Reklama

Reklama

Ohnivý národ se téměř sto let snaží ovládnout celý svět a ostatní národy – národy Větru, Vody a Země. Nedávají svým sousedům na výběr, buď se jim zcela podrobí, nebo je jednou provždy vyhladí. Vesničané, kteří se marně snaží bránit, jsou ochraňováni jen několika málo vyvolenými, kteří mají schopnost ovládat živel svého národa podle vlastní vůle. Plně vyzbrojení příslušníci Ohnivého národa už zlikvidovali posledního mistra Větru a nyní se chystají zničit hlavní město Vodního národa. Pak ale jednoho dne sourozenci Katara a Sokka objeví malého chlapce jménem Aang. Jak se projevují Aaangovy „větrné“ dovednosti, ukáže se, že mladý bojovník je víc než poslední vládce Větru. Je to vyvolený Avatar – jediný tvor, který ovládá všechny čtyři živly. Jedině on může zastavit celosvětový nepokoj a znovu nastolit tolik postrádaný mír. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (891)

Arachneuss odpad!

všechny recenze uživatele

Já to nedokážu ohodnotiti. Ať se snažím sebevíc, tak opravdu ne. V jednu chvíli by chtěl člověk Shyamalana zabít a v další mu napsat děkovný dopis. Pravda, že místo avatara Rokhu je zde pouze jeho drak, mnoho geniálních myšlenek z předlohy vyšumělo do prázdna, legendární „Yip, yip!" tvůrci naprosto vypustili, podstata Sozinovy komety je vysvětlena až v posledním záběru... Avatar State raději vůbec. Stopáž je také moc krátká na vysvětlení působivého vztahu mezi padlým princem a jeho strýcem či vládkyní vodního národa a „neumětelem" Sokou. Na druhou stranu mi akční sekvence berou dech, technicky na filmu nenalézám větší vady, casting je nečekaně vydařený (hlavně generál Iroh), lokace se snaží být co nejvěrnější předloze a hlavně to má onu působivou atmosféru, díky které se Avatar: The Last Airbender natrvalo usídlil v topce mých seriálů a... a asi bych už měl přestat s tímhle blogováním. Chce to zkrátka další projekci, po které se snad už nakonec rozhodnu, zda-li tomu mám suverénně napálit odpad! nebo pětihvězdu. Edit: Po třech dnech přemýšlení a přehodnocování volím první možnost. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl údajně ten největší odpad roku 2010? Tak to lidi nakoukávaj ročně asi málo filmů. Dyť jde o klasicky průměrný fantasy spektákl s přehrávajícím obsazením, solidním základním konceptem světa a několika pěknými obrázky. Jo, seriál je někde jinde a jo, mistra Shyamalana tady fakt nerozpoznáte... ale jsem opravdu zklamán. Po tom hejtu jsem čekal průser nevyčíslitelných rozměrů. A místo toho jsem dostal solidní výplach pro děcka. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem čekala nějaký příšerný propadák plný japonských klišé (tím myslím především ty jejich bojové techniky)a vyklubala se nám z toho americká (i když jako přes kopírák od Japonců)fantasy s velice nadějným příběhem. Ono to celé má docela potenciál, ale v závěru dost nevyužitý. Pěkné efekty a zajímavou zápletku se čtyřmi živly bohužel přebíjí neslanost nemastnost doprovázená nulovým charismatem postav a emocemi na bodu mrazu.Zkrátka pěkný obal,ale to co je uvnitř už za tolik nestojí:)Stručně a jasně, je to takovém nijaké. Dokonale vystihující dvě hvězdičky :) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Není to nejhorší. Je to trošku dětský a ostatní by od Shyamalana takový film nečekali ale prostě to zase tak špatný není. M. Night Shyamalan to prostě odsral s plnou polní. Tímhle filmem taky ale ukázal, že filmy netočí pro krásu, ale protože ho baví. Mrzí mě, že tu svojí trilogii nedotočí, zasloužila by si pokračování. Hudba je totiž perfektní a příběh taky není nejhorší. Lidi jsou občas hrozný svině a občas se jim srazit nějaký film prostě povede...Škoda. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tak hrozně rád bych tomuhle filmu chtěl dát víc hvězdiček, tak rád bych řekl, Shylamalane, ještěs mne nikdy nezklamal, ale tady... Chci ublížit producentovi, který rozhodl z filmu vystříhat půl hodiny materiálů, což je nechutně znát... Obzvlášť na zběsilém střihu typu _" jdeme! blik jsme tam! _". Taková škoda, taková promarněná šance! Film je totiž jinak pozoruhodně dobrý, skvělé scenérie, nádherné, plynulé (!) bojové scény, ale ten chybějící materiál... Ty producentská zrůdo ze studia, dej nám tu půlhodinu! Přesto pro mne lepší než předloha, ideální rodinná fantasy s pár bídnejma hereckejma výkonama ()

Galerie (101)

Zajímavosti (35)

  • Skladba, která zazněla v prvním traileru, se jmenuje "Original Trailer Music" a složil ji James Newton Howard. V druhém hrála "Lonely Dusk" od Methodic Doubt. (Kailo)
  • Nakrúcalo sa od marca 2009 a to prevažne v Amerike, v štáte Pennsylvánia. (Greenpeacak)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Willis a Shyamalan potřetí

Willis a Shyamalan potřetí

31.01.2014

Po zániku Země a Poslední vládce větru rozhodně nepatří mezi filmy, za které by M. Night Shyamalan sklidil příliš chvály. Pověst mistra napětí si vysloužil spíš Šestým smyslem a Vyvoleným, takže… (více)

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

06.04.2011

Manojovu kariéru může spasit jedině zázrak. Na jeho poslední filmy už se téměř nedá koukat, a když to náhodou někdo udělá, tak spíš pro tu srandu, jak moc špatné jsou. Poslední vládce větru na sebe… (více)

Reklama

Reklama