Reklama

Reklama

Námořní průzkumnický sniper Joe Linwood (Ted DiBias) na nějaký čas odešel z práce, a tak se může připojit ke své manželce Robin (Lara Cox) a vycestovat s ní na slavnostní otevření luxusního pětihvězdičkového resortu na ostrově v jižních mořích. Jejich pohádková dovolená však brzy skončí, skupina místních povstalců totiž převezme kontrolu nad resortem a několik hostů, včetně Robin a majitele hotelu, vezme jako rukojmí. Zatímco vyjednávají o výkupném, vůdce rebelů začne postupem času vraždit rukojmí. A hodiny tikají. Joe bude muset vzít věci do svých rukou a pokusit se sám zachránit svou manželku a ostatní přeživší od jisté smrti. Příběh byl natočen v Thajském Phuketu a byl inspirován skutečnou událostí. (HBO Europe)

(více)

Recenze (57)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Zatímco jednička si dělala srandu sama ze sebe, dvojka už jenom z diváka… aneb, WWE opět vzpomíná na zlaté osmdesátky. Křivdil bych filmu, kdybych tvrdil, že jsem se nebavil (u některých scén dokonce překvapeně oceňoval nápaditost), ale furt je to kapka v moři klišé, vykrádání a necharismatických hrdinů. Podobně jako Robert Patrick minule, to zde zachraňuje hláškující (byť pomálu) Michael Rooker. Hlavní problém je ale opět hlavní hrdina. John Cena byl tuhý tragéd, Ted DiBiase je ušatý klučina, který akorát strávil moc času v posilovně a na svoji muskulaturu sbalí spíše nadrženou sedmnáctku, než vybije dva tucty teroristů. Ale Lara Cox je hot, to zase jo. :) Lepší 2*. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

První díl Vojáka se mně líbil. Ale to bylo i tím, že John Cena byl bourák. Tady ten Ted už takovou ránu neměl, ale akce byla pořád hodně slušná. Konečně se mi po dlouhé době totiž stalo, že kamera během akce nehrála s mými zrakovými orgány kankán a docela se na ní i nechalo koukat. Dvě hvězdičky v tomhle případě vypadají míň, než skutečně jsou. Co se týče akčních filmů, dlouho jsem neviděl fajnovější. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Už první scéna má v sobě víc testosteronu, dynamitu a bayovských obletů než všechno, co jste loni ve videopůjčovně viděli. WWE sype skromný rozpočet do klína talentovaného režiséra (Roel Reine bude točit i prequel k Death Race, tak bacha na něj), který si na filmech sám dělá kameru. A evidentně mu to jde dobře od ruky. John Cena z jedničky šel o dům dál a ve dvojce potkáváme dalšího vojcla, který uprostřed navoněných tropických kulis zachraňuje vnadnou blondýnku (Adrianovi díky za identifikaci), s jemnou dopomocí zas jednou cool Michaela Rookera. Záporáci jsou sponzorování svazem thajských kaskadérů, takže je jich dost a jsou všehoschopní. Výsledkem je nejchutnější béčkové menu, které si můžete servírovat, abyste dobili 80s baterky. Ted DiBiase je možná ještě větší dřevo než Cena, ale jako nosič destruktivního arzenálu a lidská obdoba drtiče odpadu (rozuměj záporákových poskoků) funguje skvěle. Přičtěte povědomou hudbu, ohranou zápletku, prvoplánové kulisy a spooooustu přestřelek a "ohňostrojů". Tenhle vymazlený label má jedinou nevýhodu, jakmile si zvyknete na jeho trademarkovou chuť, budete seagalovky, vandammovky a lundgrenovky rovnou vyhazovat z okna. Navzdory podobnému rozpočtu prostě nejsou ve stejné lize. Pravděpodobně ani ve stejném vesmíru. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

WWE znova boduje. Zdaleka nie tak uvedomele ako jednotka (sebaparodovanie, atd.), ale tak ako je to blbunke, tak to rychle odsypa, pekne to vykrada Media Ventures rify, ma to spravne exponencialnu nepriamu umernost medzi charizmou hlavneho hrdinu a jeho muskulaturou, thajske osadenstvo nielen pred kamerou a celkovo na jedno pozretie rozhodnie neskodne. 5/10 . PS: Navyse to pre mna pridany bonus v podobe Lary Cox - predstavitelka Anity z "nesmrtnelneho" serialu Heartbreak High (Skola zlomenych srdc) - ktory som svojho casu ako nastrocny teen denne hltal a bavilo ma to viac ako cele BH90210 a ine odnoze dokopy. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

