Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Berlínsky producent elektronickej hudby Martin, známy ako DJ Ickarus cestuje po kluboch po celom svete so svojou manažérkou a priateľkou Mathilde a chystá sa vydať svoj najväčší album. Všetky jeho plány však stroskotajú po tom, čo ho hospitalizujú na psychiatrickej liečebni kvôli nadmernému požitiu drog po jeho vystúpení. Berlin Calling je tragikomédia, poukazujúca na problémy a život v dnešnom Berlíne. (sonickaaaa)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

eR99 

všechny recenze uživatele

Jakožto posluchač elektronické hudby byl tento film pro mě téměř povinností. Vynikající hudbu od Paula Kalkbrennera znám již delší dobu a přiznám se, že soundtrack k tomuto snímku se ke mě dostal dříve, nežli snímek samotný. Dějem mě toto drama nikterak nepřekvapilo. Oceňuji však realistické ztvárnění berlínského undergroundu. Herecké výkony hlavních představitelů a v neposlední řadě pohlcující, deepově laděnou hudební kulisu, díky které si při konečném hodnocení tento snímek zasloužil i tu pátou hvězdičku. Podobné snímky: It's All Gone Pete Tong , Groove . ()

Peat 

všechny recenze uživatele

Hlavní sílou Berlin Calling je nesmírně kvalitní a hutný soundtrack, který prostupuje obrazem po celou délku sta minut. Není jen v pozadí, ale díky obsahu filmu vystupuje mnohdy do popředí a dostává se do hlavní role. Tím se už mnoha filmy propírané téma drog dostává do opět trochu jiného prostředí a roviny a dokazuje, že stále ještě není vyprahlé. Skvělou volbou bylo obsazení opravdového umělce DJ Paula Kalkbrennera, který dal své roly maximální míru autentičnosti, alespoň co se hudební části týče. ()

Reklama

biskin 

všechny recenze uživatele

Sledování jsem dlouho odkládal, protože ve filmech nějak nevyznávám jiný jazyky než angličtinu. Je to sice omezeneckej pohled, ale v případě Berlin Calling bych toho asi litoval. Pro vyznavače elektronický hudby je to povinnost, stejně jako It's all gone Pete Tong. Filmový zpracování a spojení s geniální minimalovou hudbou je podle mě výborný. Samotnýmu filmu bych dal ****, ovšem za hudbu se to prostě musí dorovnat na pět. Soundtrack jsem poslouchal už mnohokrát ještě před zkouknutím filmu a asi hlavně kvůli hudbě jsem se k tomu dokopal a donutil přehlížet tu němčinu. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Rozmýšľal som, či nedať o jednu hviezdnu vyššie hodnotenie, no nakoniec som sa priklonil radšej k takémuto. Tematika, prostredie a zasadenie tohto filmu mi nesadlo a elektronická hudba mi liezla neskutočne na nervy. Ináč to ale nebol zlý film, bol svojim spôsobom zaujímavý, dalo sa naň pozerať, zápletka bola celkom rozvinutá a keby sa viac zaujímam o henten typ hudby, tak by som bol určite v extáze. Žiaľ (našťastie?), nezaujímam. Viem, že to so samotným filmom nesúvisí, ale titulky, s akými som snímok pozeral (anglické), tak to by dialógy lepšie preložil Google Translate. Gramatika, časy, slovné druhy, vetná skladba autorovi titulkov asi veľmi nehovorí, sem tam bola nejaká veta otitulkovaná po holandsky, aby sa nepovedalo. Každopádne film nie je vystavaný na zložitých dialógoch, takže sa to dalo pozrieť aj tak. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po dlouhém odkládání sem se nakonec odhodlal a na Berlin Calling se podíval a moje konečné dojmy jsou trošku rozporuplné.Začátek vynikající,Kalkbrenner ač neherec přesný,soundtrack naprosto famózní,ovšem přesto všechno je Berlin Calling od půlky poměrně průhledným a již několikrát viděným příběhem o zlých drogách a následném vystřízlivění,kterému jako by něco chybělo.Budˇ jak budˇ podobných filmů z prostředí EDM moc není a pro její fanoušky zůstane shlédnutí BC povinností...80% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • O soundtrack se postaral známý hudebník Paul Kalkbrenner, který se mimo jiné ujal ztvárnění hlavní role a dotváření scénáře. (Peat)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno