství jeho ženy... Úspěšný spisovatel Mike Noonan dokončuje svou poslední knihu. Inspirací mu je jeho manželka Jo, se kterou ovšem kvůli Mikeovým zdravotním problémům nemohou mít děti. Po vydání nové knihy Jo srazí automobil a Mike se ocitá psychicky na dně. Pak zjistí, že Jo byla těhotná, a domnívá se, že měla mimomanželskou aféru. Ve snech se mu začnou zjevovat podivné představy o jeho manželce a on si myslí, že se mu Jo ze záhrobí snaží dávat nějaké signály. Rozhodne se vydat do jejich venkovského sídla v Dark Score Lake v Maine. Jo tam trávila mnoho času, když Mike psal, takže se Mike domnívá, že tam může najít jejího případného milence.
Mikeův agent Marty mu mezitím dá nabídku napsat novou knihu, na kterou ovšem bude mít jen tříměsíční termín. Mike nabídku přijme. Nejdřív nemůže přijít na žádný nápad, chybí mu inspirace v podobě Jo. Poté si ale vzpomene na jeden ze svých šuplíkových románů a rozhodne se jej přepsat...
Mike se seznámí s vdovou Mattií Devoreovou a její šestiletou dcerou Kyrou. Mattie zavraždila svého manžela poté, co zešílel a pokusil se Kyru utopit. Od té doby se Mattii snaží její bývalý tchán Max Devore znepříjemnit život a převzít Kyru do své péče. Mike zachrání Mattii před přejetím autem, čehož chce Max využít a povolat Mikea jako svědka proti ní. Jo však ve snech začne Mikea prosit, aby Mattii pomohl...

Spisovatel Mike Noonan se přestěhoval do venkovského domu v Dark Score, který zdědil po svém dědečkovi. Chce zde napsat svou novou knihu a zjistit, proč sem tak často dojížděla jeho těhotná žena Jo před sovu tragickou smrtí. Mike dále chrání svou sousedku Mattii, které chce její bývalý tchán Max Devore odebrat její šestiletou dceru Kyru do vlastní péče. Maxův syn se pokusil svou dceru Kyru utopit, ale manželka Mattie ho stihla zastřelit dřív, než se mu to podařilo...
Mikeovi se stále zjevují vidiny a má sny, ve kterých vidí nejen svou zemřelou Jo, ale také černošskou zpěvačku ze 30. let Saru Tidwellovou. Devore Mikeovi stále vyhrožuje, aby se přestal Mattie zastávat, po nějaké době však sám Devore zemře. Na jeho pohřbu se Mike setká s Edgarem Whitem, který se v mládí přátelil s Mikeovým dědečkem, Maxem Devorem a několika dalšími. V roce 1939 v Dark Score koncertovala Sara Tidwellová a tato skupina chlapců ji po koncertě znásilnila a poté utopila její dceru. Sara na ně uvalila kletbu, podle níž měli oni a jejich potomci provést to samé svým dcerám. Poté skupina Saru ubila. V průběhu let se ovšem Sařina kletba plnila a muži i jejich synové zabíjeli své dcery. Mikeovi dochází, že Jo jezdila do Dark Score, protože se chtěla o celém příběhu dozvědět co nejvíc, aby zachránila jejich dítě před případným Mikeovým prokletím. Posledním žijícím dítětem, na které se kletba vztahuje, je Kyra... (TV Prima)

(více)

Recenze (106)

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Mám ráda Kinga a snesu i filmy podle jeho předloh, i když většinou nestojí za koukání. Většina Kingových románů se napolovic odehrává v něčí hlavě a taková předloha se akorát smrskne na béčkovou duchařinu. Spisovatele na chatě jsem měla zafixovaného s oživlou knižní postavou, takže jsem zjistila, že si Pytel kostí vůbec nepamatuji, a mohla k filmu přistupovat nezávisle na knize. Pierce Brosnan hrál poctivě a zachránil hodně z hodnocení. Nedá se srovnávat s Nicholsonem v Osvícení, ale to bude tím, že jeho Noonan je kladná postava. První část je psychologický thriller, kdy Noonan oplakává svoji ženu, druhá část se však promění v Poltergeista s logickými nesmysly vyvrcholenými rozsypáváním louhu, jako by to byl pytel hašeného vápna. ()

Johny M. 