13 mrtvých a dalších 6 eliminovaných. To je prosím pěkně bilance tajfunu jménem Joe Linwood, který se přehnal skrze jeden malý exotický ostrov. A bylo to představení vcelku příjemné, slušně natočené, samozřejmě s buketem totálního béčka. Vše jede podle šablony, při střelbě se příliš často zásobníky nevyměňují, střelci snad do jednoho mají diagnostikováno dobrých 6 dioptrií na každém oku a kuší asi bez kontaktních čoček. Takové klasické direct-to-video kolapsy. Hlavní hrdina vcelku sympaťák, Lara Cox neuvěřitelně sexy, Michael Rooker to sem tam odlehčuje hláškou. Skoro všechno bylo k vidění už tisíckrát, na druhou stranu mě Roel Reiné nijak neurazil, úplně v pohodě jsem to dokoukal, proto je 50% zcela zasloužených. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Hvězdička za snaživou kameru, ale scénář, akční scény i záporák jsou o ničem a sebeironie jedničky je pryč. DiBiase je minimálně stejně tupý a nevýrazný jako Cena. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Má smysl se dívat na pokračování Vojáka? Nemá to Cenu.. Ani náznak nadhledu, ani T-1000 ve zpětném zrcátku, ani jeden akční moment, který by dublér Seagala, či případně sám tříbradý mistr neservíroval v poslední dekádě po tuctech. Navíc DiBiase jr. je tak prkenný, že kdyby byl ještě prkennější, šel by z něj postavit srub. Ať sebou fláká na podlahu ringu, předstírá údery, hází židlemi, ale nehraje si na vojáčky. Pardon, on byl vlastně Mariňák, co postříkán repelentem proti střepinám přežije i zával hromadou šutrů. Čínský havíř se diví, Kamenožrout žasne.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film. Má výborný príbeh o príslušníkovi námornej pechoty, ktorý sa spolu so ženou zúčastní na slávnosti na jednom menšom ostrove. Na slávnosť ale zaútočia povstalci a všetkých vezmú ako rukojemníkov, ale vojakovi sa podarí z toho dostať a samozrejme sa pokúsi oslobodiť rukojemníkov vrátane jeho ženy. Spracovanie príbehu tiež nie je najhoršie, síce po úvodnej akcii nastane asi tak 20 minút, ktoré nemajú čím zaujať, ale ked´ sa už akcia začne, tak sa už stále niečo deje. Akcie je tu dosť a páči sa mi, ale aj tak som nedostal to, na čo som sa tešil. Typ príbehu, hlavného hrdiny, prostredia a aj rozostavenia povstalcov je ako stvorené pre moje obľúbené tiché zneškodńovanie protivníkov, teda na diaľku pomocou odstreľovacej pušky alebo zblízka pomocou noža alebo lámaním väzov, ale týchto prvkov je tu len veľmi málo a akcia sa skôr zameriava na klasické prestrelky a nejaký ten súboj. Vizuálne akcia pôsobí dosť dobre, efekty, kamera a aj strih sú celkom kvalitné a nájdu sa tu aj v súčasnej dobe čoraz populárnejšie dlhšie akčné pasáže bez strihu. Nie som moc spokojný s hlavným hrdinom, jeho fyzické schopnosti sú slušné, ale absolútne mu chýba charizma a nanešťastie ani rozumu moc nemá, čo dokazuje hlavne situácia so zabitím povstalca pri bazéne. S povstalcami ako záporákmi som spokojný, ich veliteľovi už charizma nechýba a aj celkovo pôsobia dobre. Vo filme sa nájde aj viacero nelogičností, ale to už k takýmto filmom patrí. Nedostal som práve to, čo som očakával, potenciál bol väčší, ale stále som dosť spokojný. S jednotkou nemá spoločné takmer nič, ale ak by som mal tieto filmy porovnať, tak jednotka ma zaujala viac. Podobných filmov sa už v súčasnoti moc netočí a tak si treba vážiť každý lepší kúsok. Objektívna kvalita filmu- 65%. film sa páči mne na 72%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Akční žánr dostává jeden direkt za druhým. Ani jednička nebyla žádný hlubší žánrový prožitek. Hlavní hrdina je tuhý jak hodně starý kus skotu, tvůrci občas přichystají slušnou scénu plnou testosteronu, jindy naopak samoúčelně tajtrlíkují. Úplný průšvih to ale není. Nicméně zlatá osmdesátá léta. