Reklama

Reklama

Osamělý jezdec

  • USA The Lone Ranger (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Starý indiánský válečník Tonto vypravuje malému Willovi příběh o tom, jak se z muže zákona Johna Reida stala legenda spravedlnosti. John se vrací po letech na právnické škole vlakem do svého rodného města Colby v Texasu. Netuší, že ve vlaku jsou převáženi dva vězni - indián Tonto a násilný vrah a lupič Butch Cavendish, kterého chytil Reidův bratr Dan, místní šerif. Jenže vlak je napaden desperáty, ti Butche vysvobodí a vlak pak vykolejí. Tonto i John se z trosek zachrání a John trvá na tom, že indián musí být postaven před řádný soud. John se proto rozhodne pomoci svému bratrovi. Se šesti pomocníky šerifa vyrážejí po Butchově stopě. Parta pronásledovatelů je vlákána v průsmyku do pasti a všichni až na Johna jsou zabiti. Zachrání ho indián Tonto, který za pomoci magie muže na pokraji smrti promění v Osamělého jezdce. (TV Nova)

(více)

Videa (60)

Trailer 4

Recenze (1 246)

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Verbinskimu se povedlo natočit kočkopsa .. film, který není chlapáckým westernem ani pořádnou buddy komedií, není přímo cílen dětem kvůli scénám, které se berou až příliš vážně, ale stejně tak může nudit i dospělého diváka, protože Deppova postava tady recykluje jen jiného piráta (indiána), ovšem bez Karibiku. Tahle čtvrt miliarda dolarů (což je avizovaný rozpočet) se Disneyům vůbec nemusí do pokladničky vrátit. Nevím proč, ale spoustu věcí jsem si v hlavě srovnával s Jarmuschovým Mrtvým mužem .. Depp jako by měl choutky stát se Nobodym, jeho part nešiky na nesprávném místě převzal pro mě neznámý (a herecky vesměs neviditelný) Armie Hammer a Zimmerova muzika občas zahřímala jako ta Youngova. Přepálená stopáž, příliš okatý děj a spousta nudných pasáží mne poznamenala tak, že jsem se celou dobu v sedačce ošíval a ani si pořádně nezarelaxoval, což jsem nezažil hodně dlouho. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"ČÍM SES PROVINIL?" - "JSEM INDIÁN." Očekával jsem klasickou blockbusterovou nudu a nakonec jsem byl příjemně překvapen. Místo disneyovské rodinné řachandy poměrně vážný a temný příběh (vyřezávání srdce, masakrování indiánů) s poněkud děravým scénářem (záporáci vyvraždí celou vesnici, aby se od ní nikdo nedozvěděl o stříbrné žíle, ale chlapce, který je k žíle dovedl, nechají klidně běžet), stopáž sice přehrocená, ale nebyl jsem jí umořen jako třeba u třetích PIRÁTů, dvojka Hammer-Depp docela v pohodě, záporáci taky, ale vláčkové finále EPICKÉ, nabité úžasnou energií a nápady. Dvojce bych se nebránil, dokonce po tomhle možná dám šanci i JOHNU CARTEROVI. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Po té vlně nenávisti, která se proti tomuto filmu strhla prakticky ihned po premiéře, jsem se dlouho zdráhal na tento film podívat, až jednou jsem samou zvědavostí nevydržel a film si pustil. Takhle, je to něco, co si pustím podruhé? Ne. Předvádí zde Johnny Depp něco jiného, než v posledních cca 10 letech? Ne. Měl mít tenhle film tak monstrózní rozpočet, jaký ve finále měl (není známé přesně číslo, ale odhaduje se, že i s reklamami a různými promo akcemi se rozpočet vyšplhal až k 300 miliónům dolarů!!!)? Rozhodně ne. Ale na nejdůležitější otázku je naštěstí odpověď taky ne a to "Je ten film opravdu tak špatný?" The Lone Ranger není vyloženě špatný film, troufám si dokonce říct, že je to ideální jednohubka na sobotní večer. Není to nic, co byste museli vidět, nicméně pokud se na něj podíváte, dostane se vám filmu, který i když má přes 2 hodiny a 20 minut, tak uplyne poměrně rychle a na ten čas vás zabaví. Je jen škoda, že stejně rychle na něj taky zapomenete… 55 %. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Verbinski stratil súdnosť. Neviem prečo by mal mať každý drahý blockbuster automaticky viac ako dva a polhodiny. Stráca tak na atraktivite, otáčkomer klesá, nemá to spád a má tendenciu začať nudiť. Potom sa ku koncu rozbehne, pretože si myslí, že diváka zaujíma len finále, ale to je omyl. Nejeden divák sa počas tých dlhých nudných minút zdvihol zo sedačky. Garantujem však, že pokiaľ máte trošku viac trpezlivosť ako priemerný konzumný divák a prečkáte ten útlm v strede filmu, tak vás záver patrične odmení. Akčné sekvencie teda splnili účel a ja som sa popcorňácky bavil. Depp si pomaly zvyká na filmy bez Jacka Sparrowa, ale prečo by si mal lámať hlavu a vymýšľať nový charakter, keď môže svojmu indiánovi prepožičať overený pirátsky. V inom prípade by som to netoleroval takto si uľahčovať zarobenie si miliónov dolárov, ale Tontova maska a tupý výraz všetko zahladili. Viac ako Deppov výkon by som však chcel vyzdvihnúť ikonický záporácky výkon Williama Fichtnera. Jeho zločinecký šéf bandy sa približoval k fenoménom westernového žánru. Bez neho by som šiel možno ešte nižšie, čo je škoda, lebo potenciál mal film veľký. Takto je to len originálno-tuctová vychytávka. 70%. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Kovbojové a vetřelci 2. Předlouhá nuda, kterou čeří akorát Depp (vykrádajícího vlastního Sparrowa) a Verbinski ve výborných akčních scénách (které jsou bohužel vesměs jen dvě). Problémem není ani tak podivná pachuť z "přístupného westernu, kde se jí protivníkům srdce a ve velkém se masakrují indiáni" nebo dětinský humor (ten je naopak často až roztomilý), ale skutečnost, že to má neuvěřitelných 151 minut a většinu času se tam moc neděje. A aby tomu tvůrci nasadili korunu, i při téhle extrémí stopáži některé situace prostě drze nevysvětlí (proč byl Tonto na začátku spoutaný ve vlaku, jak se dostal z vězení?). Šavlozubé krvelačné králíky pak považuji za největší zlo v rámci rodinné zábavy (nemá v tom prsty Lucas?). Není to špatný film. Jen je 2x delší, než by bylo třeba. Půlka je zábavná. Druhá nikoli. 50%. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (48)

