Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1949 a milovnice jídla Julia Childová se stěhuje se svým manželem do Paříže. Být ženou v domácnosti ji však nebaví, a tak se začne věnovat své zálibě, vaření. Anglicky psané kuchařky v Paříži nenajde, a tak se pouští do studia starých francouzských kuchařských knih. O více jak deset let později vychází její kuchařka a Julia Childová se stává celebritou v kulinárním světě. New York 2002. Třicetiletá začínající spisovatelka Julie Powellová, která zrovna pracuje na městském úřadě a pomáhá rodinám postiženým newyorskou tragédií, se jednoho dne rozhodne, že během roku uvaří všech 524 receptů z klasické kuchařky paní Childové. A o svém projektu se rozhodne psát blog. Ten je po těžkých začátcích úspěšnější a úspěšnější. Chodit do práce a k tomu vařit tolik jídel je však obtížné. Julie je svým projektem čím dál více posedlá, nemluví a nepřemýšlí o ničem jiném, ve volném čase jen vaří. Přestává si rozumět s manželem a ten ji nakonec opouští. Je jen na Julii, aby urovnala jejich vztah a dotáhla svůj blog do úspěšného konce. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (387)

DDT 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem opravdu nedokázal "skousnout". Asi nemám ten správný vztah k vaření a jídlu, což je hlavní předpoklad pro diváka, který chce vydržet až do závěrečných titulků. A poslední dobou nějak nemusím ani Meryl Streep, která tady svoji diblíkovitou roztomilost (pro mě byla za hranou už v "Mamma Mia") a pozitivní energii rozdává s takovou vervou, že se budu muset jít uklidnit nějakým brutálním satanistickým hororem. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřil, že uvidím Meryl Streepovou v roli, ve které bude působit tak trapně. Bohužel, stalo se. Možná ale jen co nejpřesněji zahrála skutečnou Julii Childovou. To nevím, neznám ji. Faktem zůstává, že jsem se dvě hodiny hrozně nudil v obou paralelních rovinách filmu. A ani všechny ty dobroty, co vařily, mi chutě zrovna nenadělaly. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímka, ktorej dominuje herecký výkon Amy Adams, rozpráva s ľahkosťou dva pozoruhodné ľudské príbehy, v ktorých nejde len o varenie, ale aj o osobné problémy alebo vonkajšie vplyvy. Veľmi nudná a nevydarená snímka o varení. Normálne mám také snímky na háku, ale tu hrala Amy Adams a preto som si to nemohol nechať ujsť. Bohužiaľ tu nevyzerala ani atraktívne s chlapčenským účesom a to nehovorím o odpudivej Meryl Streep s trvalou. Jediným plusom bola jedna doba, v ktorej sa dej odohrával a to konkrétne rok 1949. Rozhodne sa jedná o snímku, na ktorú si po týždni ani nespomenieme a preto nemá najmenší dôvod byť niekomu odporučená. Hodnotenie dvíha len retro doba a Amy. Inak sa nič nevydarilo. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.5/10] | me: Veľmi svojská Meryl Streep, Paríž, obrovská láska k jedlu a vareniu vo veľmi milom predstavení, ktoré núti navštíviť chladničku. Dôležitá je láska k vareniu a s tým spojenými vecami, ... čim viac jej máte a čím viac ste žena tým viac vás film nadchne. Naopak, čím viac ste chlap a nevnímate proces tvorby jedla tak intenzívne, tým menej budete prežívať samotný film. Ja som sa našiel niekde uprostred vychutnávajúc si výborný výkon Streep. Dávam *** a pol, pretože to nebolo celkom podľa môjho gusta. Inak celkovo OK. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Nora Ephron .. Chutné. Až jsem byl sám překvapený, jak snadno si mne tento kulinářský počin, plný osvědčených tvůrčích receptů, získal. Nutno podotknout, že mi mnohem více seděla vyprávěcí linie Julie, která si tápání životním stereotypem dokázala problogovat k příjemnějším životním cílům, než načančaná znuděnost, ze které hledá Julia únik přes různé koníčky až najde ten pravý v kuchyni. Může za to i větší náklonnost k civilní Amy Adams než afektované Meryl Streep, která si ovšem roli evidentně užívá a Stanley Tucci ji, třetí nejvýraznější herecká osoba, vhodně doplňuje. Jejich rodinné trable i vtipné momenty pak zvládla Nora Ephron poutavě napsat a především, s důrazem na pozitivní náladu, natočit. Pro něžnější část populace, které navíc není vaření cizí, jistota příjemně strávených dvou hodin. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (22)

  • Natáčení probíhalo od 13. března do 28. května roku 2008. (jezurka42)
  • Meryl si Noru Ephron získala hned, když Ephron začala pracovat na scénáři. Potkaly se na Shakespearovských slavnostech, kde se Streep zeptala, na čem Ephron pracuje. Ta se zmínila o Julii Child, načež Meryl reagovala imitací slavného: "Bon Apetit!". A režisérka už měla jasno, kdo bude J. Child hrát. (Ernia)

Reklama

Reklama