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Vojak 2 mi sedi o neco vice nez prvni dil hlavne diky sympatictejsimu hlavnimu hrdinovi a taky je tu ta klasicka zapletka s prepadenim prazdninoveho strediska teroristy protivniku na likvidaci je tu vice nez dost a celkove bych rekl ze je to akcnejsi nez jednicka akorat tu nejsou tak kvalitni hlasky presto na moji strane spokojenost oproti predchozimu filmu prihazuju hvezdu navrch ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Druhý díl nebo jakési nepřímé pokračování jedničky. A i bych řekl, že ani toto není správné označení. S jedničkou nemá téměř nic společného, ale to nevadí. Beru to prostě jako samostatný film. No a jak to mám zhodnotit. O něco slabší jak jednička, ale fakt jen o kousek. Jednička se mi líbila, tam byla sice dost přepápená akce, až moc fantastická, kdy hlavní hrdina skákal a okolo něj vše vybuchovalo, finále už bylo slabší, ale i tak jsem tomu da 4* (78%). Tohle má poněkud jiný příběh, jiným směrem se film ubírá. Úvod je celkem dobrý, hned diváka dokáže zaujmout, tak asi 6-7 minut to trvá, je zde akce, pár výbuchl a hned můžem chválit perfektně zvládnutou béčkovou akci. No a pak už začne klasické seznámení s postavami. Takže shrnu herecké obsazení. Hlavní hrdina Ted DiBiase Jr. mě zaujal. Žena hlavního hrdiny také. Zbytek herců celkem v pohodě až na hlavního záporáka, který hrál sice dobře, ale moc nevzbuzoval respekt. Úvod a dialogy - no trvá to přeci jen až do takové 25 minuty. Takže je to trochu natáhlé, ale dá se to přežít. Od 25 minty dojde k obsazení a zajmutí lidí v odlehlém sídle. No zápletka je teda už dosti ohraná, ale určitým způsobem to funguje. Už jen tím, že se furt něco děje. Takže zhruba k 40 minutě započne akce a hlavní hrdina veme spravedlnost do vlastních rukou a bude furt neustále po chvílích akce. Akce je perfektně natoečná, tu nemám žádný problém. Režisér Roel Reiné je opravdu přínosem pro béčkové akční filmy. Za vrcholem jeho kariéry považuji film Smrtící zbran se Stevenem Seagalem. Nebo se mu povedly i filmy, druhý a třetí díl Rallye smrti. No a dál pokračuji k tomuhle dílu. Hudba je slušná, na béčka vydařená. Celkově příběh mohl být teda lepší, únosci a nic bližšího nevíme. Ke konci velká nelogická chyba, kdy nechají únosci rukojmí ve vnitř, kdy můžou utéci, finále bylo akční a i seoubojově se to vyvedlo. Ale úplný konec mohl vystihnout záchranu rukojmích a vděk k hlavnímu hrdinovi. Takže takovéhle chyby se zde najdou. Ale zase má to rychlý spád, furt se tu něco dějě a hlavně je zde akce celkem dost a je výborně natočená. Větší problém s filmem nemám. Na hraně mezi 3 a 4 hvězdou. Já to lehce zaokrouhlím nahoru a dávám slušných 70% = **** ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Sice malinko lepší než jednička, pořád ale nemohu jít s hodnocením ještě výše. Ohraný příběh, nelogická akce a další stupidity jsou tu pořád vidět, ale na to že se jedná o video film to zase tak špatně natočené nebylo jako mnoho podobných video snímků. 35% ()