  • Scéna, kdy se John Reid (Armie Hammer) probudí na vrcholu dřevěné konstrukce, byla natočena na špici skály v parku Dead Horse Point bez použití CGI. Herec tam údajně musel být sám, jelikož by stavba dva lidi neudržela. (Brousitch)
  • Johnny Depp (Tonto) a Armie Hammer (Osamelý jazdec) navštívili počas nakrúcania kmeň Navahov v Arizone. Miestny náčelník bol tak nadšený, že im dal tradičné indiánske dary - strieborný revolver, kožený lovecký batoh a deky. (HelenOfTroy)
  • Není příliš pravděpodobné, že by jezdci na koních dohonili vlak. Ten sice v době výstavby železnice nejezdil příliš rychle, ale rychlostí 50 km v hodině už jel. Naproti tomu maximální krátkodobá rychlost koně v krajině se uvádí kolem 30 km za hodinu. (sator)

Související novinky

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

03.03.2021

Gore Verbinski (Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly) natočil svůj poslední film v roce 2016, Lék na život stál nějakých 40 milionů dolarů a v kinech vydělal 26. Ještě předtím stál režisér za… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

V pravé poledne čeká remake

V pravé poledne čeká remake

17.09.2016

Westerny v posledních letech slaví opatrný comeback. Opravdová kuráž vydělala 252 milionů dolarů, Nespoutaný Django si došel pro 424 milionů a za úspěch se dá považovat i 155 mega, jež nastřádala… (více)

Reklama

Reklama