všechny recenze uživatele

Kvalitní Kingův román, Garris, kterej má už s Kingem dost zkušeností, Brosnan, kterej už taky nějakej ten hereckej zářez má a stopáž, která kingovkám sedí... (zatím 4*). ()

sarkareifova 

všechny recenze uživatele

Na to jak jsem se na to tešila a jaký to mělo ohlas, tak jsem zklamaná. Má to 2 části a to je sakra moc. Po vyškrtání všech nudnejch nebo úlně zbytečnejch scén z toho zbude film maximálně na hodinu a půl. Není to ani trochu děsivé, takže bych to jako horor nenazývala. Přesný důkaz toho, že i podle skvělé předlohy se dá natočit totální propadák. Ale proč dávám 3 hvezdičky. Tak ta první je za těch pár lekacích scén, druhá je za dobrý výkon Pierce Brosnana a třetí za celkem dobrou úvodní písničku. ()

Kissak 

všechny recenze uživatele

Adaptace Kingových románů mají různou úroveň, stejně jako jeho knihy. Pomalý rozjezd až po dramatické finále je atributem knihy i filmu Pytel kostí. U knihy mi chvilku trvalo než mě začala opravdu bavit, ale u filmu už jsem vše víceméně čekal a tak chyběly momenty překvapení. Herecký výkon Pierce Brosnana byl opravdu dobrý a zpracování hodnotím jako povedené. ()

VerenaLord 

všechny recenze uživatele

Musím kritizovat hned úvod, opět je knižní předloha zcela jinak napsána, než jak je pak zfilmována a to považuji za hrubost a neúctu ke spisovateli. Ale asi se na tom s Kingem dohodli, budiž. Pro mě 160 minut utrpení, kde vyhledávám další a další chyby a nejasnosti vůči knize, štve mě velice nepovedený herecký výkon Pierce Brosnana a vůbec to, jak moc se film může nepovést. Ono není moc filmů podle Kingových knih, které by stály za to, takže na jednu stranu, se snad ani nemusím divit. ()

pumpkinqueen 

všechny recenze uživatele

Samo za sebe by to možná mohlo fungovat, pro náhodného a nepříliš náročného diváka, tomu bych možná i uvěřila... Proto dvě hvězdičky. Ale jako filmová adaptace to je za mě jedno velké, zprasené ne. Na jednu stranu se film snaží ponechat některé drobnosti stejně, jako tomu bylo v knize - což ve filmu vytváří trochu hluchá místa a zbytečně dlouhou stopáž - na straně druhé přetváří ty hlavní a velkolepé události k obrazu svému, což vidět tak úplně nechceme. Naštvala mě už jen začáteční scéna se smrtí Noonanova manželky, která byla úplně jinak a tím dost zlaciněla. Těšila jsem se na roztomilou tříletou Kyru, ne na sedmiletou přerostlou cácoru, protože komu, sakra, nepřirostla ta malá ušišlaná holčička z knihy k srdci?! Ta, která byla perfektní právě tím, že jí byly teprve tři roky. Nejednou jsem si plácla do čela, třeba když jsem se dozvěděla, že tady Mattie svého manžela zabila, protože chtěl Kyru utopit - nenenenenene, panebože, ne. Mike tady působí jako tele, a ten fakt, že v této verzi na Dark Score nikdy nebyl a nezná ani Smějící se Sáru a ani Sáru Tidwellovou, tomu moc nepomohl. Hlavní myšlenka byla ponechána - zaplať Pánbůh -, ale dost se mi tomu ani věřit nechtělo. Prostředí se povedlo, to musím uznat, místy jsem zaregistrovala i líbivou atmosféru. Jenže když pak vidíte tu scénu s běhajícím Mikem a neskutečně trapnou písničkou jak vystřiženou ze středoškolské komedie, to prostě smaže i ty plusové body, které se na tom snažíte najít. A takhle bych mohla pokračovat ještě dlouhou dobu... Prostě ne. ()

kubal18 

všechny recenze uživatele

Ale není to zas tak špatné. Film se drží předlohy, která je více milostným románem než horrorem a obecně je velice těžké Kingovy knihy převést na plátno - což se v tomto případě režisérovi celkem pěkně povedlo. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Dnešná premiéra. Celkom zaujímavý počin. Nie je to zlé na TV film. Má to celkom slušnú atmosféru od začiatku až do konca. Kvalitné herecké výkony. Nápad je slušný ale rozhodne by som to neoznačil za horor. Skôr mysteriózny thriller. Mohlo to byť o niečo lepšie spracované. Film môžem odporučiť každému kto má rád Kinga. Samozrejme, čo nesmie chýbať u Kinga je záhada a dráma. Pekne zmiešaná ducharina, dráma a rodinné tajomstvo. Celkové hodnotenie za mňa je 65%. Za jedno pozretie to určite stojí. ()