predators 

všechny recenze uživatele

No, prvním 5-ti minutám bych ještě věřil, ale jinak je to horší než Comando z Árným :-) To, že hlavní hrdina proklouzne kolem 120-ti strážných teroristů a že přežije pád jedné tuny šutrů, to bych ještě pochopil, ale že vytáhne "číslo" s pouty od Davida Coperfielda, to jsem fakt nečekal :-) U něčeho jsem se i zasmál, ale na druhou stranu, nuda to nebyla. A jak napsal Isherwood, Lara Cox byla opravdu hot! :-) 40% ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

O něco horší než jednička a víc béčkovější. Nakonec všichni dostanou to co si zaslouží ale všechno už je to klišé...unesou mu přítelkyni on jí pak jde zachránit...ale dobrý to je ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Ano jiný herec nemění nic na radosti tohohle filmu i když nedosáhne maximálních kvalit, určitě dosáhl mého uspokojení. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Este horsie ako dost nudna jednotka. Vykradacka Die Hard. Len namiesto mrakodrapu tu mame nadherny ostrov. Je to sice celkom dost akcne, ale akcne sceny su dost stereotypne a nudne natocene, hlavny hrdina je totalne nezaujimavy, zaporaci nudny a dost casto sa to zbytocne berie strasne vazne. Najviac mi liezla na nervy totalne nevhodne zvolena hudba. Jedine plus pre mna predstavuje Lara Cox, ktoru bolo velmi prijemne vidiet po rokoch odkedy hrala v Skole zlomenych srdc. Je stale sexy. Je to sice lepsie ako nove Seagalovky, ale len o trochu. PS to Adrian: Skola zlomenych srdc je super, ale BH 90210 bolo lepsie ;-) ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že mi tu chybí John Cena. Strašně jsem si na něj zvykl, ale DiBiase je taky frajer. Stejný jako první díl, krásná příroda, celkem dost akce. Jediný co mně štvalo byla kamera. Byl tu jeden ultimátní fight, kde Tedde předvádí svoje chmaty, z WWE (moje oblíbená scéna) - a právě tam se třásla kamera. Vadila mi ta akce v noci, skoro jsem nic neviděl, napětí je tu po celý film, rozjezd kratší, než v prvním díle, opět mnoho explozí, efektů, slizký záporáci a celkem jsem se bavil. Všechno se skládá prý, podle skutečné události, takže koukáte na to, co se fakt stalo a podle mně je to slušně natočené. Až na tu kameru nemám, co bych namítal. Hudba je fájn, jak říkám krásné prostředí, mnoho skvělých chmatů a tajfun, jménem: Ted DiBiase! No jinak za rok, u dalšího mariňáka! Už se nemůžu dočkat! 90% )) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Očividne tato blbovinka technicky za svojim kinopredchodcom zjavne zaostáva ( vidno to hlavne v explozívnych scénach, pri ktorých sa viditeľne šetrilo ), a ani ústredný mariňák nieje taká výrazná postava ako John Cena. Ale je to akčňák do nepohody, svižne ubiehajúci a milo béčkový. ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

Akce která se odehraje v 60 minutách, byla v jedničce do 30 min. Obrovské zklamání. Jednička měla šarm, nadhled, vtip, prostě zábavnost zkloubenom ze zajímavou akcí. Tohle je jen obyčejný průměrný akční film, který kdyby se jmenoval jinak, možná bych k němu taky i jinak přistupoval. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Voják 2" je obyčejným akčním filmem s jednoduchým příběhem, kde jde jen o to zachránit svoji lásku a přitom i spousta dalších lidí, nemluvě o tom, že zlí umírají, ale náš hrdina má jen pár škrábnutí. Smutné na tom je, že v dnešní době jsou zde hodně špatné kaskadérské kousky a všechno vypadá tak nějak jednoduše a spíše odbytě. je to škoda, film sice nemá příliš velký potenciál, ale dalo by se z toho vytěžit trochu víc. Takhle se ale lidem aspoň představí svalnatí chlapi, kteří umí hrát alespoň v ringu. A tam patří. Do filmu by se moc montovat neměli. ()

Související novinky

Z Vatikánu se šíří hrůza

Z Vatikánu se šíří hrůza

13.02.2013

Člověk musí obdivovat Hollywood, jak dokáže reagovat na aktuální dění. Produkční společnost Lakeshore, stojící třeba za sérií Underworld, si do momentálního mediálního rozruchu pospíšila se zprávou o… (více)

Reklama

Reklama