Reklama

Reklama

Osamělý jezdec

  • USA The Lone Ranger (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Starý indiánský válečník Tonto vypravuje malému Willovi příběh o tom, jak se z muže zákona Johna Reida stala legenda spravedlnosti. John se vrací po letech na právnické škole vlakem do svého rodného města Colby v Texasu. Netuší, že ve vlaku jsou převáženi dva vězni - indián Tonto a násilný vrah a lupič Butch Cavendish, kterého chytil Reidův bratr Dan, místní šerif. Jenže vlak je napaden desperáty, ti Butche vysvobodí a vlak pak vykolejí. Tonto i John se z trosek zachrání a John trvá na tom, že indián musí být postaven před řádný soud. John se proto rozhodne pomoci svému bratrovi. Se šesti pomocníky šerifa vyrážejí po Butchově stopě. Parta pronásledovatelů je vlákána v průsmyku do pasti a všichni až na Johna jsou zabiti. Zachrání ho indián Tonto, který za pomoci magie muže na pokraji smrti promění v Osamělého jezdce. (TV Nova)

(více)

Videa (60)

Trailer 2

Recenze (1 246)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Hra na western. Blockbusterově ničivá. Takhle by resuscitace mého oblíbeného žánru opravdu neměla vypadat..a je dobře, že film byl tak výrazný kasovní propadák, neboť v opačném případě by se téhle podivné postmoderní mutaci westernového žánru otevřely v hollywoodských studiích dveře dokořán... Gore Verbinski patrně zapomněl na to, že ve westernu nikdy nešlo v první řadě o efekty a trikové scény, ale jeho podstata byla v příběhu. A i když tady jde spíš o spaghetti western a dysneovský rodokaps, jen naivní tvůrce může po divákovi chtít brát vážně vážné scény prokládané komickými výstupy indiána Tonta. Hra na western, kterou vážně s tvůrci nemám zájem hrát... ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Verbinskimu se povedlo natočit kočkopsa .. film, který není chlapáckým westernem ani pořádnou buddy komedií, není přímo cílen dětem kvůli scénám, které se berou až příliš vážně, ale stejně tak může nudit i dospělého diváka, protože Deppova postava tady recykluje jen jiného piráta (indiána), ovšem bez Karibiku. Tahle čtvrt miliarda dolarů (což je avizovaný rozpočet) se Disneyům vůbec nemusí do pokladničky vrátit. Nevím proč, ale spoustu věcí jsem si v hlavě srovnával s Jarmuschovým Mrtvým mužem .. Depp jako by měl choutky stát se Nobodym, jeho part nešiky na nesprávném místě převzal pro mě neznámý (a herecky vesměs neviditelný) Armie Hammer a Zimmerova muzika občas zahřímala jako ta Youngova. Přepálená stopáž, příliš okatý děj a spousta nudných pasáží mne poznamenala tak, že jsem se celou dobu v sedačce ošíval a ani si pořádně nezarelaxoval, což jsem nezažil hodně dlouho. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Multižánrovka jako pocta filmovému století? Nejryzejší western s nejklasičtějšími vaudevillovymi gagy? Ale ano. Velká železniční loupež a lehký holky, který by si nevymyslel ani Méliès. Aneb Hell on Wheels optikou komiksového hrdiny a pokroku, který nezastavíš ani v roce 1933 (právě tehdy se mohlo hrát s popisky tak, aby se Tonto stal slovutným divochem). Generál Custer si za každých okolností hlídá svého narcise, ta nejošklivější Jana Eyrová Ruth Wilson trochu dospěla, Armie Hammer je důstojným pokračovatelem Lone Rangerů (již od rozhlasových seriálů z 1933, románů, komiksů and more) a samozřejmě Tom Wilkinson a Helena Bonham Carter jsou naprostými klasiky. A Hans Zimmer se nestydí narvat do soundtracku celou (!) William Tell Overture i s jejím finále. #čsfdprojekce ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Horse is dead..." Na úvod musím povedať, že postava divného a vtipného indiána Deppovi nenormálne sekla a so všetkých pošukov, ktorých stvárnil, ho mám asi najradšej. Vždy, keď je na plátne, bola zábava a to aj v prípade, keď sa nič mimoriadneho nedialo. Stačí gesto, pohyb ruky, či očí, jednoducho tento indián so zdochnutým vtákom na hlave je super. Hudba i záporáci sú rovnako skvelí, no film má jeden problém a to, že nevie kedy dosť. Minimálne 2-3-krát som si myslel, že film sa blíži ku koncu a stále sa to darilo naťahovať, navyše akcie je niekedy až priveľa, miestami zbytočne prehnaná. Film je príjemný a vtipný práve v momentoch, keď je na plátne Depp sám, alebo s jeho maskovaným parťákom. Najvtipnejšie mi prišli scény s "výmenou". Niečo za niečo - tak hovorí komančský zvyk. Film má zopár chýb, najviac určite prestrelená stopáž, ale Depp to dokázal vyvážiť. Trochu skrátiť, pridať humor a možno by som dal i plný počet. Takto "iba" 70%. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"WE DID HAPPEN TO NOTICE A NUMBER OF FAIRLY SERIOUS HEALTH CODE VIOLATIONS. IT IS A HOUSE OF SIN. ONE WITH EVIDENCE OF LIVESTOCK ON THE PREMISES, INADEQUATELY MARKED FIRE ESCAPES, AND A FAIRLY SINISTER-LOOKING JAR OF PICKLES ON THE BAR. UNREFRIGERATED. I'D HATE TO HAVE TO SHUT YOU DOWN." --------- The Lone Ranger je vizuálne pôsobivý, ale zároveň predvídateľný a nudný. A aby toho nebolo málo, často je z neho cítiť Pirates of the Caribbean a slabý Disney humor. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (48)

  • Ve scéně, kdy Tonto (Johnny Depp) a Osamělý jezdec (Armie Hammer) zapalují dynamit u mostu, mají vodu po pas. Avšak ve finální scéně, kdy Latham Cole (Tom Wilkinson) padá s celou soupravou vlaku do vody, je voda několik metrů hluboká. (mrborn2lose)
  • Hudbu k filmu mal pôvodne skladať frontman skupiny The White Stripes Jack White, ale bol nahradený Hansom Zimmerom, pre ktorého sa Lone Ranger stal v poradí už siedmou spoluprácou s režisérom Verbinskim. (Macejko)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Související novinky

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

03.03.2021

Gore Verbinski (Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly) natočil svůj poslední film v roce 2016, Lék na život stál nějakých 40 milionů dolarů a v kinech vydělal 26. Ještě předtím stál režisér za… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

V pravé poledne čeká remake

V pravé poledne čeká remake

17.09.2016

Westerny v posledních letech slaví opatrný comeback. Opravdová kuráž vydělala 252 milionů dolarů, Nespoutaný Django si došel pro 424 milionů a za úspěch se dá považovat i 155 mega, jež nastřádala… (více)

Reklama

Reklama