Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(21)

Svérázná komedie sleduje dovádění jednoho typického neurotika, který má příliš bujnou fantazii. Mladý muž se snaží zvládnout svůj život, ale nějak se mu to nedaří.  Přáli jste si někdy mít v životě tlačítko, které by vždy poradilo, co následně udělat nebo říct? Přesně tohle se stává Donovi, když stojí před velkým rozhodnutím. Don je mladý muž, který má velké ambice, muž v nejlepších letech a také muž, který dokáže zkazit i ty největší prkotiny.
V každé epizodě s ním prožijete několik dní jeho života – uvidíte jak se potácí vstříc dalším výzvám nebo jen prožívá každodenní události. Když se Don ocitne v nepříjemné situaci, jeho bohatá představivost aktivuje zařízení, které mu sdělí vše, co by v dané situaci neměl říct nebo udělat. Tento seznam jako diváci uvidíte též a možná nebudete věřit, co všechno může existovat.
Když se s ním setkáte poprvé, Don se bude muset poprat s rozpaky - jak nejlépe zmizet z bytu dívky, se kterou strávil noc a nepamatuje si její jméno. Don také zjistí, jak se rozhodně nezachovat, když ho vyhodí z práce nebo jak se poprat se svým žalem, poté co mu zemřela babička. A jak se vypořádá Don s radostí nad tím, že mu odkázala svůj dům? Nijak, radost se totiž brzy změní v šokující zjištění. Babiččin dům byl plný haraburdí a nesplacených dluhů. Zkrátka Donův život je jeden velký chaos. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (211)

Mira90 

všechny recenze uživatele

Don je dickhead, o tom žádná. Ale takovým ,,rozumným" způsobem. Britský seriál, to povětšinou znamená - nejde o konformní záležitost a nemusí sednout každému, o to více si jej užijí ti, kdož nesledují jen Ulici a VKV ;-) I když tohle je fakt docela šílenost, ale to hoďte za hlavu - už jen kvůli Sinead Moynihan. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Taškařice je to velice zábavná a směju se až se za koule popadám, ale občas mi vadí ty přerušení děje ve formě 4 věci, které by Don neměl udělat někdy je to zábavné, ale většinou mi to přijde otravné. Dávám i přes to pět, protože je to dost směšné a já dost často fandím takovým zhůvěřilým postavám, k tomu obě slečny přepychově krásné. Někdo říká, že je druhá série lepší než ta první, ale u mě je to na stejné úrovni v každé se najde řada výborných dílů a nějaké ty slabší, takže se těším na třetí. ()

Reklama

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řeknu to asi takhle, kulervoucí. Každý díl je napěchovaný takovou hromadou naprosto nekorektního humoru, že se řežete smíchy téměř celou epizodu. Všechny postavy jsou neuvěřittelně bizardní. Don je od pohledu totální hovado, přesto má svoje morální hranice. Eddie je prosťáček který nemůže žít bez toho aby se o někoho staral. Potom tu máme paní Treacherovou aka Gluma od které se nedozvíte vůbec nic jenom to, že ji umřel manžel a nakonec tu máme nějakou kočku co oživí každou sérii. První série poměrně zajímavým způsobem navazuje do děje a je hodně zábavná, nicméně zatím se mi nejvíce zalíbila druhá série, která je neuvěřitelně bizardní a ujetá. Treti trochu ubírá na tempu přesto si svou kvalitu drží. Rozhodně budu koukat dál a doufám, že si tento seriál udrží svou kvalitu ještě dlouho. Jsem rád, že britské seriály povětšinou sází na kvalitu a né kvantitu. Tak právě jsem dokoukal i Christmas special, který by měl být jakýmsi závěrečným filmem série. Nejsem sice rád, že tuto sérii už ukončili, na druhou stranu jsem rád, že příběh Dona dostal pořádný konec, nehledě na to že tahle hodinová epizoda je naprosto úžasná. Své hodnocení nebudu měnit ani po posledním dílu pořád si myslím, že jde o výbornou zábavu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nie je to dokonalosť sama a vydarený gag za ešte vydarenejším gagom ako v Dva a pol chlapa, ale väčšina absurdných až silne nekorektných vtipov je výborná a Dan Clark má na postavu maximálneho idiota priam dokonalú vizáž. Podobne ladených anglánskych ksichtov sa tu však objaví za celý kýbel, tam na ostrovoch je fakt z čoho vyberať. ()

Helixus 

všechny recenze uživatele

Dobrá zábava tak trochu ve stylu Black books...Don je nesympatický kokot, dokonalá postava do odvážnějšího komediálního seriálu...hned od prvního dílu se mi zamlouval :) dost mě tu ale otravují stále se opakující hypotetické obrazy, jako: 5 věcí, co by Don neměl, 4 věci, co by Don chtěl atd., což jsem nejdřív ocenil jako dobrý nápad, ale co je moc, to je moc....zatím 80% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Tretia séria zaznamenala za týždeň sledovanosť 1,5 milióna a bola druhou najsledovanejšou reláciou na BBC iPlayer. Napriek úspechu však došlo na BBC 3 k zmene vedenia a to nové sa rozhodlo niekoľko komédií v roku 2011 zrušiť (Coming of Age, Lunch Monkeys), k čomu patril aj tento seriál s odôvodnením: "Pre kanál to bol dobrý seriál, ale jeho čas sa naplnil." (Arsenal83)
  • Prvá séria priniesla zmiešané recenzie, pričom na britskej webovej stránke zaoberajúcej sa komédiami, The British Comedy Guide, napísali: "Pilot seriálu bol prinajlepšom priemerný, chýbalo mu zameranie aj súdnosť. Celá sériu sme si ale nakoniec užili, pretože silnejšia premisa Dona žijúceho v dome svojej zosnulej starej mamy a jeho plány získať si Abby a odohnať Karla, ako aj nová postava Eddieho (David Armand vo svojej zatiaľ najlepšej úlohe) priniesli ten rozdiel." (Arsenal83)
  • V britskom týždenníku pre filmy a divadlo o seriáli The Stage napísali: "Škoda úbohej Sinéad Moynihan. Dobre, netreba ju ľutovať až príliš, pretože je nádherná a jednoznačne žiadaná herečka. Ale dostať druhú hlavnú úlohu v sitcome Ako nežiť svoj život, len aby ste zistili, že celý rozsah vášho príspevku spočíva v tom, aby ste vyzerali pekne a poskytli rozumnú fóliu scenáristovi/hviezde šou Danovi Clarkovi, to môže trochu dvihnúť žlč." (Arsenal83)

Reklama

Reklama