lee.loo 

všechny recenze uživatele

Asi byla chyba na Bag of Bones koukat po celé sérii nadprůměrně natočené American Horror Story, ale i bez tohohle "přítěží" mi adaptace Kingovy knihy přijde opravdu mizerná. Všechno se odehrává tak, jak to divák čeká. "Lekačky" nefungují, duchové mě osobně štvali na každém kroku, všechny postavy jsou až příliš jasně černé nebo bílé a totálně ploché a některé ztvárnění postav za pomocí x stejně laděných scén je zbytečné. Konkrétně narážím na postavu Maxe Devora a jeho "ďábelské" nohsledy, kteří jsou jako z učebnice ošklivých a divných individuí. Za zmínku stojí i zběsilý střih, na který se těžko zvyká, a akorát jako diváka mě neuvěřitelně otravoval. Zkaženou třešničkou na dortu je pak přehnaně expresivní Pierce Brosnan, který buď skučí, rve si vlasy nebo se reflexivně divně směje, jak Pavlovův pes, když zazvoní zvoneček. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

Film, který je předlohou knížky Pytel Kostí, tuto knížku znám velmi dobře, četla jsem ji, i když je vždycky jasné, že knížky jsou lepší než filmy, tak tady bych udělala výjimku, film má pár velmi zajímavých momentů, atmosféra velice napínavá, a už vůbec bych tento film nenapsala, že je to nuda, to by mě zajímalo kde byla? bud se někteří uživatelé divali na jiný žánr, jinak si to neumím vysvětlit, možná jsem hodně zaujatá protože mám skoro všechny knížky od Kinga a je to můj velice oblíbený autor, a jeko knížky jsou vždycky super, i náměty podle knih, nemohu mít žádné výhrady ()

nikidummie 

všechny recenze uživatele

Taková výborná předloha a film jen takový odvar, nevyděsila sem se snad ani jednou a to sem sakra strašpytel. Trochu zklamání, ale nelituju, že jsem se na to podívala. ()

Mr.nachos 

všechny recenze uživatele

Pytel kostí je naprosto skvělá kniha, která by si zasloužila mnohem lepší filmovou adaptaci, než tohle. V podstatě je ve filmu přesně tak jako v knize, ale přesto tomu chybí.......já nevím........duše? Pierce Brosnan mi tam moc neseděl. Nevím proč, ale jeho postava ve filmu je diametrálně odlišná od té knižní. Jasně, nikdy film nepřekoná knihu, ale sakra, proč je 90 % Kingových knih natočených tak strašně. Je to skvělý spisovatel, který nám dal Vykoupení z věznice Shawshank nebo Zelenou míli, tak proč stejně nepřistupovat i k tomuhle dílu, protože by si to vážně zasloužilo. ()

Izi-Peťan 

všechny recenze uživatele

Nebylo to nejhorší, ale pokud bych si chtěl znova prožít příběh Mika Noonana, radši sáhnu po knize. 3 Hvězdy jsou za celkem se držení knižní předlohy, herecký výkon Pierce Brosnana a za zmínění ve filmu jméno Richard Bachman :) 50% ()

Hjuud 

všechny recenze uživatele

Nemohu se zbavit srovnání s předlohou. Tento snímek se zřejmě ani nepokoušel, ač nechápu moc proč, dosáhnout kvalit knihy alespoň příběhem, jakýmikoli emocemi, nebo něčím podobným. Stopáž byla nadprůměrná, přesto ve filmu byly zbytečnosti, laciné hororové lekačky, a to na místo pěkných romantických pasáží nebo gradace příběhu, které tak moc pozvedávají kvality předlohy. Dávám 2,5* Dobrý komentář - 3DD!3 ()

petrik11 odpad!

všechny recenze uživatele

Srajda na entú. Pobavil ma však Brosnan, ktorý hral div že nie mladíka. Vyzeral starší od starého týpka v domove dôchodcov, ale ten týpek sa kamarátil ako mladík s jeho dedom. ()

Reklama

Reklama