Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Berlínsky producent elektronickej hudby Martin, známy ako DJ Ickarus cestuje po kluboch po celom svete so svojou manažérkou a priateľkou Mathilde a chystá sa vydať svoj najväčší album. Všetky jeho plány však stroskotajú po tom, čo ho hospitalizujú na psychiatrickej liečebni kvôli nadmernému požitiu drog po jeho vystúpení. Berlin Calling je tragikomédia, poukazujúca na problémy a život v dnešnom Berlíne. (sonickaaaa)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

casioa.... 

všechny recenze uživatele

"V mene Londýna volali The Clash, v mene Berlína volá Paul Kalkbrenner" :) Výborný soundtrack som mal v malíčku skôr, ako som videl film, a tak to bolo u mňa všetko naopak....počas filmu som spoznával hudbu, a dával jej tie správne miesta. Scéna, keď náš mister DJ na otcove narodeniny vkráča do kostola (jeho otec, je pastor, podotýkam :) s tmavými okuliarmi a pohárom piva v ruke, idúc z párty....tak to mi vzalo vietor z plachiet-AWESOME! "Študuješ do 30, potom si robíš prax do 40, nakoniec skončíš na pracáku" nakladá náš hrdina systému (a bratovi, ktorý sa v ňom "vezie") doma u otca. Hmm, inak...to zloženie oslavujúcich je...ako to povedať...zaujímavé-skoro sa v ňom vidím (((((aj môj brat bude o chvíľu vyštudovaný právnik, a ja....ja len tak zevlím, trošku pracujem ale hlavne pozerám filmy a počúvam hudbu, sem tam niečo prečítam, idem do divadla, občas si zájdem na letisko prevetrať draka...potom festivaly a koncerty a párty, potom afterpárty---zatiaľ celý život párty...wtf, veď ja som ako náš DJ :)))) okrem tých drog, samozrejme//////////////////////////////Venované všetkým smažkám, ktoré sú s nami :) ľudia, seriózne-neberte drogy!!!! ////////////////////////////////////Ďalší skvelý podobný ale zároveň iný film o DJ-It's All Gone Pete Tong (2004). ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Hannes Stöhr .. Tento snímek zaujme především zainteresovaného příznivce elektronické hudby, protože hudebního směru neznalé nebude po filmařské stránce zrovna uvádět do extatických výšin. Ovšem i tak se zde jisté zdařilé segmenty najdou a taktéž hlavní postava, kterou ztvárnil neherec - DJ Paul Kalkbrenner, předvádí výborné herecké výstupy, patrně také proto, že ze zkušeností ví přesně jak všechny stavy "pod vlivem hudby - drog" zahrát. Osobně mi navíc dosti sedí interpretovaná hudba a byť ta "biografická" příběhová kostra není nejobjevnější, patří do kategorií, kde opakování je matkou moudrosti, protože některé věci/stavy nebude chtít každý poznat resp. je důležité před nimi stále varovat. Pro další postřehy vás odkážu na komentář uživatele Traffic. ()

Reklama

Soweek 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem slýchal chválu ne z jednoho zdroje a soundtrack mi už v ipodu nějaký ten měsíc hraje. Dostalo se mi nadprůměrného, skvěle natočeného filmu se skvělým soundtrackem přímo od Kalkbrennera, který se ovšem nedokázal ubránit některým typickým klišé, které naleznete doslova v každém filmu s hlavním tématem - drogy. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Asi tomu nerozumiem, ale načo sú komu drogy k takejto muzike. Však sama o sebe je halucinogénna. Film je nonstop v tempe, Paul hrá nesmierne prirodzene a pod tým všetkým počuť fantastický sound .. Berlin Calling musel ísť na dračku. A tie drogy za osemsto euro v tom pohári mi dávajú akú - takú nádej ... ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Přestože nejsem fanouček elektronické hudby, v tomhle filmu mi vůbec nevadila. Nešlo totiž tolik o ni, jako o to mít sen, věřit v něj a díky němu překonat i těžké osobní problémy. Film navíc obsahuje kouzlo velmi přesného a jemného vykreslení charakterů v syrových ale atraktivních podmínkách dnešního Berlína, kouzlo, které poslední dobou objevuju v mnohých německých filmech a díky němuž dávám 4 hvězdičky:) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • O soundtrack se postaral známý hudebník Paul Kalkbrenner, který se mimo jiné ujal ztvárnění hlavní role a dotváření scénáře. (Peat)

Reklama

Reklama