Reklama

Reklama

Po absolvování několika koncertů po Evropě se Alvin, Theo a Simon musí do USA vrátit sami, protože Dave je zraněný. Jejich poručníkem se stává Tobby a má Davem nařízeno, že kluci musí začít chodit do školy. Potkávají tu nové spolužáky a také tři nové kamarádky, ze kterých se možná stane i něco víc – můžete se těšit na dívčí trio Chipettky. Ředitelka školy zatím přemlouvá Chipmunky, aby se zúčastnili pěvecké soutěže a vyhráli pro školu pětadvacet tisíc dolarů. Ti souhlasí, jenže záhy se na škole objevuje Ian a tvrdí, že holky jsou lepší než kluci. Donutí ředitelku, aby uspořádala hlasování mezi žáky, které by rozhodlo, kdo bude školu reprezentovat. Ian mezi tím holkám zakáže školní vystoupení a nutí je, aby se rozdělily a zpívala jen Britney. Protože to odmítají, tak jsou zavřeny do klece. V soutěži škol se už blíží jejich vystoupení, ale místo nich je tady jen Theo a Simon. Musí soutěž zachránit, na pomoc jim přichází Tobby… (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (173)

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Typické pokračování které se snaží být akčnější, zábavnější a celkově lepší. Ale jak už bývá zvykem je to spíše na škodu. Lepším pokračováním se může pyšnit opravdu jen pár titulů, ale tento určitě ne. Když nemáš nápad na pokračování je tu jednoduchá rada, přidej tam ženský a je to. Nejvíc mě ale dostává označení Chipmunků televizí Nova jako "Megafilm" , to bych vraždil. Buď na Nově nikdy neviděli pořádný film, nebo je nálepka "Megafilm" jen reklama jak přilákat lidi. Jiné vysvětlení nevidim. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Jestli Vás opravdu zajímá, co si myslím o druhém filmovém dobrodružství veverkám příbuzných zpívajících hlodavců, tak si stačí otevřít stránku s jeho o dva roky mladším předchůdcem a přečíst si můj tehdejší komentář. Je slušností vůči divákům, nekopírovat předešlí příběh, ale ten kdo chipmunky number two dorazí až k závěrečným titulkům, stejnak nakonec přijde nato, že svým způsobem stejný je. Je to tak, dvojka je stejná jako jedničko a proto……………………………. ()

Reklama

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Proč vznikla dvojka? Protože jednička o předloňských Vánocích utržila ohromný balík peněz. Že by něco z toho producenti strčili na výrobu triků nebo scénáře? Kdeže! Zvláště vedle podobných škůdců, jakými bylo G-Force, vynikne slabá animační stránka. Scénář je úděsný,a co hůř, i ten zpěv je děsivý. Na konci dochází k hudebnímu meziškolnímu klání. Výkon Chipmunků mi ze všech zhlédnutých přišel nejslabší! (i když je pravda, že jedna holčina zpívala z playbacku původní náhravku Alicy Keys. To se to pak zpívá.) A dodal bych, že spoustou prvků je film docela perverzní (třeba Chiperky, které vrtí zadečky, a neustále opakování písně "..round round..") a nevím, jestli bylo moudré vytvořit česko-slovenský dabing. České děti se budou jen těžko chytat. ()

Najlvin 

všechny recenze uživatele

A je to tady! Chipmunkové jsou zase zpět a v plné parádě to roztáčejí, možná ještě víc než minule. Ovšem tentokrát na to nejsou sami, protože se na scénu dostávají i populární Chipettky, které jsou už neodmyslitelnou součástí tohohle celosvětově uznávaného fenoménu. Bylo tedy jen otázkou času, kdy se po celkem zdařilém restartu přidají k původnímu triu i ony. A že to řádně oživily! Nové vtípky, komické situace a především plno chipmunkovské muziky – tak to je další díl novodobé série těchto zpívajících chlupáčů. V jádru jde sice zase o prostý a předvídatelný děj, který nijak nepřekvapí, ovšem to filmu na zábavnosti rozhodně neubírá. Vlastě naopak – s ohledem na cílovou skupinu, pro kterou jsou tyto filmy určeny, jde o další poctivou porci zábavy, kterou vám jen tak žádný film nenabídne. A to i navzdory četné negativní kritice mnoha zdejších dospěláků, jež se opět poněkud neprávem dostavila stejně jako u prvního dílu. Vždyť už samotné jádro příběhu – poslat tři nezbedné Chipmunky do školy – je naprosto šílené a samo o sobě zaručuje pořádně ztřeštěnou podívanou. A to by jste nevěřili, co všechno lze ve škole zažít, obzvláště jste-li malý chipmunk… Stejně jako minule musím ocenit i český dabing, který je opět velmi povedený. Tentokrát ale pro změnu zpestřený rovněž roztomilou slovenštinou v podání okouzlujících Chipettek, kterým takové výrazné odlišení od zbytku postav neskutečně sedne! Cením si o toho, že herecké obsazení zůstalo stejné jako minule, neboť postavy se skvěle doplňují a popravdě si neumím moc představit, kdyby je měl hrát někdo jiný… Pokračování Chipmunků je zkrátka další příjemný film plný dobrých nápadů a svěžího humoru. Pokud nepatříte mezi příliš náročné diváky a hledáte něco nezávazného k pobavení, pak je pro vás tento snímek jasná volba. Na neobjektivní kritiku vůbec neberte ohled a s chutí si tento film vychutnejte. Nejlépe pak i rovnou se svými dětmi, které budou z filmu dozajista nadšené ;-) ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie Chipmunkov v duchu jednotky, pričom jednotka sa mi pozdávala o niečo viac, aj keď tu už pribudli nové postavičky, no tie ma až tak nebrali. U mňa je to ale stále len šedý priemer v rámci žánru, nakoľko dej je moc klišé, je to zamerané naozaj primárne na deti a v prvom rade je to až príliš upišťané a bolia ma z toho uši. Takže slabé tri hviezdy. 50 % ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Film obsahuje medzititulkovú a potitulkovú scénu. (EvilMatus)
  • Premiéra byla původně naplánovaná na 19. března 2010, nakonec však světlo světa spatřil již o Vánocích roku 2009. (KucC)
  • Film vyhrál v roce 2010 Kid's Choice Awards a BAFTA Children's Awards: Kid´s Vote. (J*A*M*A*L)

Reklama

Reklama